понедељак, 20 септембра, 2021

НАСА доказала мистерију Преображења

…Народ вековима знао оно што наука тек сада увиђа: Икона Преображења господњег

Сателитска мерења активности Сунца потврдила су тачност српског народног календара и изреку да се на Преображење мењају гора и вода, тврди експерт за телекомуникације и истраживач Београдске школе метеорологије Милан Стеванчевић.

„Подаци са свемирских сонди показују и да се датуми наших највећих верских празника поклапају са годишњим Сунчевим електромагнетним циклусима који доводе до највећих метеоролошких промена у Земљиној атмосфери“, рекао је Стеванчевић.

Међутим, остаје тајна, каже Стеванчевић, како су наши преци знали за те процесе на Сунцу кад се они могу регистровати само најновијим инструментима помоћу сателита.

„Резултати најновијих истраживања падавина показују да киша заиста суштински мења хемијски састав у недељи око Преображења. Наиме, анализе показују да се у капима кише од Ђурђевдана до Преображења налазе тешки хемијски елементи који долазе са наше звезде као млаз елементарних честица – Сунчев ветар. После Преображења концентрација тих елемената нагло се смањује и киша од благо киселе, са пХ вредношћу од 5 до 6, постаје неутрална“, појашњава он.

Српски календар био је у званичној употреби све до 19. века. Сунце је код Срба имало сва одличја човека: рађало се, имало детињство, младост, зрелост и умирало је. Ново младо Сунце, Божић, рађа се 22. децембра, а 1. јануара постаје дете, Мали Божић. Пунолетство достиже око Ђурђевдана, и живи до 22. децембра, када умире.
Стеванчевић истиче да остаје мистерија како су наши стари знали да се на Преображење „мења вода“ када је то утврђено тек прошле године прецизним хемијским мерењима.
Према његовим речима, НАСА технологија сад даје научну подлогу и гусларским стиховима у којима је „Ђурђев данак – хајдучки састанак“, јер баш у то време редовни електромагнетни циклуси на Сунцу изазивају загравање северне Земљине хемисфере на којој се налази Србија.
Метеоролошки сателити доказују да су „горски цареви“ без свемирске технологије после Митровдана некако знали да Сунце смањује активност на северној хемисфери и мудро се повлачили код јатака на зимовање.
„Народни српски календар на неки начин познаје термине промена електромагнетизма Сунца, а таква прецизност не може бити случајна, јер захтева много знања из космичке метеорологије. Тиме се поново поставља питање неке изгубљене цивилизације“, закључује Стеванчевић.

Вести

Дискусије форум Сви Срби СветаПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

1 коментар

  1. Comments  Srb   |  уторак, 11 октобра 2011 09:44

    Neka oni mere čestice i vetrove a mi ćemo se molito Gospodu Isusu Hristu, koji je pravo i jedino spasenje. Ne postavljam čak ni pitanje zašto je Srbima toliko teško sve vreme, pošto znam i verujem da je Gospod napravio sve i dobro naspram lošeg, i samo On zna zašto. Ima jedna narodna koja kaže – i zlo za neko dobro.

    Srb

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари