субота, јануар 16, 2021

Глобализација долара без покрића

 

 

 

Да је слом светске привреде планиран од стране моћника овог света звучи на први поглед апсурдно и немогуће, али само на први…
Одвајање долара од подлоге злата водило је до произвољног штампања долара без вредности односно покрића. У међувремену је постало јасно и просечном стручњаку за економију и вредности, односно монете, да долар није вредан ни папира на којем се штампа. Па ипак се поставља питање, како онда може да функционише као светска монета односно вредност? Одговор је једноставан колико и изненађујући.

Вредност долара без вредности се налази у покрићу најмодерније и најбруталније армије света која је спремна да брани широм света сваки папирчић на којем пише долар као да се ради о истинској вредности. Ко није спреман своје сировине да да за тај, без реалне вредности, покривени папирић на којем пише долар тај се проглашава диктатором, терористом итд, који угрожава Америку и мора бити елиминисан.
То се десило, између осталих, Ираку са последицом од милион мртвих, или примера ради, са Гадафијем који је хтео увести нову врсту валуте, односно новца на бази злата. Са Ираном је слична ствар јер је Иран донео закон већ прије неколико година да не продаје своје сировине, нафту и друга природна богатства за доларе. Ако би то био пример и другим замљама света онда би долар стварно остао оно што и јесте, монета без реалне вредности. Зато је долару покриће војска и војна машинерија САД како се не би нико усудио да не прихвати долар као интернационалну вредност односно валуту јер он то и јесте у неку руку све док иза њега стоји најмоћнија и најмодернија армија света, која у име глобализма интервенише тамо где се долар без вредности не прихвата.
То води чак толико далеко да се и евро милионери ослањају на ту силу и беже са својим еврима у долар. Други фактор који одржава трули фундамент долара без покрића реалне вредности је тај да су банке многих држава света претрпане државним обвезницама купљених од УСА, које су на бази истог тог долара без покрића, што значи да би обелодањивање те истине довело и до банкрота тих држава. Тако се то зло развијало, а захваљујући томе развија и даље. Долар без покрића златном резервом, по укидању закона о покрићу долара златом, штампао се у све већим количинама тако да данас нико на свету не зна колико се стварно наштампало тог новца без покрића.
То у суштини значи да су државе извознице својих сировина нагомилавале брда долара без покрића без реалне вредности, односно на вредности засноване на бајонетима УСА. Та ситуација ће водити све чешће до све жешћих ратова све док не пукне тај балон гноја што би проузроковало светску кризу са ескалацијом у многе ратове који су већ одавно започети од лобиста глобализма. Иран ће бити ускоро на реду, јер већ одавно не уважава долар као вредност за коју вреди било шта продати! Водећи људи владара из сенке попут Рокфелера су већ више пута нагласили да би светска криза, која би водила до потпуног слома светске привреде, омогућила да се глобализација спроведе и коначно створи светска влада.
Подређивање демократије контроли новца могло је доћи до овако опасног развоја по светски мир. Глобалисти нису пропустили да ставе светске медије под своју контролу стварајући их овисним од њиховог новца или њихових људи. Тако да то није случај да су вести светских ТВ-програма толико сличне, свуда, на свим странама света да и нема неких значајнијих разлика кад је у питању глобализам, тероризам, економија као и значајнији друштвени догађаји.
Прво одумире здрава привреда па демократија а потом дође рат који владарима из сенке омогућује тоталну деструкцију да би потом оформили светску владу. Тако гледано је ова светска финансијска и привредна криза планирана без обзире на жртве да би владари из сенке остварили свој циљ и управљали империјом света као што то већ сада управљају империјом медија а и многим владарима тобоже независних и неутралних држава. Доказ томе је и немачка канцеларка Ангела Меркел која је недавно позвала представнике свих значајнијих медија како би им саопштила да не извештавају, тако рећи пуну истину, односно да не пишу драматично о финансијској кризи како не би ту кризу убрзали и довели банке у финансијски банкрот односно земљу у привредну катастрофу!
Да закључим, пропаст долара неће Америка дозволити ни по цену трећег светског рата јер без произвољног штампања долара, долара без покрића не би било могуће водити империјалистичке ратове нити модернизовати и одржавати војну суперсилу света број један са којом је у стању да интервенише у сваком моменту на сваком месту земаљске кугле у интересу одржавања долара без покрића као водеће светско средство за размену вредности односно робе. Без штампања долара без покрића не би могла Америка финансирати и водити те многобројне ратове широм света а то би био и крај Америчке империје односно крај Америке као супер силе.
Veröffentlicht am April 21, 2012 von dijaspora

Душан Нонковић је оснивач и уредник Гласа Дијаспоре

Извор: глас дијаспоре

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари