субота, јануар 23, 2021

Џон Малкович играће у филму о 12 бањалучких беба!

 

 

 

Џон Малкович ће играти у филму „Тежина срца“, чија је тема судбина 12 бањалучких беба.

Бебе су 1992. умрле због нехуманих санкција западних земаља! Главну улогу је требало да игра Мајкл Даглас, али је дошло до промјене…

“Средином априла или најдаље почетком маја, у Бањалуци би требало да падне прва клапа филма чији је радни наслов „Тежина срца“ и који ће на суптилан и ненаметљив начин испричати причу о трагичним јунским данима 1992. године и смрти 12 бањалучких беба”, изјавио је један од продуцената филма Боривоје Јевђенић за бањалучки „Фокус“.

Он је направио паралелу с остварењем Анђелине Џоли, чији филм, иако веома лоше пролази код америчких гледалаца и критичара, баца велику сјенку на српски народ. Он филм „У земљу крви и меда“ сматра дјелом негативне медијске кампање против Срба.

Подсјећања ради, 12 беба у највећем граду у Републици Српској преминуло је због недостатка кисеоника, који је било немогуће доставити копненим путем од Београда до Бањалуке. Тада је Савјет безбједности Уједињених нација забранио летове над БиХ, тако да кисеоник није могао да буде допремљен авионом који је био спреман да крене из Београда.

– Мислим да ће послије филма „Тежина срца“ многе ствари бити јасније и да ће се у свијету слика о Републици Српској и српском народу у цјелини у великој мјери промијенити. Овај потез биће добра промоција Српске, али и једна врста умјетничког оружја којим ћемо се морати борити против недобронамјерних – рекао је Јевђенић, чији ће филм, како тврди, подржати и Европска унија, а на пројекту ће бити ангажован и славни амерички глумац хрватског поријекла Џон Малкович.

– Првобитно је главна улога била намијењена још једној холивудској легенди, Мајклу Дагласу, који је био озбиљно заинтересован за учествовање у овом пројекту. Међутим, његово здравствено стање не дозвољава путовања и већи напор, тако да ће, највјероватније, његово мјесто заузети Малкович. Главна женска улога је повјерена глумици Паз Вега – закључио је Јевђенић.

Иначе, у „Тежини срца“ говориће се само енглески.

 

Извор: независне.ком

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари