субота, 31 јула, 2021

„Бојкот народа“ – документарац о превари на шиптарским изборима, 3.новембра 2013.године

 

Филм почиње са одласком Срба, поводом Задушница, на градско гробље смештено у јужном (шиптарском) делу града. Приморани да због безбедности путују организовано, уз пратњу полиције, Срби стижу на гробље које је потпуно оскрнављено. Споменици поломљени, разбијени на комаде, прекопане гробнице и уништена гробна капела призор су који Срби већ годинама срећу без промена. Тим Србима сугерише се, прилично насилно, да учествују на шиптарским изборима и постану другоразредни грађани под управом оних који су им светиње оскрнавили.

 

Документарни филм „Бојкот народа“ открива лажи које су пласиране у медијима ових дана.

Пре свега дешавања на једном од гласачких места, Техничка школа Михајло Петровић Алас, за која су присталице шиптарских избора говорили да се и на том месту догодио напад и ломљење гласачких кутија, што је био услов да се прекине гласање.

 

 

 

 

Након пропалих избора, сасвим очигледно, српска власт се латила лажи и претњи али потпуно неосновано, а са јединим циљем – да прекрије пораз који су доживели бојкотом лажних избора.

Снимци, као и изјаве учесника читавог догађаја недвосмислено указују на то да је било великих неправилности, као и потврду најаве Антиизборног штаба који су рекли да се припрема насиље, јер је бојкот успео.  Са око два процента изашлих  бирача ови избори би у потпуности пропали, па је и сама Европска организација „за мир и безбедност“ – ОЕБС морала да направи опасне незаконите кораке, у којима су масовно узели учешће сви укључени у тај процес.

 

Док је народ бојкотовао изборе, политичари су бојкотовали народ, отуда и овај назив филма рађен у продукцији портала „Новинар.Де“.

 

Стални дописник портала Новинар.ДЕ

(Иван Максимовић  / 09.11.2013./, Косовска Митровица)

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари