понедељак, 27 септембра, 2021

ЦЕНЗУРИСАНИ снимак: генерал РАТКО МЛАДИЋ

ЖЕПА – Овај видео снимак који сведочи о дешавањима у Сребреници 1995. године и разговору генерала Ратка Младића са избеглицама из Сребренице и Жепе, емитован је у хиљадама телевизијских извештаја, међутим најчешће је прекидан после изјаве „Свашта су вам причали о мени“.  Сада имате прилику да погледате цео видео материјал који је тада снимљен и закључите да ли су одрживе оптужбе о геноциду.

 

General Ratko Mladic...

После пада Сребренице, Муслимани из Жепе су се убрзо предали, а генерал Младић је наложио њихову безбедну евакуацију ка територији које држе трупе Алије Изетбеговића.

Младић је лично ушао у сваки аутобус којим су евакуисани муслимани из Жепе да би се представио и гарантовао безбедан пролазак. Ипак, Младић није заборавио да их подсети, да за разлику од српског официра, муслимани нису имали милости према Србима.

 

„Желели сте дуго да ме видите, сад ме гледате ја сам Ратко Младић. Бићете безбедно пребачени за Кладањ. Немојте се ничег бојати. Желим вам срећан пут, и довиђења… Свашта су вам причали до сада о мени, ево имате могућност да ме видите, ја сам генерал Младић… Нисам ја онакав како су вам причали на радију и телевизији. Ја вашу децу и вас спашавам а наша деца су побијена 1992. године у кањону Жепе“, рекао је Младић у једном од аутобуса.

Погледајте како се Младић обраћао женама, старцима и деци које је наша војска спроводила на безбедно:

Сребреница 1995.године

 

 

(Курир)Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари