понедељак, 27 септембра, 2021

Плава Гробница – ИсторијаПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

2 коментара

 1. Comments  Dmitar   |  уторак, 25 октобра 2011 19:14

  Da li je to moralo biti tako?
  Pre trideset godina, na novosadkom pravnom fakultetu, jedan profesor nam je rekao „Franko je bio genijalan političar“. Naravno svi smo tada bili šokirani. Pogotovo što smo bili pod uticajem priča komunističke partije o njegovim sločinima u španskom gradjanskom ratu.
  Profesor nas je ubedio u istinitost svoje tvrdnje u samo jednoj rečenici. Rekao nam je „on je zaštitio svoj narod u drugom svetkom ratu od ginjenja, kao i svoje gradove od razaranja“.
  Zaista je to tako.
  Negde sam pročitao da je Vojvoda Mišić predlagao kralju da stupe u bitku za odbranu Srbije, ali ukoliko se vidi da se vojska neće moći odupreti višestruko brojnijem neprijetelju da se ide na razgovor o kapitulaciji.
  Ne znam zaista dali je ovo tačno, ali i ako nije ovako su trebali postupiti kako bi zaštitili ostalo stanovništvo Srbije.
  Došao je drugi svetski rat, pa 27 Mart, bobardovanje, pa uvek isto.
  Zaista da li je sve moralo biti tako?

 2. Comments  Ekana   |  недеља, 30 октобра 2011 05:05

  Dmitre, vrlo čudno pitanje postavljate! Pa niko ne ulazi svojevoljno u rat, već se najčešće nameće od strane onih koji ne poštuju nikoga i ništa, kao što to uradiše USA, Francuska, Engleska i Italija u Libiji, primera radi.
  Vama bi to moralo biti jasno, ukoliko ste studirali pravo.
  Međutim, ako je po Vama najviši stepen diplomatije potpisivanje kapitulacije da bi se zaštitilo stanovništvo, onda je jadna sudbina Srbije sa takvim čuvarima ključeva naše Otadžbine!

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари