субота, 31 јула, 2021

Сретење 2013. – Буна против границе са Косовом

Nikad granica...

 

ИСПРЕД  Храма св. Саве у Београду, 15.фебруара, је  одржан протестни скуп „Буна против границе“, у организацији патриотских удружења која чине Иницијативу НИКАД ГРАНИЦА.

Скуп је почео интонирањем државне химне и родољубивих песама, окупљени су носили заставе Србије и Русије, као и транспаренте на којим је писало „Никад граница, Косово је Србија“ и  “ Томо где ти је заклетва“, а делегација Иницијативе положила је венац на споменик вожду Карађорђу.

Окупљеним грађанима су се, између осталих, обратили Миодраг Милосављевић из организације СНП 1389, Иван Ивановић председник СНП Наши, уредник „Новог Стандарда“ Жељко Цвијановић, Владимир Кршљанин председник Покрета за Србију, лидер Срба са севера Косова  и народни посланик Марко Јакшић, независни посланик у Скупштини Србије Борислав Пелевић, координатор Иницијативе Никад граница Александар Павић, адвокат и потпредседник Покрета за Србију Горан Петронијевић, Драган Петровић из Друштва српско-руског пријатељства и председник Српске народне одбране Мирко Јовић.

Организатори митинга су планирали и протестну шетњу до зграде Председништва, али им је полиција то забранила.

Скупу су, између осталих, присуствовали и др Коста Чавошки и Санда Рашковић-Ивић.

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари