среда, 04 августа, 2021

Војислав Шешељ – Историја БалканаПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

3 коментара

 1. Comments  Majctop   |  четвртак, 05 априла 2012 20:50

  I velikim intelektualnim gromadama kakav je Vojislav se potkrade pokoja greška, pa i on barata sa tehnički nemoguće izvodljivom pretpostavkom da su se Srbi doselili na Humsko poluostrvo (Balkan). Ako su se i doselili neki Srbi na Hum, zatekli su nas Tribale, Raščane (Tračane). Pelezge i sl. I nije tačno da su Srbi poraženi na Kosovu. Otomanski vladar je ubijen, a naš kralj Tvrto nije. Osim toga pobjednička vojska obično ostaje na poprištu, a poraženi se povlače. Srbi su ostali, a otomanska vojska se povukla. Ne znam po kojim parametrima Vojislav presuđuje da su Srbi izgubili?

 2. Comments  Lorka   |  уторак, 10 априла 2012 06:54

  Мислим да Војислав просуђује на основу каснијег стања у србским земљама. То касније стање је практично било ширење Отоманске империје по цијелом простору некадашњег Душановог царства и даље на западне границе Босне.
  Другим ријечима, Косовски бој је – иако успорио турско напредовање и означио тренутну србску побједу у том боју – ипак ојачао турску царевину која се проширила на Балкан, док су на другој страни све србске феудалне државице, укључујући и Тврткову, практично остале неспособне за даљу одбрану од турске најезде.

 3. Comments  Lorka   |  уторак, 10 априла 2012 20:51

  Inace, teza da su se Srbi doselili na Balkan u 7. vijeku ni meni nije logicna. Tu ima velika praznina, posebno u istoriji prije 7. vijeka. Da se tek tako neko sjuri sa sjevera i naseli neki prostor, kao da je taj prostor do tada bio nenaseljena pustinja, djeluje pomalo cudno. Medjutim, Deretic iznosi podatke iz stranih izvora koji dokazuju da su tu zivjeli Srbi i vijekovima prije toga…

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари