понедељак, 20 септембра, 2021

Зоран Красић: Европска унија гробница народа

Председница Народне скупштине, Славица Ђукић Дејановић, је отворила јавно слушање „Народна скупштина на путу европских интеграција“, овим речима:

„Већина активности Народне скупштине последњих година имала је за своју сврху тежњу да законодавно-правни систем Србије прилагодимо правном систему заједнице коју видимо као нашу породицу и да, последично, нашим грађанима омогућимо живот који се у тој породици подразумева„, ….

Председник Одбора за европске интеграције Ласло Варга истакао је да ово прилика да се на истеку мандата сумирају резултати рада и активности Народне скупштине и Владе, као и да се планира одржавање још два јавна слушања везана за ту тему.

Директорка Канцеларије за европске интеграције Милица Делевић (за оне који не знају, бивша супруга градоначелника Београда, Драгана Ђиласа) истакла је да је Србија већ имала користи од процеса европских интеграција и да је у том процесу створен институционални и правни оквир за боље функционисање законодавне, извршне и судке власти, као и за рад независних регулаторних тела.

Шеф Делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер изразио је очекивање да ће Србија у 2012. години испунити неоходне услове за добијање статуса кандидата за чланство у ЕУ.

Представници посланичких група владајуће већине сложили су се у оцени да европски пут Србије нема алтернативу и да све напоре треба усмерити ка добијању статуса кандидата.

Представници опозиције, пак критиковали су Владу, али и политику ЕУ, за коју су тврдили да се неправедно односи према Србији.

А, онда је за говорницу изашао Зоран Красић (СРС) и одржао један брилијантан говор

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари