понедељак, 27 септембра, 2021

Изумитељи

Како се данас цивилизација налази на раскршћу, како се боримо за опстанак човека у борби против рептила и шизофрених психопата на власти, онда су нам потребни изумитељи да брзо одговоре на све изазове које им поставила угрожена цивилизација.

***

Навршило се седам тешких година од доласка на власт Велеиздајника, Великог Лажова и Демагога, који свакога дана обећава бољи животни стандрад, европске плате и пензије и историјске реформе, али сви показатељи, упркос нападној његовој пропаганди, његове владавине су катастрофални.

Наставља се фалсификовање података о нашим економским успесима, али то само служи за даљу пропаганду тоталитарног режима, који је добио задатак од наших вековних непријатеља да уништи Србију и да биолошки затре непокорне Србе.

Унутрашњом окупацијом похлепни режим прави геноцид над сопственим народом, јер прошле године је 70.000 људи отишло из земље, ове године се процењује да ће 100.000 радно способних грађана Србије да побегну из сиромаштва и беде, у потрази за бољим животом, док сваке године умире 40.000 више људи него што се рађа.

Стопа привредног развоја за ових седам година је била свега 0,93% и таквим ниским стопама привредног развоја нема никакве шансе да се извучемо из библијске беде у коју смо, вољом и неспособношћу политичара на власти, упали, јер нам треба, према прорачунима европских стручњака, читавих 200 година да стигнемо садашњи развој земаља Европе.

Хоће ли сиромашни Срби и незапослени грађани Србије да проведу читав свој живот у беди и немаштини остаје да се види. Незадовољство је све веће, али никако то незадовољство народа да се усмери ка темељном рушењу накарадног и штеточинског полититичког система, јер главни разлог јењава протеста незадовољних грађана је поткупљива и корумпирана опозиција која, неспособна да примора Вучића на промену изборног закона, на прављење нове изборне листе и одржавање фер избора, заузима читав друштвени простор који треба да послужи за темељну критику неспособне и издајничке власти, за прављење праве алтернативе режиму и изношење стручних предлога и решења за спас државе и народа.

Опозиција то ради у дослуху са режимом, тако да изјава блентавог егоцентрика Сергеја Трифуновића, новог политичког лидера пропалих опозиционих протеста, да је у Сребреници почињен геноцид и да на изборе на пролеће 2020 треба да изађемо, без обзира што се избори одржавају у немогућим условима и што је све унапред изрежирано за сигурну победу Вучића, изласком на изборе се даје легитимитет велеиздајницима, само је доказ да наше сумње и неповерење нису били без основа, да таквој опозицији не треба да укажемо никакво поверење и да се морамо сами да боримо не само против бахате и велеиздајничке власти, него и против режимске опозиције.

Објављени, пресретнути разговори између Вука Јеремића и Милана Роћена, где ова два простака и примитивца признају да „јебемо мајку Србији и Црној Гори“, само је огољена истина шта заиста политички олош мисли о држави и народу.

Ту је главни проблем и док грађани Србије не буду то схватили и док не откажу послушност политичком олошу свих боја и идеологија, тешко да можемо да спасимо Србију даље пропасти.

Односно, ако добро познајемо српску историју, онда знамо да Срби најбоље функционишу и најбоље се организују када доживе Велику несрећу и велика страдања. Пошто нема озбиљних покрета за рушење тоталитарног политичког система, пошто се уништавање државе и нације наставља све интезивнијим темпом, то само значи да нисмо дотакли дно и да нам сигурно у сусрет долази Велика несрећа.

Познавајући ментални склоп губитника Вучића, постоји велика опасност да он намерно изазове велике политичке потресе у друштву, јер његова животна логика је да ако он није на власти, онда мора и Србија да пропадне.

Свакодневно вређање, понижавање, омаловажавање и потцењивање Срба, оптуживање да смо глупи, лењи, подли и да имамо рајетински менталитет, величање наших вековних непријатеља, освајача, колонизатора, експлотатора, крсташа, јањичара и разбојника, дивљење њиховој расној и културној доминацији, који су починили геноцид над нашим народом, пузање пред њима и покорно псеће махање репом пред затуцаним бриселским бирократама, величање аутошовинизма и аутоколонијализма наше јајарске, паланачке, продане и мекушасте квази интелигенције, која отворених уста гута свакојако смеће западне комерцијалне цивилизације у распаду, све је то, господо другови, део једног подлог, поквареног, прорачунатог, наметнутог и осмишљеног плана наших вековних непријатеља да се, по сваку цену, одржи унутрашња окупација Србије, да се Срби држе покорени од стране сопственог политичког олоша, тајкуна, малограђанарске елите и криминалних типова, да похлепни и лоботомирани властодршци, конвертити и издајници, коначно униште проклету Србију и да биолошки истребе непокорене Србе, који су реметилачки фактор на Балкану, варвари, дивљаци и вековни изазивачи немира и побуна.

Суштина ове унутрашње окупације је садржана у поданичком менталитету лажне елите, која сматра да Срби нису способни да владају сами са собом, да су непросвећени и глупави, да су раја и стока, те да морају да имају страног господара који ће зауздати ту неартикулисану нижу расу. То је сама суштина наше данашње трагедије и ко то не разуме, тај нема политичке памети и нема потребе да се појављује у јавности.

Дошли смо до тога да је данас све кристално јасно. Или сте део окупационе власти и добијате бакшиш за своју издају народа, или сте део тог народа и борите се за ослобађање од окупације и за право народа да сам управља својом државом и својом судбином.

Задатак свих људи које воле Србију је да се укључе у ову одлучну борбу за слободу и опстанак наше државе и народа. На том историјском задатку има места за све паметне и добронамерне људе, јер Србија је толико уништена да ниједан човек, ма колико он образован, стручан и радан био, не може ништа сам да уради.

Иза Вучића и његове банде отимача и прелетача остаће пустош у Србији. Потребни су нам тимови стручних људи који ће да раде на спасу Србије.

Данас морамо да припремамо те наше паметне и поштене људе, морамо програме да правимо, јер када падну са власти велеиздајници, који су подржавани са Запада све док раде на уништавању Србије и истребљењу одвратних Срба, нећемо имати времена да расправљамо шта треба да радимо, јер ће се невоља у Великој несрећи која нам стиже ваљати улицама и ми морамо доносити одлуке у ненормалним условима вођења државе. Зато је важно да данас окупљамо те наше паметне и практичне људе, који својим изумима могу да доведу до брзог препорода државе и народа.

Нама треба тај брзи друштвени препород и бекство из сиромаштва и беде. То може једино да се оствари ако укључимо српску памет из земље и расејања. Наш највећи капитал је знање.

Како смо ми народ Руђера Бошковића, Николе Тесле, Милутина Миланковића, Михајла Пупина, Косте Стојановића, Милеве Марић и Мике Аласа, као и многих других генијалних људи који су задужили човечанство, онда је пресудно важно да данас пронађемо тако паметне људе, који баштине знања наших великих умова. Србији требају – ИЗУМИТЕЉИ. Паметни људи који из свог ума стварају нове цивилизацијске вредности за данашње доба. Изумитељи нису проналазачи.

Они не проналазе оно што у науци већ постоји, него су то они који из свог ума стварају оно што не постоји и што може да олакша живот савременом човеку, који је опасно загадио и угрозио природу, стварајући тако сигурне предуслове за свој нестанак.

Како се данас цивилизација налази на раскршћу, како се боримо за опстанак човека у борби против рептила и шизофрених психопата на власти, онда су нам потребни изумитељи да брзо одговоре на све изазове које им поставила угрожена цивилизација.

Из тог разлога, последњих неколико недеља сам интезивно радио на сарадњи са СРПСКОМ АКАДЕМИЈОМ ИЗУМИТЕЉА И НАУЧНИКА, која се разликује од САНУ, јер њени академици морају да имају патенте који су сертификовани на страним тржиштима.Тако се највише бодују баш ти сертификовани патенти на страним тржиштима, где је конкуренција огромна, па неко може да постане академик САИН-а ако је у пракси верификовао своје идеје, без обзира на школску спрему коју поседује.

Мислим да је овакав начин бирања академика веома важан јер се вреднује доказана и примењена памет у пракси, пошто од досадних теоретских разглабања наших академика у САНУ нема наша држава никакве користи.Истовремено, можемо да меримо значај примене појединих патената у друштву и то може држави која има изумитеље да донесе велики новац.

Пошто се идеје масовно краду свуда у свету, јер пословни људи знају да се највећи капитал ствара само применом нових технологија, онда је важно да држава организује своје изумитеље, да их заштити, финансира и омогући да несметано раде на патенту, да финансира његову примену у производњи и да размотри могућност његове серијске производње, како за потребе домаћег тржишта, тако и за потребе извоза.

Али, поред извоза робе која се добија применом нових технологија, може да се још вечи приход оствари трансфером саме технологије у иностранство. То значи, да се нова технологија не продаје, није довољно да се узме новац из једне трансакције, него се тражи партнер за заједничко организовање производње и продаје на тржишту у тој држави Различити су модели тих заједничких послова и то требамо, на основу мог дугогодишњег искуства, да оставимо самим актерима на тржишту.

На овакав начин пласмана патената изумитеља, уз учешће капитала, рецимо, Развојне банке или Националног инвестиционог фонда, Србија може да оствари двоцифрене стопе привредног развоја. Када би држава створила поверење инвеститорима својим улагањем, поверење које је данас изгубљено, убеђен сам да би и домаћи капитал наших грађана и наших људи у расејању учествовао у оваквим инвестицијама.

Како грађани Србије држе код банака на штедњи, динарској и девизној, орочено 12,4 милијарде евра у мају 2019.године, онда то може да буде велики потенцијал за финансирање пројекта који имају велику тржишну валоризацију.

Зашто би грађани у Србији и расејању држали свој новац код несигурних банака? Зашто би држали новац у папиру, који се наркомански штампа у ФЕД-у? Зар није боље да грађани свој капитал држе у реалним пословима на тржишту, који им могу донети много веће приносе, него да тај новац држе код паразитских банака?

Имамо званичне податке да НБС узима банкама у обавезну резерву 3 милијарде евра и да пословне банке не знају коме да пласирају 4,7 милијарди евра, што је укупно 7,7 милијарди евра непласираног новца, док на другој страни привреда и изумитељи вапе за новчаним капиталом. Истовремено, када би се мудром економском политиком и новим законима заштитила права акционара у акционарском друштву, нарочито мањинских акционара, уверен сам да би дошло до процвата акционарских друштава у Србији.

То би, опет, довело до раста Београдске берзе, која данас има сраман промет, па би тако ББ постала мотор привредног развоја привреде Србије.Ако овим бројевима непласираног капитала додамо, истраживања мог колеге Драгана Радовића, да се у сивој зони налази и до 13 милијарди евра, те моје прогнозе да годишњи прилив девиза из расејања, што званични трансфери, што новац донет у џеповима наших људи, достиже цифру и до 15 милијарди евра, онда је то укупан финансијски потенцијал од преко 35 милијарди евра, који тражи да се обрне на неким профитабилним пословима.

Значи, новца имамо довољно за наш убрзани привредни развој. Не морамо да се задужујемо. Не морамо да молимо инквизиторе из ММФ-а. Не морамо да се понижавамо и да пузимо пред страним финансијским кредиторима.

Нама су неопходне такве велике стопе привредног развоја, јер наша основица са које почињемо је јако ниска, минимална плата једва прелази 26.400 динара, тако да годишње повећање плате од 0,93% неће да донесе бољи живот онима којима је егзистенција угрожена. Пошто имамо новца довољно за развој, онда треба да се финансирају наши изумитељи, које данас нико не финансира и који су остављени да се сами некако сналазе и да некако преживљавају.


Задатак Владе народног спаса и њеног тима стручњака да омогући двоцифрене стопе привредног раста.
Ко данас каже да то није могуће, тај не живи на финансијским тржиштима и нема никакву представу шта се све у свету финансија догађа.

Порука свим изумитељима из Србије и расејања је да нам се јаве и да се повежу са онима који су организовани и који заједно наступају на светском тржишту. Пошто је велеиздајничка власт незаинтересована да примени овај модел убрзаног привредног раста, где ће у средишту тог процеса бити наши изумитељи, нама није преостало ништа друго него да се сами организујемо и да сами излазимо на светско финансијско тржиште.

Када променимо власт, тада ће бити много лакше да се финансирају пројекти изумитеља. Надам се да нећемо још дуго чекати да се то догоди.Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари