понедељак, 20 септембра, 2021

Отворено Писмо Мом Народу Косова и Метохије

На вама/нама је сада одлука  ДА ли НЕ пристајемо да нас попут слуђеног крдa стоке овај криминални режим зиста сведе на своју робовласничку својину.  Ако ми то сада дозволимо овој шачици поганих ништавила на власти, онда је сваки од нас сам лично себе свео на још много горе од њих. 

 

SRBI NA PROTESTU U KOSOVSKOJ MITROVICI

 

 

Партијаши проклете им душе,

за фотеље продадоше народ…

Судбоносни Час Одлуке

Куцнуо је час да се решеношћу мученог праведника најзад усправите и са себе збаците сав баласт издајничке политичке демагогије, јалове квази-интелектуалне аналитике уставно-правних флоскула, и безкрајног понављања перфидних медијскиx варки.  И да тако ослобађени личних страхова од лажних овоземаљских политичких окова, сваки од вас сада стане пред Бога Свевишњег суочен се са јасним и простим избором:

Или ДА — да вас ови продати режимски тирани (влада, скупштина и уставни суду Србије) овако, као своје сопстевно крдо стоке, бахато продају у голо робље Тачијевом терористичком режиму;

Или НЕ — овој робовласничкој тиранији нелгитимног, криминалног режима у Београду.

Ваша историјска одговорност је огромна јер свој лични избор (са потпуном личном одговорношћу) сада морате јасно и гласно рећи пред Богом, народом, предцима и будућим поколењима. Унапред знајте да су вам издајнички режим и њихове газде већ изрежирали сценарио и увелико поставили своје партијскe овнове предводнике са накаченим силним звонима и прапорцима — како би сте их немушто без поговора, слепо и глуво следили. Али и унапред знајте да пред Богом: ко се злу клања, зло чини. Данас сте на реду ви, а већ сутра сигурно неки други део овог нашег обезглављеног, издатог народа. Зато знајте да нисте сами, јер ваш историјски судбоносни избор између добра и зла сада јесте избор целог Народа Србије.

kim , kosmet

 

Наши очеви, дедови и прадедови под претњом неупоредиво страшније силе и зла непокорно и пркосно су бирали: Боље Гроб Него Роб.  И све што ми данас имамо да изгубимо јесте наше непроцењиво наслеђе њихове неизмерно скупо плаћене заоставштине и аманета. Али која ће то бити наша заоставштина и аманет нашим будућим поколењима? Продате режимске фукаре свом силом медијске хипнозе нам испирају мозак својом офуцаном клозетском паролом: Или ЕУ-роб Или Гроб. Гроб нас све неизбежно чека, али живот је један и вредан. И зато сваки од нас мора свој живот живети као Богом-дато људско биће, а не к’о безоблична амеба. Јер једном роб, заувек роб — који својим потомцима може оставити само голи обезпављени ропски живот, и ништа више. На вама/нама је сада одлука  ДА ли НЕ пристајемо да нас попут слуђеног крдa стоке овај криминални режим зиста сведе на своју робовласничку својину.  Ако ми то сада дозволимо овој шачици поганих ништавила на власти, онда је сваки од нас сам лично себе свео на још много горе од њих.  Да не кажу будућa пoколeња за нас: боље да нису ни постојали.

Одлука је Наша, а Не Њихова

Наша одлука пре свега мора произаћи из наше духовне сржи засноване на неприкосновеној истини – да је сваки од нас сва своја права и слободу (на своју потпуну личну одговорност) већ априорно и непосредно добио  од Бога Свевишњег – а никако их не добија од темпоралних властодржаца, институција власти, или силом наметнутих тутора, намесника и окупатора.

У доношењу своје одлуке ми се морамо водити начелима и одредбама Устава Србије. Али  увек имајмо на уму да Устав није „богом-дато“ идолопоклонство режиму на власти, већ је он ипак наша творевина.  У сврху што бољег уређења међусобних односа и заједничког живота у Србији, сваки од нас је прецизно дефинисани и ограничени део ових својих неприкосновених Богом-датих права свесно, референдумом пренео на Устав Републике Србије — и Уставoм дефинисане институције власти. Али тај наш пренос наших права на уставне институције власти уопште није ни апсоулутан, ни безуслован, ни неопозив. Примарним уставним уговором, наша подређеност и повиновање уставним институцијама власти Републике Србије апсолутно је условљена обавезом тренутних властодржаца тих институција (и њихових намесника)  да потпуно и безусловно поштују и бране начела и одредбе Устава Републике Србије, међу којима и нашу заветну уставну гаранцију да су Косово и Метохија нераздвојиви део Србије.

Ако су тренутни властодржци (поименице: председник, премијер, министри, посланици у скупштини, судије уставног суда, као и њихови постављени намесници суверених народних институција судства, одбране територије и безбедности) погазили своју јавно заклету обавезу („бесу“) безусловног поштовања Устава, и својим злоделима они разарају уставни поредак, суверенитет, територијални интегритет, и животни опстанак Народа у Републици Србији – онда клетва остаје на њима јер они су са предомишљајем починили криминална дела.Та њихова криминална дела са собом аутоматски повлаче губитак мандатног легитимитета и имунитета, и сваког починиоца терете потпуном индивидуалном, криминалном одговорношћу. И зато, сваког од њих сваки држављанин Србије сместа мора третирати као најобичнијег проклетог криминалца који је тренутно узурпирао народне институције власти Републике Србије. И свако ко се приклања и јатакује овој нелегитимној режимској тиранији, са предомишљајем директно саучествује у криминалном деловању ових тренутних властодржаца — и тиме лично чини кривично дело против Народа и Државе Србије.А за то ће њега/њу сигурно стићи и заслужена казна.

Неприкосновено Право на Оснивање Народне Скупштине АП КиМ

Наш народ на КиМ пре свега има Богом-дато право и одговорност да се сам организује и свим силама бори за свој голи опстанак.То право и одговорност њему нико осим Бога не може одузети.

kosovo-metohija kim

 

Устав Републике Србије (Члан 12.) гарантује нашем народу на КиМ право да организује своју аутономију и локалну самоуправу потпуно независно од криминалног режима у Београду. По Уставу, државна власт има само право надзора уставности и законитости покрајинске аутономије и локалне самоуправе.  Али какав то надзор уставности и законитости покрајинске аутономије и локалне самоуправе може вршити криминална режимска власт која је потпуно погазила и поништила управо тај устав и те законе. Зато, да би себе сада одбранили од криминалних насртаја и тираније режима из Београда, ми (кроз Народну Скупштину АП КиМ) морамо максимално према сопственој неопходности правно тумачити и примењивати Устав и законе Србије — па нек се онда криминална режимска власт у Београду жали Уставном Суду Србије (који ево већ годинама упорно одбија да разматра не-уставност и не-законитост режимског развоја ситуације на КиМ).

Уз ово, УН Резолуција 1244 (Члан 11.а, и Анекс 2) посебно гарантује нашем народу на КиМ стварање и постојање сопствених демократских институција са знатном/значајном аутономијом и самоуправом у оквиру уставног поретка Србије.  Значи, УНМИК/КФОР имају примарну дужност да заштите аутономне народне институције и Народну Скупштину АП КиМ од сваке режимске репресије. Зато је врло битно да Народна Скупштина АП КиМ хитно осигура подршку Русије и Кине у Савету Безбедности УН, да би се доследном применом УНР-1244 спречило свако насилно мешање и репресија како од стране издајничког режима из Београда тако и од терористичког режима из Приштине.

Народна Скупштина АП КиМ ни по коју цене не сме бити шупљи тројански коњ режимa основан одозго-на-доле одлуком некакве закулисне коалиције само-прокламоване „елите“ локалних партијских овнова предводника.   Оснивање Народне Скупштине АП КиМ мора изворно потећи директно из народа на својој локалној територији (отуд и атрибут „Народна“).  Овај процес мора обавезно кренути одоздо-на-горе и систематски, по јединственом уставно-правном моделу, спровести се хитним референдумима народа сваке локалне општине — Види конкретне предлоге овог модела:  Проглас Оснивања и Статут Локалне Општине Зубин Поток.

Основни предуслов за оснивање и рад институција и Народне Скупштине АП КиМ је начело директних представника народа — где народ непосредно (ван-партијски) слободно номинује и бира своје политичке функционере/посланике. Тако да сваки политички/посланички мандат искључиво припада изборној већини народа – уз потпуно право тог народа да директно и опозове свог изабраног функционера/посланика. Стога, сваки кандидат за функционера извршне власти, судију, посланика(одборника) мора се прво дефинитивно и јавно определити и заклети да искључиво заступа вољу и штити интересе свог народа. Већ како народ то зове: одвајање жита од кукоља. Ту сада више треће опције нема, јер наш народ на КиМ најзад дефинитивно мора знати ко и како њега води и штити (или продаје и издаје) у извршнoj власти, судству и Народној Скупштини АП КиМ.

Само oвако „изворно“ основана Народна Скупштина АП КиМ директно од народа добија неприкосновену/суверену законодавну моћ и несаломљиву кичму да до даљњег сместа поништи и прогласи не-важећим, против-уставним и против-законитим све одлуке и акта криминалних властодржаца Републике Србије. Овa моћ поништења се свакако односи и на све одлуке и акта привремених окупационих институција на Косову и Метохији.


Опстанак је Потпуно у Нашим Рукама

Опстанак нашег народа и његових институција аутономије и локалне самоуправе на КиМ, не сме се заснивати само на његовом политичком организовању. Неопходно је да се он истовремено и друштвено и еконмски „изворно“ организује. Пример модела те свеобухватне „изворнe“ организација је дат у предлогу Статута ЛО Зубин Поток.

Не требамо се много бринути око режимске претње и покушајa укидањa уставних институција Републике Србије на КиМ. Пре свега, те институције су неприкосновена суверена својина нашег народа на КиМ, а не тренутна прћија режимских криминалаца. Распуштањем/повлачењем својих поданика из тих уставних институција, режим у многоме отклања техничке опструкције и олакшава нашем народу да сместа непосредно реорганизује/оснује своје сопствене институције, и мирно на њихово чело изабере и постави своје најчасније и најспособније представнике.

Потпуно је у нашим рукама моћ да на територији своје локалне општине (ЛО) сами врло брзо и ефикасно организујемо свој сопствени/аутономни финансијски систем — и то не само за финансирање својих аутономних и локалних уставних институција власти, већ и за финансирање динамичног привредног и друштвеног развоја на својој локалној територији. Кључни елемент у поставци овог сопственог аутономног финансијског система јесте организовање ситема својих локалних штедно-кредитних задруга (види поглавље X. предлога Статута ЛО Зубин Поток).

Институција штедно-кредитне задруге уопште није обрађена Уставом и законима Србије, тако да ту нема „уставно-правних“ конфликата. Штедно-кредитне задруге су финансијске институције затвореног типа (ограничене на трансакције са потпуном одговорношћу међу члановима/деоничарима, унутар дате локалне територије) тако да оне уопште не подлежу надлежностима и диктатитима режимске Народне Банке Србије (НБС).

У свом затвореном локалном финансијском систему, чланови штедно-кредитних задруга могу по основу рачуноводствених биланса стања и рачунских покрића, електронски издавати свој сопствени „клириншки Динар“ за намиривање својих међусобних робно-тржишних трансакција и за потребе својe локалне привредно-финансијке циркулације и ликвидности. То би дало драстичан контраст НБС, која само на папиру постоји као централна банка Србије јер се потпуно одрекла свог сувероног права издавања новца за привредно-тржишну ликвидност Србијe. Као таква, НБС јесте политичке оруђе еконмске репресије и поробљавања народа, а не погонски фактор економије Србије.

Овакав затворени аутономни финансијски ситем — постављен на здравим еконмским принципима и вредностима, и уз домаћинско газдовање и одржавање — једини је реални гарант опстанка и покретач локалног развоја нашег народа на КиМ. Аутономни финансијски систем АП КиМ био би ослобођен огромног паразитског баласта неспособности и корупције криминалног режима – који једино опстаје на провизорном буџету попуњеном позајмицама имагинарног/кривотвореног новца  глобалних лихвара. У почетној фази развоја међународне трговине нашег народа АП КиМ, кључна је и подршка легитимних (међународно утемељиних) и надасве добронамерних финансијских институција (пре свега Русије /Кине) у сфери комерцијалног осигурања нашег материјалног јемства и поставци наших неопходних медјународних финансијских гаранција.

INTONIRANJE HIMNE NA POCETKU SEDNICE

 

У суштини, наш одважни народ на КиМ има јединствену историјску прилику да својим конкретним примером сада покаже остатку народа Србије, целом свету, и нашим будућим поколењима како треба да изгледа поносна и својих предака достојна Држава Србија — која је најзад са власти збацила продати режим криминалних, издајничких фукара.

И како треба да функционише Држава Србија — коју сложно и са љубављу воде њена најчаснија и најспособнија деца, вечно верна свом напаћеном Народу Србије.

 

(Зоран Караклајић)Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари