понедељак, 27 септембра, 2021

Велеиздаја

Због тога што је потписао Вашингтонски споразум, Вучић мора да буде смењен са функције председника државе и да му се суди за велеиздају државе и нације. Председник Србије није смео, према одредбама Устава и Закона о председнику републике Србије, ништа да потпише, јер то није у његовој надлежности.

***

Одустао сам од писања економског текста.Не могу да пишем о економији у тренуцима када психопата на власти у Вашингтону уништава нашу државу. На страницама овог листа сви ми, који овде пишемо, осам година непрекидно опомињемо српску јавност да је на чело државе дошао манијакални шизофреник, конвертит, хуља и велеиздајник, који је добио задатак да уништи Србију.

Доведен је на власт да уништи све што је српско и да тако, коначно, Срби буду кажњени зато шту су вековни реметилачки фактор на Балкану, који нервирају, својом непослушношћу и борбом за сувереност и слободу, све велике силе.

Присуствујемо завршници једног пакленог плана крсташа и каубоја. Ко је крив? Албанци? Трамп? Меркелова? Вучић? Неко други? Морамо да будемо брутално отворени и искрени и да признамо да смо криви – ми, Срби и грађани Србије. Нико други.

За све што нам се догодило у другој половини XX века, нарочито од деведесетих година до данас, криви смо ми сами, јер нисмо разумели светске историјске процесе и нисмо имали националну елиту која је била способна да одговори на изазове новог историјског доба.

Већ сам, годинама уназад, писао да је српска интелигенција, част појединим изузецима, поданичка, кукавичка, јајарска, продана, малограђанерска, неспособна, калкулантска и покварена.

Она је главни кривац што смо доспели у овакво жалосно стање наше историјске пропасти да губимо народ и територије. И тај процес наше историјске пропасти ће се наставити, све док не добијемо српску националну елиту која ће бити спремна да се уједини, побуни, одупре и супростави досадашњим негативним тенденцијама.

Национална елита мора да разуме дух новог времена и она својим личним примером треба да покаже за какву Србију се боримо и кога народ мора да следи, ако хоћемо да се избавимо из ове историјске несреће, која може да се заврши, боља варијанта, сабијањем свих Срба у Београдски пашалук или, што је најгори сценарио, потпуним нестанком Срба као народа.

То је пут на коме се сада налазимо. Ко то не види, јер је задојен саморазарајућом мржњом према своме народу или је добро плаћен да извршава наредбе наших вековних непријатеља, тај је политички идиот.

Посебан проблем представљају они, који, нажалост представљају највећи део нашег народа, јер су апатични, равнодушни, политички неписмени, јер су конформисти, хедонисти, себични, скоројевићи и гледају само своје личне интересе, јер неће да се замерају, поводљиви су, лаковерни и који мисле да ништа не може да се уради да се заустави ова национална несрећа, који чекају да неко за њих уради оно што они морају да ураде и који се надају да ће свој живот да проживе без трзавица, напора и жртвовања, док Србија нестаје, пропада и док Срби биолошки изумиру.

Било је у нашој хиљадугодишњој древној историји много тешких тренутака, када смо били поражени од моћних империја, окупирани, када је геноцид чињен над наши народом, али ти наши преци су имали непоколебљиву вољу и жељу да се боре за слободу, независности и суверенитет своје државе. Наши преци су знали да нам је државност нужна да сачувамо народ, идентитет, културу и веру.

Национална држава је била једини гарант опстанка нашег народа.

Када су наши преци јуначки гинули, све од племените династије Свевладовића, Дрвановића, Немањића, кнеза Лазара, Карађорђа и војводе Мишића, када су полагалали своје животе за слободу народа, то су чинили из разлога да би могао народ сам да се организује, да брани територију и државу, да брани свој древни идентитет, културу, обичаје и веру.

Нису они молили странце да дођу да владају њима, како то раде данашњи издајници и бедници на власти, а када су пузали пред моћним великим силама, Немања или књаз Милош, радили су то да би заштитили народ и да би добили макар мали предах и време за наставак борбе за слободу народа.

Када је устаник Тома Вучић Перишић, бандитске нарави и разбојничке похлепе, грабио материјална богатства за себе и када је постајао велики газда, он није продавао националне интересе и националне ресурсе Турцима, узимајући провизију за себе, како то раде данашњи ниткови на власти, него је поткупљивао турске бегове и паше, давао им златне дукате, да му предају села и градове, како би српска држава вратила територије које су јој од памтивека припадале.

Замислите деспота Стефана Лазаревића, деспота Ђурђа Бранковића или војводу Путника да их турски султан или аустроуграски цар постави на столицу испред себе, као неваспитано урлично дерле, које непрестално лаже и свима прави проблеме, како је Трамп поставио престрављеног Драмосера на столицу испред њега, понижавајући га и правећи га будалом да мора да потпише нешто што није ни прочитао, јер тај навијачки лакрдијаш и преварант, згубидан и замлата, кловн без трунке смисла за хумор, који не зна да се понаша, који је задивљен што се налази у овалном кабинету, не заслужује ништа друго него да се са њим сви спрдају и да га омаловажавају.

Није проблем да се тако они понашају према грађанину Александра Вучића, политичком конвертиту и непоправљивом лажову, јер то је онда његов лични проблем, али када они понижавају председника Србије, која је у два велика клања била свезник Америке и чији је народ масовно гинуо бранећи европску култиру и слободу, онда је то непоштено, примитивно и недостојно.

Наравно, кривицу што је баш полудели Вучић председник Србије сносимо сви ми, Срби, грађани Србије, који смо дозволили да овакав психопата буде на тој државној функцији и да нас он, заједно са оне три неписмене, покварене и подле њушке, који су стајали са стране, представљају пред Империјом у растројству, која је преузела, због политичке кампање Трампа, да решава косовски чвор.

Споразум који је потписан у Вашингтону је потпуно бесмислен.

То је неважећи међународни правни документ, који ништа не значи, јер је у њему таква папазјанија политичких глупости постављена да то може да уђе у анале глупости међународне политике.

Мада је уцењени Вучић покушао да слаже читаву светску јавност да је то билатерални споразум између Београда и Вашингтона, није му та превара пошла за руком, јер га је Гренел одмах демантовао и сопштио је да Америка ништа није потписала. Пошто нико из америчке администрације није ставио свој потпис, онда овакав споразум нема никакав значај. Председник Србије није смео, према одредбама Устава и Закона о председнику републике Србије, ништа да потпише, јер то није у његовој надлежности.

Значи, потпис председника Србије на споразуму, такође, ништа не значи.

Споразум нема никаквну међународну правну снагу.

Како Србија месецима нема Народну скупштину и како нема изабрану владу, то само потврђује мој став да је потпис председника Србије ништаван и да нема никакво међународно правно дејство.

Већ сам писао о Бечкој конвенцији и објаснио сам да потпис Вучића ништа не значи.

Погледајмо како гласи члан 46. Бечке конвенције:

Прописи унутрашњег права о надлежности за закључење уговора.

Једна држава се не може позвати на чињеницу што је њен пристанак да буде везана уговором изражен на тај начин што се нарушава одредба њеног унутрашњег права у вези са надлежношћу за закључење уговора, као на случај манљивости, осим ако ова повреда није била очигледна и не односи се на неко правило унутрашњег права од суштинског значаја;

Повреда је очигледна ако је објективно јасна за сваку државу која у том погледу поступа према уобичајеној пракси или добронамерно.

Вучић није потписао уговор, него Споразум, за који није био надлежан да потпише, чиме је нарушио унутрашња права у вези са надлежношћу.

Повреда је очигледна и зато његов потпис ништа не значи.

Споразум је ништаван и према члану 49., који има назив ПРЕВАРА и гласи:

Ако је држава ПРЕВАРНИМ ПОНАШАЊЕМ друге државе, која преговара, наведена да склопи уговор, може да се позове на превару као узрок који ПОНИШТАВА њен пристанак да буде везана тим уговором.

Значи, да појасним заведеним незналицама, председник САД и његова администрација, која је преговарала између Београда и Приштине, али која није хтела ништа да потпише, јер добро знају ове међународне одредбе, преварним понашањем, притисцима, уценама, стварањем атмосфере линча, застрашивања, прећење хапшењем, које се најављивало пред његов долазак у САД, постављањем председника Србије на столицу за оптужене, чиме га унапред проглашавају за окривљеног у лажном, кафкијанском процесу, читавом стаљинистичком декорацијом, стајањем чиновника Империје као џелата око оптуженог, све је то битно утицало да неурачунљиви, уплашени и недорасли председник Србије потпише неки споразум, мада нема никакве надлежности по Уставу да то уради.

Након рушења Узурпатора, Влада народног спаса неће да призна Вашингтонски споразум, као и све друге уговоре и споразуме које је потписала велеиздајничка власт, него ће се позвати, између осталих чланова, и на овај члан, који дефинише преварно понашање администрације САД.

Поред овога што сам навео, преварна радња се доказује и тиме што је у Споразум унето толико глупости да је то постало комично. Какве везе има преговори о економским односима Београда и Приштине са Хезболахом, Израелом, 5Г мрежом, снабдевањем гасом и пребацивањем амбасаде из Тел Авива у Јерусалим?

Пошто је све то стављено у овај накарадни Споразум, онда то доказује да се Трамп и његова администрација служила преварама, како би остварили своје политичке намере. Споразум је по члану ове Конвениције ништаван.

Следећи члан који негира овај Споразум је члан 50., који говори о корупцији представника државе и гласи:

Ако је изражен пристанак држава да буде везана уговором последица корупције њеног представника директним и недиректним деловањем друге државе која учествује у преговорима, прва се држава може да позове на ту корупцију као узрок који поништава њезин пристанак да буде везана тим уговором.

Можемо да наведемо на стотине доказа од тренутка када је послушни мекушац Вучић доведен на власт и да докажемо да је директним и недиректим деловањем администарција САД омогућила Узурпатору да се нелегално богати, да пљачка државу и народ, да организује криминалне групације за трговину оружјем и дрогом, да краде изборну вољу грађана и много тога другога, онда је потпуно јасно да је Вучић корумпиран, да нема никакву надлежност и да је његов потпис на Споразуму ништаван.

Након пада Узурпатора, његовог хапшења и суђења, Влада народног спаса ће тражити поништавање овог криминалног и преварантског Споразума, јер је у супротности са међународним правом.

Члан 51. Конвенције говори о прислили на представника државе и гласи:

Изражени пристанак државе да буде везана уговором, који је последица присиле извршене на његовог представника, чинима и претњама управљеним против њега, без икаквог је правног учинка.

На стотине доказа постоји да Брисел и Вашингтон у континуитету врше притисак на Вучића, да му прете, да непрестално пишу о његовом хапшењу, да га уцењују, понижавају, вређају, да све чине да га, путем прислиле, доведу у позицију да буде уплашен, неурачунљив и да потписује свакакве подметнуте глупости, што јасно показује да његови потписи немају никакво правно дејство.

Ниједан разуман, нормалан и културан представник суверене државе не би дозволио да га Макрон онако понизи на прослави 100 година завршетка Великог рата, у коме је страдало 1.247.256 Срба, нити би дозволио да га бахати и неваспитани грађевински предузимач Доналд Трамп постави на оптуженичку столицу испред себе, ради своје маркетиншке политичке промоције за новембарске изборе.

Прави српски државник не би пристао да оде у Париз и Вашингтон, јер би бранио достојанство државе и народа.

На крају, члан 53. гласи:

да су ништавни уговори који су супротни општој императивној норми општег међународног права (ius cogens).

Вашингтонски споразум је супротан императивној норми општег међународног права и као такав је ништаван.

Због тога што је потписао овај споразум, Вучић мора да буде смењен са функције председника државе, мора нова власт да га ухаспи и да му се суди за велеиздају државе и нације.То време долази. Мило Ђукановић губи власт. Нека се спреми Вучић. Време је за свођење рачуна.

(Бранко Драгаш)Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари