уторак, 03 августа, 2021

Добро дошли на сајт „Сви Срби Света“!

Сајт, Сви Срби Света, су осмислили Срби из  Канаде,  Аустралије,  Сједињених Америчких Држава, Немачке и из Србије. Настао је као одговор на претње, неправде и разне несреће које су погодиле и које још увек погађају наш народ.

Ништа од овога нас не би толико погодило,  да смо били јединствени. Вековима се не понашамо као један народ, нешто захваљујући душманима, а нешто захваљујући нама самима. Ово траје од пропасти Душановог царства! Од распада Душановог царства до данас, од српског бића се често одваја део по део,  који се полако претвара у нове народе.
Хоћемо ли да занемаримо то да имамо одметнуте Црногорце којима се све више и више намеће да нису Срби?  Хоћемо ли  да занемаримо то да су Македонци већ одавно расрбљени, осим часних појединаца. Слично је и са „Бошњацима“,  јер светли појединци попут великог Меше Селимовића и Емира Кустурице, који су свесни својих историјских корена и указују на пут повратка и правде, заправо су ретки. Затварамо ли очи пред чињеницом да су Срби у Хрватској све више изложени новом историјском забораву и налазе се пред фазом коначног унијаћења? Срби у Републици Српској се још држе, али није тешко наслутити опасност која и њима прети да постану „неки нови народ“ (подела на прекодринце, Србе и Србијанце узима маха). Пуно је примера који прете и злокобно указују на то, да не само да нисмо један народ, већ да то једног дана неће бити ни они који данас јесу. Погрешни потези  власти у Србији наговештавају да ће и Војвођани  да постану  нови народ, опет на штету Срба…

Верујемо, да сви ми желимо да урадимо нешто корисно, не само за себе и своје најближе, већ и за будућност своје земље и свог народа. Промене набоље започињу разменом идеја. Зато се придружите  дискусијама, јер ће можда  баш ваша идеја да нас унапреди у неком делу, а и у целини, а нарочито да покаже, коначно, пут ка нашем, свесрпском уједињењу!

Сви Срби Света

 

 

 

– Секретаријат Одбора, Ванкувер, …………………….. info[at]svisrbisveta.org

– Представништво у Канади: Станко Бобић, …………. stanko[at]svisrbisveta.org

– Представништво у САД: Бобан Дунцевић, …………… boban[at]svisrbisveta.org

– Представништво у Аустралији: Новица Даниловић,. . novica[at]svisrbisveta.org

– Представништво у Немачкој: Јован Милос, ……………svisrbisveta.milos[at]googlemail.com

– Представништва у Србији: Гордана Рајић, ……………. svisrbisveta.gordana[at]gmail.com

–  Уместо [at] упишите @Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Скорашњи коментари