четвртак, 05 августа, 2021

Живеће још дуго српски народ

Последице због ћутања и нечињења ће бити сурове. Када у Србији глад почиње да узима данак, у Србији која је некада хранила пола Европе, као да све престаје да се креће, као да су Срби занемели…Глад се шири по плодној Мачви и Подрињу, у сред Шумадије, гладује се у Нишу, гладује се и тамо где никада човек није био гладан, у срцу најплоднијих ораница и житница. Није ни чудо …..
Уместо да се сваког јутра реке радника слију ка фабрикама, рудницима и другим радним местима, фабрике зврје празне, на некима катанац, на некима ланац.
Сабласно стоје тако празне и постају уточиште, до јуче непознатих станара Србије, бескућника и наркомана.

Сваки дан се гаси на десетине радних места, остају људи без и мало наде да ће икада добити нови посао.
У очају, неки дижу руке на себе, свесни да им помоћи нема. Када дете гледа своје родитеље тако обесправљене, понижене, шта се од њега може очекивати, него да крене пречицом ка бољем животу, али погрешним путем. Некада су школе биле те у којима су деца стицала своја прва самопоуздања, сем знања. Да, некада. Сада се у школамa може све друго научити и сазнати, сем онога што би деца морала да знају. Намерно им се ускраћује део богате прошлости коју има ретко који народ на Свету. Све се чини да падну у заборав имена часних Срба који су не ретко давали и своје животе. Све вредности достојне човека су погажене и бачене на сметлиште Историје. Иако Срби никада нису прелазили туђе границе и освајали  територије,  врло лако се може десити да Историја први пут упише српски народ као освајачки, дивљачки и народ који је спроводио геноцид над другим народима и вршио етничко чишћење.
Наравно , све то може да се деси  уз прећутно одобравање ове садашње власти.  И то би били довољно,  да  се један народ морално уништи и психички убије!

Народ Србије и уопште српски народ, који је расут по целом Свету бије своју последњу битку.  Па ипак, решен је да опстане и да се не преда. Суочен са најболнијим издајама, продајама, не губи наду и тражи сламку спаса, а она, то добро знамо,  увек постоји.

Тако мисле и Срби окупљени око организације „Сви Срби Света“. Народ који је често кидао нити које су ишле од једног до другог Србина мора једном и за свагда да их обнови, да би оне постале нераскидиве.

Само чврста, нараскидива веза  једног народа  може да буде највећи одбрамбени зид за сва зла овог Света.

Зато, нека ово буде једна оаза у коју ће свако од нас да угради један део себе, да би оне нити које нас повезују биле још чвршће и нераскидиве.

(Г.Г.)Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

2 коментара

  1. Comments  nadadrinska.blogspot.com   |  понедељак, 21 новембра 2011 03:30

    Posto sam novinar istrazitelj i pisac ,Hvala Bogu dobih priliku da objavim knjigu,koja ime nosi:-Srbijo moja stradalna u Hristu Vaskrsla-U jednom delu moje knjige,ispisah kako ce Srbiji pomoci Srbi van Srbije,jer Srbija moja su i Svi Srbi rasejani po svetu belom…Da li je ovo sada moja prilika da se povezem sa svim mojim Srbima TAMO DALEKO?Neke vec poznajem i kontakt imam …Neki su odneli moju knjigu sa Sajma knjiga u Svajcarsku,recimo…Cekam da me pozovu da dodjem tamo,a ja ih zamolih da bi dobro bilo da krenem preko Ljubljane,pa Beca pa u Svajcarsku…Moja knjiga je moja propusnica do svih mojih Srba tamo…Moja knjiga je puna istine koju ovde nisu smeli,a neki ni zeleli da objave…Moja knjiga je i Istina sa terena,cekam da prvo promociju napravi Udruzenje novinara Srbije…Treba to da odrade novinari veterani,videcemo…Sama sam cesto,sama sam bila izdavac svoje knjige,jer neki izdavaci rekose da se boje…Podrzavam ovu akciju:Svi Srbi Sveta onda ce to biti moja sreca,ovo povezane ruke ,da li to znaci da TAMO postoji cesto pruzena ruka od Srbina Srbinu?Pretpostavljam da ipak niste izgubili onu povezanost,koja je ovde skoro sasvim nestala…Sve me vise boli Moja Srbija…Nada-Drinska po dedovima iz drinske divizije…Nikad se ne mogu pomiriti da preci moji i nasi ginuse uzalud kroz vekove,i otome pise u mojoj knjizi…Pozdrav ,zelim da budem korisna Srpkinja,sto sam i do sada pokazala,ali zelim da se sasvim ukljucim u ovu organizaciju….Pozdrav

  2. Comments  SRBIN OD SRBINA   |  среда, 18 јуна 2014 22:25

    ПРОБУДИ СЕ ДОК НЕ БУДЕ КАСНО!

    Срби, допустили сте тако да умре дух ваше (наше) омладине! Дозволили сте да се она угледа на све оне скоројевиће, забушанте, зеленаше, ратне богаташе, сумњиве политичаре, затроване жудњом за новцем. Ваша (наша) омладина је њихова жртва. Образована је на узору на њих. Дужност вам је била да је сачувате од тога узора, а ви то нисте учинили. Припазите да вас тај немир једнога дана прескупо не кошта. Може вас (нас) коштати и земље јер ова омладина се неће жртвовати на олтару отаџбине кад зазвоне за узбуну, (а звониће једнога дана, можда већ ускоро), она није као она омладина која је ишла пешице, и водила ослободилачке ратове. Данашња омладина ће вам одлучно рећи да нипошто не жели да гине …

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари