понедељак, 27 септембра, 2021

Писмо `Заветника` Влади Србије поводом доласка Едија Раме

Одлуком да примите албанског премијера, који је мимо свих дипломатских протоколарних правила затражио одржавање митинга у Прешеву на коме ће се обратити својим сународницима и подржати их у њиховим сецесионистичким тежњама, ви сте по ко зна који пут унизили достојанство свих грађана Србије и угрозили државни

суверенитет и територијални интегритет.

 

 

 

 

 

Pismo Zavetnika  vladi Srbije...

***

Влади Србије
Премијеру, Александру Вучићу

 

 

 

Господо министри, председниче Владе Србије,

Поводом ваше одлуке да примите у званичну посету Едија Раму, премијера албанске државе, која је настала на вековним српским територијама пре нешто више од једног века, без икаквог историјског права и утемељења, као творевина западних моћника, који су тада, као и сада, на српској земљи стварали нове државе и нације, обраћамо вам се у име велике већине српског народа, који је забринут вашом неодговорном, антиуставном и антидржавном политиком.

Подсећамо Вас да давањем легитимитета државном врху Албаније, који директно ради на даљем подстрекивању сепаратизма у Србији и спровођењу агресивне политике чији је циљ стварање Велике Албаније, директно учествујете у даљем распарчавању наше државе и остваривању њихових територијалних претензија.

Албански премијер у Београд долази да још једном понови своје претње да би Србији било боље да што пре и званично призна независност Косова.

Уместо да пред међународном заједницом инсистирате на расветљавању свирепих злочина који су почињени над српским народом са Косова и Метохије у логорима у Албанији, као и над албанским живљем, које је било лојално држави Србији, ви указујете гостопримство премијеру земље, са чије су територије вршени терористички упади на Косово и Метохију у којима је страдао велики број српских војника, припадника полиције и цивилног становништва.

Насилна политика асимилације, протеривања и застрашивања српског народа који живи у већинском албанском окружењу се наставља, а њен главни протагониста је званични гост српског државног руководства.

Захтевамо да затражите обуставу дискриминације српске мањине у Албанији, којој се деценијама крше сва људска и мањинска права. Срби у Албанији су најугроженија национална мањина у Европи. Они немају права на вероисповест, на школовање на свом језику, на писмо, на име и презиме! Немају права да се изјашњавају као Срби, нити одржавају било какве везе са матичном државом.

Дискриминација се такође огледа и у представљању у политичком животу земље. Срба нема ни и извршној власти, ни у парламенту, а учешће на локалном нивоу условљено је преображајем и сакривањем националног идентитета.

Поред тога што сте, као и ваши претходници, препустили српски живаљ у Албанији насилној асимилацији и прогону, ви сте окренули леђа и Србима на Косову и Метохији, северно и јужно од Ибра, којима је након претњи албанских званичника живот и опстанак на вековним огњиштима угроженији више него икада.

Одлуком да примите албанског премијера, који је мимо свих дипломатских протоколарних правила затражио одржавање митинга у Прешеву на коме ће се обратити својим сународницима и подржати их у њиховим сецесионистичким тежњама, ви сте по ко зна који пут унизили достојанство свих грађана Србије и угрозили државни суверенитет и територијални интегритет.

Уверени смо да у политичкој историји Србије, чак ни за време тоталне војне окупације, није постојало државно руководство које је сервилније испуњавало ултиматуме на штету српских националних интереса.

 

Српски сабор Заветници

Београд, 10. новембар 2014. године

 

 

 

(Српски сабор Заветници)

 

 

***

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари