понедељак, 27 септембра, 2021

Полиција Србије тражи РЕФЕРЕНДУМ о НАТО

Синдикат Запослених Полиције (СЗП) упутио је писмо Томиславу Николићу и Александру Вучићу од који тражи да се распише референдум о споразуму који је потписан са НАТО пактом. Полицајци наводе  да њих политика не занима али да су припадници Полиције, Војске, као и ратни ветерани бранили земљу баш од тог НАТО пакта, као и да су многи од њих изгубили своје пријатеље у ратним дејствима. Они наводе да разумеју бес грађана и траже од председника и премијера да се распише референдум.

 

 

referendum-policija--

 

Поштовани,

Синдикат Запослених Полиције Вам се обраћа са захтевом у циљу избегавања евентуалних немира на територији Републике Србије.

Наводимо да Синдикат Запослених Полиције не интересује политика, нити жели да буде на било чијој страни, већ да у својим оквирима са Министарством унутрашњих послова и Вама решава проблеме запослених у Министарству, да својим предлозима и сугестијама скрене пажњу када постоји опасност од угрожавања безбедности Државе, безбедности и имовине грађана.

Повод нашег обраћања Вама је јучерашњи протест који је одржан у Београду поводом потписивања споразума са НАТО.

Обзиром да је на протесту било преко 15.000 грађана, који су се окупили без посебне медијске помпе, посебне организације, да су у наредном периоду од стране организатора најављени протести широм Србије, као и поновни протест у Београду за 27.03.2016. године овом приликом наводимо:

– Треба разумети грађане који су се јуче окупили у Београду и њихово незадовољство, које влада у великом броју грађана Републике Србије, припадницима Полиције, Војске, ратних ветерана јер велики део грађана је приликом бомбардовања 1999. године изгубио своје чланове породице, остао без својих кућа. Припадници Полиције, војске и ратни ветерани су 78 дана бранећи своју земљу стрепели за своје животе, многи рањени, многи остали инвалиди, изгубили своје чланове породице, своје колеге, пријатеље.

– Како се у наредном периоду очекују поновни протести који ће вероватно бити подржани од још већег броја грађана Републике Србије предлажемо да размотрите опцију да се у вези овог питања распише Референдум где би грађани дали своје мишљење и тако допринели миру у Републици Србији, где би свака Влада испоштовала одлуку народа, где не би било кривца, а што је најбитније избегле би се непотребне жртве уколико би дошло до немира, интервенције полиције где би дошли у ситуацију да удари отац на сина, син на оца, брат на брата, кум на кума.

Надамо се да ћете наш допис размотрити и у циљу безбедности Државе и сваког грађанина Републике Србије донети најбољу одлуку.

С поштовањем,

Синдикат Запослених Полиције
Председник
Дејан Ђукић


Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари