понедељак, 27 септембра, 2021

САОПШТЕЊЕ:Патриотски блок Косова и Метохије

Изјава Марка Ђурића да је Приштина у праву када каже да Срби са личним картама Републике Србије не могу да се крећу јужном српском покрајином јер је то резултат лоших преговора Борка Стефановића из 2011. године је још једна у низу превара Владе Александра Вучића.

 

***

 

Вучићу, КО ЈЕ УБИЈАО СРБЕ?

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поновљена изјава председника владе Србије, дата уочи годишњице страдања српских младића у кафићу Панда у Пећи 1998. године, да иза овог злочина стоје српске безбедоносне структуре је монструозна оптужба упућена пре свега према српском народу и српској држави.

Ова његова тврдња је базирана, како Александар Вучић рече, на основу дојава британских обавештајних служби чија је добронамерност према Србији сурово проблематична. Можда је аутор таквих гласина саветник премијера, некадашњи председник британске владе, Тони Блер.

Треба се подсетити да је те 1998. године, када се десио овај злочин, Александар Вучић био министар у влади Мирка Марјановића и да су сви медијски извештаји иза којих је стајао тадашњи високи функционер СРС ишли ка томе да је то само један у низу злочина ОВК. Просто се намеће питање када Александар Вучић лаже а када говори истину. У сваком случају овакве тврдње председника владе Србије наносе непроцењиву штету српском народу на Косову и Метохији и његовом опстанку у јужној српској покрајини.

Неће бити ништа чудно ако премијер опет буде оптужио Србе да су одговорни за смрт Срба жетелаца у Старом Гацку, подметања експлозива под аутобус на линији Грачаница-Ниш када је убијено на десетине Срба као и за жуту кућу у Албанији у којој се трговало људским органима Срба.

Пре две године после убиства литванског полицајца Александар Вучић, не губећи време, за тај злочин је оптужио Србе који бојкотују локалне изборе које је расписала сепаратистичка председница Атифете Јахјага. Са ове временске дистанце видимо да се таква гнусна оптужба показала неоснованом али зато председнику владе ни у сну не пада на памет да се извини Србима на Косову и Метохији.

Такође за злочин у кафићу Панда у Пећи Александар Вучић каже да је готово сигуран да су то извришиле српске безбедоносне структуре али нема доказа. Просто се намеће логично питање, како може да буде сигуран ако нема доказе.

Многи Срби на Косову и Метохији се питају одакле премијеру таква мржња према сопственом народу јер сличне монструозне оптужбе ретко ће који државник у свету да усмери према држави на чијем је челу.

Уосталом једна стара српска изрека сама по себи довољно говори: према човеку и беседа.

У Косовској Митровици, 15.12.2015. године

Председник покрајинског одбора ДСС-а, др Ненад Којић
Друштво српско-словенске солидарности „Григорије Степанович Шчербина“- К. М.,председник Момир Касаловић                                                             
Покрет грађана Косова и Метохије“Стара Србија“ – Грачаница, председник Златибор Ђорђевић

Српски покрет ДВЕРИ, Горан Миленковић

************************************************

***

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Изјава Марка Ђурића да је Приштина у праву када каже да Срби са личним картама Републике Србије не могу да се крећу јужном српском покрајином јер је то резултат лоших преговора Борка Стефановића из 2011. године је још једна у низу превара Владе Александра Вучића.

djuric 1

Наиме, током предизборне кампање 2012. године садашња владајућа номенклатура громогласно је обећавала Србима на Косову и Метохији да ће поништити све Боркове договоре. Садашњи председник Србије је на предизборном митингу у Косовској Митровици то више пута поновио а министар за рад и социјалну политику Александар Вулин је на истом митингу плакао пред грађанима због неправедних Боркових договора заклињући се да кад они дођу на власт да ће те договоре укинути.

Нажалост, не да их нису укинули него су наставили да их спроводе у дело идући и корак даље потписујући Бриселски споразум којим се Србија пректично одрекла Косова и Метохије па је још остао споразум о добросуседским односима којим треба да се стави тачка на отимање јужне српске покрајине. Поставили су класичну границу између Косова и Србије а током међународних конференција уважавају све симболе и амблеме независног Косова срдачно се састајући са челницима сепаратистичке области зване независно Косово. Док су раније пребацивали Борису Тадићу што се само руковао са Хашимом Тачијем на аеродрому у Дубровнику данас премијер Србије дивани са истим као са најбољим пријатељем.

Уставни суд Србије је све Боркове договоре, додуше споро, али их је укинуо. Од уредбе о слободи кретања, административним границама, преко личних докумената, до катастарских књига. Иако је дужна садашња власт да одлуке Уставног суда спроведе у дело она то не чини јер би тиме угрозила наводни европски пут Србије. Зато изјава Марка Ђурића да ће он поново да води преговоре са Приштином о српским личним картама Срба са Косова и Метохије не би ли споразум побољшао је политичка глупост. Он нема  потребе да води никакве преговоре већ само треба да примени одлуке Уставног суда, које тај договор поништавају.

По свему судећи ово нису једине невоље које сналазе Србе на Косову и Метохији јер у оквиру поглавља 35 предвиђа се даље гашење преосталих институција српске државе, општина, здравствених и просветних установа, једноставно свега што има мирис државе Србије. Издаји никад краја.

 

 

У Косовској Митровици      19.12.2015. године

Председник покрајинског одбора ДСС-а, др Ненад Којић

Српски покрет ДВЕРИ, Горан Миленковић

Друштво српско-словенске солидарности „Григорије Степанович Шчербина“- К. М., председник Момир Касаловић 


Покрет грађана Косова и Метохије“Стара Србија“ – Грачаница, председник Златибор ЂорђевићПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари