понедељак, 20 септембра, 2021

Бермудски троугао: Дачић & Вучић & Ђилас

Видећемо ускоро ко ће да буде губитник, Дачић (са све СПС-ом), Ђилас (са све ДС-ом) или пак Вучић (са све СНС-ом). Хлеба је понестало, српски народ нека се спреми, “ ИГРЕ“ се завршавају!

Ovde nesto smrdi ......

Овде нешто смрди

 

Ових дана је на српској политичкој сцени у жижи јавности актуелни премијер, односно министар полиције, Ивица Дачић. Врхунац свега, а нарочито неукуса и неозбиљности је наступио од како се појавио онај снимак са „интервјуем“ који (НИ)је на превару обављен са поменутим Дачићем,  уз помоћ скривене камере.

Одмах после тога се у медијима појавила иформација о томе како се Дачић раније састајао са извесним Радуловићем који припада Шарићевој криминалној групи. У Дачићевом кабинету кажу да је премијер запрепашћен понашањем полицајаца  који га нису обавестили да је Радуловић под истрагом, као и да је цео случај сада покренут да би се спречила смена директора полиције Милорада Вељовића.

„Посао полиције и безбедносних служби јесте и да штите државне функционере од сусрета са сумњивим личностима. Оперативци УКП-а и људи из врха полиције, тада су, напросто, морали да обавесте министра да је Радуловић под истрагом“, поручили су из Дачићевог кабинета.

Уколико се наставе оркестрирани напади на Ивицу Дачића, лидер СПС напустиће место премијера Србије и затражити расписивање превремених избора, сазнаје „Телеграф“ из добро обавештених извора, блиских првом човеку српске Владе.

Закључак би био да ће Дачић поднети оставку на место премијера и затражити расписивање превремених избора!

Са друге стране, скоро изабрани председник ДС, Драган Ђилас могући илазак из поменуте кризе види у расписивању избора у најкраћем могућем року, па се и овде извлачи закључак, да се озбиљно размишља о превременим изборима.

Међутим, да ли обојици расписивање превремених избора иде у прилог?

-dacic-i-djilas...

 

Није ли ово само „хватање“ за сламку спаса и једног и другог, иако са превременим изборима могу постати обојица губитници?!
Ивица Дачић је свестан да га ДС има у шаци због неких ранијих „грехова“, па би да прекине отварање „пандорине“ кутије управо расписивањем ових превремених избора, а Драган Ђилас, опет свестан да му се љуља позиција „првог човека“  Града Београда, (увелико се шушка да СНС и СПС припремају преузимање власти у Београдској скупштини), верује да би ово накратко могло да се одложи једино расписивањем нових избора, па би  његову смену одложила изборна кампања.

Лично сам у дилеми шта је у питању?!

ПРВА  могућност би била да ДС И СНС  спремају Дачићу и још некима из СПС „сачекушу“ и да управо овим поменутим догађајима у вези Дачића почиње реализација плана уклањања СПС из полуга власти и нестајања са политичке сцене Србије.

Vucic-i-Djilas-
ДРУГА  претпоставка  би била да је све ово у вези Дачића управо изведено у његовој (СПС)  и Вучићевој (СНС) режији ,  увлачењем у игру појединаца из врха полиције за које се сматра да су још увек под утицајем ДС, која манипулише са поверљивим информацијама. Затим би сменом Ђиласа са места градоначелника Београда, демократама  била одсечена једина грана на којој седе,  а  полицији би била очишћена од ДС кадрова.

dacic i vucic...

 

ТРЕЋА могућност шта би могла да буде позадина свих ових дешавања би можда било то да је све ово  само бацање прашине у очи нашем народу, јер се иза „брда“ ваља завршница  питања Косово и Метохије, па по оној народној, „хлеба и игара“, народу се бацају мрвице хлеба, али зато „игара“ има на претек.

 

Видећемо ускоро ко ће да буде губитник, Дачић (са све СПС-ом), Ђилас (са све ДС-ом) или пак Вучић (са све СНС-ом). Хлеба је понестало, српски народ нека се спреми, “ ИГРЕ“ се завршавају!

 

( Г. Гајић)

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

2 коментара

 1. Comments  Ljiljana   |  недеља, 17 фебруара 2013 23:25

  Odlican tekst, kratak i sadrzajan presek postojeceg stanja VIP igara bez granica u Srbiji, a narocito je dobar izbor pratecih foto-ilustracija koje bi istu pricu ispricale i bez propratnog teksta…
  Mada su sve tri mogucnosti zapravo realnost, treca je najrealnija jer na putu ka truloj kobili (EU) niko iz vlasti vise ne stavlja sareni paravan – sve je toliko providno i VEC VIDJENO!
  Ovu sramotu, pustanja naseg zivlja na Kosmetu niz vodu zarad EU (koja je pred raspadom i zaudara na lesinu, a od koje Srbija nema nikakvu korist) kao krst, obavijen trnjem, trebalo bi dozivotno da nose svi oni koji kumuju pomenutom cinu!

 2. Comments  Perun   |  понедељак, 18 фебруара 2013 14:58

  Djilas i Acika su uspeli da njihove dve stranke stave pod svoju kontrolu,
  mislim da je to bila uvertira i preduslov za buducu veliku koaliciju.
  Moc i kapital su obicno na jednom mestu, a kada to nije tako,
  tada se moc i kapital po prirodi stvari veoma rado udruzuju.

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари