среда, 04 августа, 2021

Бошко Обрадовић: Како је Република Српска постала матица!?

Република Српска је у протеклих 48 сати показала како треба да изгледа држава и матица свих Срба.
РС је стала иза свог војног команданта који је спречио трећи узастопни геноцид над српским народом у 20. веку, своју војску назвала часном и рат одбрамбено-отаџбинским, генерала Младића прогласила херојем Отаџбинског рата и одлучила да пружи пуну правну и финансијску помоћ свим својим грађанима у Хашком трибуналу. Ово је промена комплетне политичке парадигме која се догодила за само 48 сати.

Србија је поново обрукана од стране актуелног режима и понижени смо по ко зна који пут. Националну издају режим је прогласио националним достојанством, предају победом, а понижење достигнућем. Не само да је држава и нација у потпуности деградирана, већ смо изнова на највећи могући начин директно ударили против интереса Републике Српске. Од хапшења Радована Караџића, преко Истанбулске декларације и скупштинске резолуције о Сребреници, до хапшења Вучуревића и Младића, београдски режим у континуитету већ две године води политику против интереса Републике Српске. Тадићу је ближи Загреб и Истанбул од Бањалуке, а увек када је могао да изабере између интереса српског народа и интереса Брисела и Вашингтона изабрао је колонијалног господара у чијој је вазалној служби.

Са друге стране, парадоксално, Република Српска која се свакако није могла надати да ће најжешћи политички удари доћи из Београда, сваким даном је све јача и осваја све више своје слободе и самосталности. У протеклих 48 сати РС је показала како треба да изгледа српска држава и матица свих Срба. РС је стала иза свог војног команданта који је спречио трећи узастопни геноцид над српским народом у 20. веку, своју војску назвала часном и рат одбрамбено-отаџбинским, генерала Младића прогласила херојем Отаџбинског рата и одлучила да пружи пуну правну и финансијску помоћ свим својим грађанима у Хашком трибуналу. Ово је промена комплетне политичке парадигме која се догодила за само 48 сати.

То је српски председник

Да бисмо потврдили ову тезу о преломним догађајима који се управо одвијају у РС, а које показују и сви митинзи подршке генералу Младићу широм РС који још увек трају, навешћемо само неколико изјава председника Додика, које доказују да се ради о новој политичкој парадигми: „Председник Додик саопштио је да подржава право бораца и грађана РС да изразе свој став поводом хапшења генерала Ратка Младића. Додик је рекао да уместо што у Сарајеву ликују због хапшења Младића, било би боље да дају одговор на бројна зверства над Србима за која нико није одговарао, а чије протагонисте бошњачки политичари третирају као заслужне грађане.

Додик каже да је Војска РС представљала израз воље српског народа у БиХ за опстанком и одбраном својих огњишта и права. Додик је рекао да ће као председник увек и на сваком месту чувати углед и достојанство Војске РС као часне формације од највећег значаја за очување српског народа у БиХ за време одбрамбено-отаџбинско рата. Он је најавио да ће РС у складу за закључцима Народне скупштине формирати фонд за пружање правне помоћи особама које су оптужене у Хашком суду, а од Владе РС затражио да хитно обави неопходне процедуре да би тај фонд био формиран”.

Београд, 01.06.2011

 

Извор: ДВЕРИПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари