четвртак, децембар 03, 2020

Обамин саветник саветује Тадића, а бивши Тадићев Тому Николића

 

 


Политичку сцену у Србији захватила је предизборна грозница, а странке се напросто утркују у ангажовању иностраних консултантских кућа, надајући се откривању чаробне формуле за успех код бирача. Српској напредној странци консалтинг ради политички стратег из Израела – Еисиф Асаф о коме се у нашем региону не зна много, осим да је радио једну од две председничке кампање управо за лидера Демократске странке Бориса Тадића.
Осим тога, Тадићеву кампању ради човек који је саветовао Барака Обаму.

Према сазнањима „Блица“, напредњаци много ни не крију да су унајмили стручњака из Израела. Заменик председника те странке Александар Вучић се, тврде наши извори, у друштву Еисифа Асафа јавно појавио чак и у телевизијској емисији „Пирамида” на Првој телевизији, где се с њим током пауза, наочиглед свих, консултовао у вези с наступом. Израелац, према нашим сазнањима, осмислио је сваку акцију напредњака у протеклом периоду, једино је био против штрајка глађу и жеђу, на који се не тако давно самоиницијативно одлучио лидер СНС Томислав Николић.

Хендикеп странаца

– Треба продати своју политичку платформу и у Бабушници исто као у Београду. Ту су странци потпуно хендикепирани и не добија се квалитет, већ гомила полуистинитих информација, а све је сјајно упаковано и то на енглеском. Међу њима има изврсних, али има и шарлатана које је тешко препознати као и код нас, али ми мислимо да је боље зато што је из иностранства – наводи Мирослав Шутић из консултантске куће „Партнер“.
Асаф је недавно отворио и профил на друштвеној мрежи Фејсбук где су му пријатељи постали многи чланови СНС, а као животни мото навео је реченицу: „Оно што не буде једноставно, једноставно ни не буде”.

 

 

 

С друге стране, како сазнајемо у Демократској странци, маркетиншки тим председника Тадића сарађује с креативним тимом Едварда Голдберга, познатог америчког стручњака за међународни маркетинг и бизнис.
Голдберг је био саветник за међународну политику у председничкој кампањи Барака Обаме 2008. и саветник сенатора Џона Керија за односе с Русијом и бивше земље Совјетског Савеза у председничкој кампањи 2004.
Поседује широку мрежу консалтинг група од којих је једна, према неким наводима, била ангажована и током протеклих председничких избора у Украјини.
17.3.2012.

Извор: вести.актуелно

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*