петак, 24 септембра, 2021

Путин заводи ред на Блиском истоку – следећи је Балкан

Уколико успе, руска мисија у Сирији ће донети мир целом свету.Она ће зауставити масовне миграције и убацивање терориста на Стари континент који користе избегличке колоне за своје злочиначке планове, спречиће пресецање „новог пута свиле“ који спаја Кину и Медитеран и чији један крак води кроз Балкан, осигураће гасоводе од Ирана и Ирака преко Сирије до Европе.

 

 

 

 

RUSKI vojniku Siriji...

 

 

 

Док „агенти хаоса“ под контролом америчке и британске обавештајне службе распирују ратни пожар на Блиском истоку, терористи се преко зелене трансверзале убацују у Европу користећи све веће избегличке таласе, и постају важни чиниоци у глобалној геополитичкој игри. Свесни да губе водеће позиције на међународној сцени Вашингтон и Лондон поред Блиског истока желе да дестабилизују Стари континент и Азију како би спречили остваривање енергетско – економских, мега пројеката Русије и Кине. Стратегија Москве и Пекинга може довести до уједињења Евроазије чиме ће англо-америчка доминација најзад бити прекинута. Америчко – британска клептократија изазивајући немире на Старом континенту обара цену Европске уније како би је преко Транс-атлантског партнерства купила за мале паре и тако учинила својом колонијом. Брисел је неспособан да заустави хаос у чијем стварању је и сам учествовао, Кина се превасходно посветила деловању на међународном финансијком тржишту и одбраном својих позиција у Азији, али зато Русија решава проблем у корену. Не само да се Москва после жестоких претњи „Исламске државе“ и њених ментора из САД није повукла, већ је одлучила да још више подржи легалну сиријску владу и њену борбу против терориста. Запад у паници већ види руске подморнице, легендарне специјалне јединице и њихови ратну технику у Сирији. Овим потезом велемајстор геополитике Владимир Путин је на себе преузео задатак да угаси ратни пожар који Запад жели да пренесе са Блиског истока на Евроазију.

Крвопролиће у Украјини – руској Крајини, представља освету за подршку коју је Москва пружила Асадовој влади, поручили су амерички стратези Путину прошле године. У исто „Исламска држава“ (Ис/Исис) је запретила Русији и лично Владимиру Путину. У септембру 2014. године Исис је поручио да ће због Путинове подршке Асаду, која их спречава да целу Сирију ставе под контролу „ослободити Чеченију и цео Кавказ“. „Твој трон је већ уздрман и пашће“ поручили су они тада руском председнику. (1) Стручњаци Пентагона који су створили Исис због рушења Асада исте године у октобру су објаснили шта им смета у стратегији Москве. „Током протекле године владине јединице су промениле тактику борбених дејстава и постале су упадљиво прецизније и ефикасније“, сматра извор близак војном врху САД. Вашингтон не искључује могућност да успех владиних трупа може бити повезан са радом руских војних обавештајаца. (2) Уследио је заједнички напад терориста, америчке обавештајне службе и Мосада на руско-сиријски центар за радио-техничко извиђање („Центар-С“), који се налазио на југу Сирије, на брду Тал ел Хара недалеко од сиријско-израелске линије раздвајања. (3) Упад у већ напуштени Центар-С прослављен је међу припадницима Исис-а, „побуњеника“ повезаних са Ал каидом, западних обавештајних служби, Мосада, код Турака и у петеролејским монархијама, као велики успех. Ипак легалну сиријску владу до данас нису успели да оборе. Супротно томе, неки успеси Дамаска најављују боље дане за Сирију.

 

PUTIN ..1
Изгледа да је Владимир Путин одлучио да на лицу места провери да ли су претње Исис-а и њихових газда озбиљне. Русија је ове године потврдила да поред хуманитарном помоћи Сирију снабдева и одбрамбеним системима неопходним за борбу против терориста те да руски стручњаци обучавају сиријске војнике. Западни медији су са великим изненађењем пренели речи руских званичника. То је за њих било потпуно неочекивано. У тренутку у којем је по њиховим анализама Русија требала да се повуче и посвети Новорусији и Украјини у којима западне обавештајне службе могу да изазову ново крвопролиће сваког часа, Руси су појачали присуство у Сирији. Вашингтон и НАТО су изразили забринутост због извештаја о присуству руских војних експерата у Дамаску. Портпарол Беле куће Џон Ернест упозорио је да би размештање руских снага у Сирији могло да доведе до “конфронтације” са међународном коалицијом предвођеној САД-ом која изводи ваздушне ударе по положајима екстремистичке „Исламске државе“. (4) Најмоћнији амерички медији су пренели речи неименованог званичника владе који је изјавио да Сирију очекује судбина Крима. „Све то личи на Кримирију“ (5) закукао је званичник показујући да кадрови у америчкој власти имају све већих проблема са географијом и историјом. У стварности Вашингтон и његови сатрапи су створили Исис, снабдели је оружјем и ратном техником, а њихови „ваздушни удари“ нису спречили терористе да окупирају нове територије. Поред тога као што смо видели у вези упада у Центар-С, западне обавештајне службе су уз помоћ терориста већ нападале Русе у Сирији. Вашингтон је чак дозволио Турској, једном од највећих спонзора Исис-а да бомбардује Курде у Сирији иако су они међу најжешћим борцима против терориста.

Поред Сједињених држава и Израел је показао забринутост због помоћи Москве Дамаску. „Русија је започела војну интервенцију у Сирији распоређивањем својих борбених авиона у бази сиријске војске. Према дипломатским изворима, један камп већ је успостављен у ваздухопловној бази на подручју Дамаска“, преноси израелски `Yedioth Ahronoth`. Очекује се да ће Русија у наредном периоду распоредити неколико хиљада припадника своје војске, укључујући саветнике, инструкторе, логистичаре и техничаре, наводи израелски лист. (6) Због чега је Тел Авив бесан? Како наводи познати француски геополитичар Тјери Мејсан – Исис је амерички пројекат, чији је задатак у почетку био подела Ирака на Сунистан (садашњи „Калифат“) и Курдистан, који није ни настао, а све слично мапи Робин Рајт објављеној у `Њујорк тајмсу` 2013. године. Новонастале државице би пресекле везе између Ирана са једне стране и Сирије, Либана и Палестине са друге стране. Као главни извођач ове америчке стратегије створена је „Исламска држава“ коју подржавају поред Турске и Уједињених арапских емирата, Саудијска Арабија, Катар и Израел. Поред тога Израел и Саудијска Арабија, више нису непријатељи већ савезници. Они су заједнички извршили агресију на Јемен. Тако саудијским бомбардерима углавном управљају Израелци. Генералштаб арапских здружених снага није у Ријаду, већ у Харгеиси, главном граду Сомалиленда (преко пута Јемена). Ова непризната држава која се налази у Африци је израелска колонија. Израел је својим савезницима чак испоручио једну неутронску бомбу која је побила много људи о чему западна штампа ћути. На крају, када америчке трупе буду премештене са Блиског истога на Далеки исток, здружене арапске оружане снаге под ознакама Арапске лиге, али под командом Тел Авива ће водити рачуна о безбедности Израела, закључује Мејсан.

Дакле Владимир Путин је одлуком да подржи Сирију започео геополитичку симултанку са Западом, Израелом, Саудијском Арабијом, Уједињеним арапским емиратима, Катаром и Турском. Москва је ушла у гротло у којем обавештајне службе поменутих земаља изазивају крвопролиће већ годинама. У Катару се нпр. налази регионални центар Главне команде Пентагона. На територији Блиског истока ова „коалиција хаоса“ до сада није имала достојног противника. У Русији ће га свакако наћи. Уколико успе, руска мисија у Сирији ће донети мир целом свету. Она ће зауставити масовне миграције и убацивање терориста на Стари континент који користе избегличке колоне за своје злочиначке планове, спречиће пресецање „новог пута свиле“ који спаја Кину и Медитеран и чији један крак води кроз Балкан, осигураће гасоводе од Ирана и Ирака преко Сирије до Европе. Руска база у Тартусу налази се близу огромног гасног поља у сиријском делу Медитерана и управо би она требала да пружи безбедност овом гасном коридору. Да не дужимо даље, преко Србије је увек ишао најближи копнени пут који је повезивао Европу са Блиским истоком. На окупираном Косову и Метохији владају изданци Ал каиде и марионете САД – шиптарски терористи. Они обучавају терористе Исис-а за борбе у Сирији (7), а у овом послу им помаже енглески САС (8 ) и специјалне снаге САД у Бондстилу. Ово значи да је по логици ствари следећа станица руске борбе против тероризма Балкан.Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

3 коментара

 1. Comments  Perun   |  среда, 04 новембра 2015 15:53

  Veliki inteligentni, humani i moćni slovenski Brat je zadnja i jedina nada slobodnog sveta,
  neka ga od svakog zla čuvaju slovenski Bogovi,
  Bogovi, naših pra-pra otaca.
  Neka ruski i srpski narod zaštite i spasu Bogovi SVAROG, PERUN i VELES!

 2. Comments  Драган   |  четвртак, 05 новембра 2015 16:19

  Лепо је то замислио Путин, али да ли је то могуће да уради и на Балкану ако се има у виду: да “БНД кроји српско правосуђе“; да “Запад потура Србији рат са Исламом“; “Може ли Србија да се спаси од Вучићеве пропаганде зла“… Док стигне Балкан /Србија/ на ред,, да не буде по оној народној: “Не липши магарче до зелене
  траве“. Нама, Србији, је потребна помоћ – САДА, а очекивања и обећања нам не могу бити ни од какве практичне користи. Тада, када Путин крене да срећује Балкан /Србију/, може бити касно и за Русију, будући да је Србија увек била у предпољу одбране Православног фронта од сатанске пошасти – свих облика и садржаја.
  Може се десити да непријатељ изгризе Русију изнутра, и она више не буде способна ни себе да брани, а камоли Балкан!

  Драган Славнић

 3. Comments  Perun   |  петак, 06 новембра 2015 15:50

  Obamini GOSPODARI gube od Putina još od davanja azila Snoudеnu
  Putin jе pobеđivao Obamine gospodare u svakoj igri protеklih mеsеci
  – počеvši od davanja političkog azila Edvardu Snoudеnu,
  prеko sprečavanja agresije na Siriju.
  učеšća u hеmijskom razoružavanju Sirijе,
  I onda pred nosem te nacističke velesile smeškajući se pomogne bez i jednog ispaljenog metka stanovnicima Krima da SAMI ODLUČE u kojoj DRŽAVI HOĆE da ŽIVE.

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари