четвртак, 05 августа, 2021

Реконструкција: Захтеви и размирице

Београд — Не рушимо Владу, не тражимо оставку премијера, каже Сузана Грубјешић из Г17 плус. Јелена Триван из ДС сматра да треба ставити тачку на размирице преко медија

Сузана Грубјешић рекла је у „Утиску недеље“ на ТВ Б92 да је у Владу неопходно убацити „свежу крв“, која би довела до преокрета и потребних суштинских промена.

Јелена Триван из ДС поручује да тему реконструкције Владе треба вратити у институције, док функционерка СПС Диана Вукомановић сматра да се Влада налази у „фази реконструкције, а не деконструкције“.

Не рушимо Владу Србије, нити тражимо оставку премијера Мирка Цветковића, изјавила је потпредседница Г17 плус Сузана Грубјешић.

Ипак, она каже да у Г17 плус још није стигао позив на разговоре о реконструкцији.

„Немојте веровати неименованим изворима. Место премијера припада Демократској странци. ДС и Борис Тадић су предложили Цветковића. Да ли стварно мислите да би се ми бавили кадрирањем унутар друге партије. Мање странке не треба да се мешају“, рекла је Грубјешићева.

Она је навела да је процена Г17 плус да нема добре координације у Влади.

„Кажите ми једну владу у којој државни секретар (Слободан Илић) напада потпредседника Владе (Динкић), а нико не реагује. Оптужује Динкића да у политичке сврхе злоупотребљава средства из субвенција. Да ли треба да мислимо да ли се сви слажу? Ја то нисам доживела као став ДС, али ако ћуте шта треба да помислим“, рекла је Грубјешићева.

Потпредседница Г17 плус је казала да та странка не руши Владу, али да Влади треба свежа крв и промена темпа.

Она није одговорила на питање да ли је промена темпа могућа са Цветковићем као премијером.

„Преокрет је потребан, са овим премијером или без њега, то је оно што је потребно. Сигурно да човек који је добар економски стручњак не може да буде сметња. Ове расправе се воде само у медијима. Потребно је у последњој години упрегнути све снаге и рећи грађанима да смо спосебни и да желимо нешто да урадимо“, рекла је Грубјешићева.

Триванова: Тачка на размирице

Потпредседница Демократске странке Јелена Триван

поручила је да је дошло време да се стави тачка на размирице преко медија.

Она је рекла да тема реконструкције и персоналних промена у Влади треба вратити у институције. Лидери владајуће коалиције имају дневне контакте и ускоро ће уследити позитиван епилог, најавила је Триванова.

Треба да се стави тачка на размену порука преко медија и саопштења. Све анализе око реконструкције треба да се обаве у институцијама. Стање у влади не треба да се разреши тако што ћемо се јавно препуцавати, већ треба да седнемо и договоримо се, рекла је Триванова.

„Разговори о коалицији нису ‘Рамбује’. Лидери странака имају дневне контакте… У наредним данима имаћете епилог тих разговора из којих ће влада изаћи јача и без размирица између коалиционих партнера“, рекла је Триванова.

Она је, коментаришући примедбе лидера Г17 плус Млађана Динкића да премијер Мирко Цветковић не одлучује, казала да је „крајње погрешно“ ознацавати Цветковића као проблем.

„Наши лични или страначки интереси били би исти без обзира ко је премијер. Проблем је што нису сви у влади дорасли тренутку“, рекла је Триванова.

На питање да ли је Динкић дорастао тренутку, она је рекла: „Динкић има невероватну енергију која ствари помера унапред, али која понекад утиче на његову брзоплетост, али срећом постоји заједнички интерес да се земља извуче из кризе па се зато нађе заједнички језик“.

Триванова је навела да не постоји захтев за смену премијера, који је, како је рекла, преузео посао који нико није хтео.

Потпредседница Социјалистичке партије Србије Дијана Вукомановић

сматра да се Влада налази у „фази реконструкције, а не деконструкције“ и да је позиција њене партије „конструктивна и преговарачка“.

Очекујем да ће се ствари смирити и да ће ситуација бити под контролом, рекла је Вукомановићева.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=02&dd=13&nav_category=11&nav_id=492634Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

1 коментар

  1. Comments  Srpkinja   |  четвртак, 28 априла 2011 15:07

    Džaba je izvršena rekonstrukcija vlade. Novi delovi opet ne pasuju. / Danica Mašić /

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари