четвртак, 16 септембра, 2021

Свест о моралној обавези за сопствену судбину

У српском народу сазрева  свест о моралној обавези за сопствену судбину. Пажљивим праћењем последњих политичких догађаја у земљи, јасно се уобличују контуре једног новог политичког тела у нашим срединама. Српски народ, вођен кроз многа разочарења, и доживевши многе поразе и губитке, стиче нова политичка сазнања изневерен и у својим природним интересима биолошког опстанка.
Коначно је на прагу да схвати и разуме своју изборну снагу, да се јединственим гласом избори за свој живот и опстанак, и да точак историје окрене у своју корист!

Жута власт је на крају свог веома трагичног пута. Политика српске Владе пала је на испиту зрелости. Под паролом да Европа нема алтернативу, наше вође су нас – довеле до провалије!
Лажна обећања, која су испуњавала странице такве српске политичке оријентације и њихових контролисаних медија – довела су нас до сиромаштва и опасности да као народ нестанемо!

Међутим, ове редове нисмо посветили критикама власти, ни издаји народних интереса. Није нам намера ни да се понављамо у аргументима који су стварност, и од којих се више не мoже побећи. Време скривања је заувек прошло, „карте“ које је Влада „извлачила из својих рукава“, показале су се погубним и по наш народ и нашу државу.

Оно што је предмет размишљања у овом садржају, је рађање једне нове свести код самог народа. Писали смо често о снази народне воље, о спремности да се као народ ухватимо у коштац с нашим непријатељима, да се изборимо за своју слободу и право на живот достојан човека.

Данас је то једна сасвим солидна реалност. У Србији је заиста започело – „ дешавање Народа“! Политичка свест којом су се китили наши врли политичари својим паролама и позивима да их следимо, претворила се у нешто ново, далеко сажетије, истинитије и јаче!

Рођена је свест у народу, да је време варања прошло, да нас нико више не може водити „гладне и жедне преко воде“, да сами себи припадамо и да су наше судбине у нашим рукама!

То је буђење преварених и изневерених, који већ више од десетак година, стоје пред искушењем из којег проистиче само једно једино питање:

Докле овако понижени?

Након свих распродаја наших добара, након отимања наших територија, након гомиле лажи и превара у којима је губитник увек био народ, а политикантска камарила добитник, дошло је време за полагање коначних рачуна!

Да се види ко је Вера а ко Невера у српском народу, да се наплате сва покрадена добра, да се надокнади губитак који је произашао у коцкању с нашим судбинама, да се поврати вера код изневерених и преварених поколења, да генерације младих, у чијим је очима умрла нада, виде да има правде и за нас.

Ту свест, ту новорођену снагу преварених, нико више не може да заустави. Та свест више не жели изборе, да би уместо Мурте, засео неки нови Курта!

Овом народу је потребна снага умних, способних и добрих људи. Људи честитих и поштених, с неокаљаним именима, с једном новом политиком, и односом те исте политике према сопственом народу и држави.
То је проглас који долази и из нашег позива.

Сви Срби Света су само део оних позитивних снага Србије, које су из народа потекле, као бујица незадрживе снаге, која ће донети свима нама:
– правду која мора и за нас да важи,
– храну коју ћемо својим рукама стварати,
– умност коју ћемо црпети из сопствених извора, и који ће увек имати права решења за наше судбине!

Хоћемо и морамо  нашу земљу ослободити међународних зеленаша, морамо се окренути себи и својим интересима, хоћемо сами  да бирамо наше политичке путеве, јер свет је велики, и наш избор може и мора да буде само наш и у нашу корист!

Србија је увек била слободна и слободарска. Србија мора остати слободна и независна.
Српски  пут у будућност неће  више одређивати ова данашња српска политика.
О свом путу у будућност, мора да одлучи сам српски народ.

Због свега реченог у овом тексту, мада недовољно описано, дајемо свој глас српском народу, његовој свести да поседује довољно снаге и умећа у изналажењу правих решења.
Српским народом се више не сме манипулисати.
Нико више нема право да лаже и вара сопствени народ.

Свест и морална снага српског народа донеће сопствену одлуку и Сви Срби Света ће стајати уз њу.
Сви Срби Света – биће увек уз српски народ и српске народне интересе – чврсто и без компромиса.

Уредништво,
Сви Срби СветаПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари