понедељак, 20 септембра, 2021

Знамо шта је истина, па ипак, никако до ње

Србија је тешко оштећена!  Србија живи под уценама и претњама!  Доста је било понижавања и клечања у европској чекаоници!  Ни господа Николић и његови одани, Вучић и Дачић, немају тапију на државу Србију! Или су све заборавили шта су србском народу обећавали?  Издаја је јасна и не може се оспорити!

 

istina...

 

Превише се ружних ствари и догађаја срушило, до сада, на Србију. Не треба бити никакав политички аналитичар, па не превидети све оне радње, од почетка, па до овог тужног краја, шта су значиле за нашу националну част и основно људско право, да као и сви други народи,  кројимо и ми своју судбину.

Запад сматра да ју је најпре скројио Милошевић и идеја о великој Србији! Заборавља се уништавање постојеће државе кроз сепаратистичке намере других народа у бившој нам држави. Превиђа се утицај, најпре Немачке, која је свесрдно стала на страну старог савезника Хрватске, ову наоружала и без скрупула  подржала у њеној сецесији.

Брзо признање Словеније и Хрватске, очерупали су могућност дипломатских решења, за која су биле неке угледне европске земље. Наоружавши Хрватску, Немачка је директно иницирала  и оспособила хрватске сепаратисте  на почетак рата, и не само под паролом против Срба и Србије, већ против Југославије.

„Данке Дојчланд“ – певало се у градовима и селима Хрватске. Словенију је, као рођену сестру, прихватила аустријска сусетка и повела бригу о њеној судбини. Ако уз све то додамо, да су врхунски комунисти тих земаља, постали цењени и поштовани лидери свим тим државама које су на комунизам читав век гледале као на противника, чуђење ће бити још веће, да су геноцидне прошлости усташких времена и турског полумесеца  додале пресудне капи на рану пропале заједничке државе  и Србије која се борила за њен опстанак.
Требaло је пронаћи кривца, казнити га и међународно понизити.

Већ тада, и пре Куманова, и пре Рамбујеа, и пре Дејтона, Србија је морала наслутити шта јој се спрема.
Милошевић је убијен у Хагу, Шешељ већ  једанаест  година чами без пресуде, Србија је жртвовала стотине својих часних људи који су срцем и својом крвљу настојали сачувати некакав опстанак државе која је уништавана.. И опет, са нагласком, никада за велику Србију, већ за заједничку нам државу.

Док су други градили своје новонастале државности, док је мржња сепаратиста, помогнута гнусним наслеђем фашистичке прошлости усташког режима, бесно рушила и палила србске куће и Срби протеривани, док се бацало смеће по стратиштима србског народа, и све у име демократије и наслеђене „европске припадности“ – као да ни Србија, а ни Југославија, нису биле у склопу Европе, – западна војна алијанса је започела испуњавати своје милитантне и стратешки постављене циљеве.

Нећу овде о гнусном, варварском бомбардовању Србије, о уништавању не „милошевићеве политике“ већ о уништавању свих добара, и војних и цивилних, уз многе невине цивилне жртве и целокупне државне инфраструктуре, што је и данас  преседан и злочин, јер је све урађено са најпрљавијим намерама и у интересу тог истог демократског запада, без сагласности УН и уз негодовање многих држава, које су већ тада  слутиле да се Србији наноси тешка неправда и  то све због стратешких циљева и интереса  исто тако злочиначког војног пакта са именом НАТО!

Све ово што сам до сада написао, послужило ми је као  увод, ради сећања,  али и као разлог за моја наредна  питања!

Да ли је члановима србских влада, почев од Коштунице, као директног наследника издатог и Хагу предатог Милошевића, па до Зорана Ђинђића, који је платио својом главом превелико поверење према Западу и на крају ипак схватио шта се са те стране упорно скрива, – као и у влади  Бориса Тадића, каснијег председника државе Србије:

– заиста било превиђено и остало све ове године непознато, шта се крије у општој политичкој хајци на србски народ?

– Зар господи Николићу, Вучићу и Дачићу, у првом реду, као и њиховим пуленима, и поред  јасних изборних обећања, још увек недостаје осећај са чим се Србија бори, какве су намере западних сила по питању опстанка наше земље, и шта је разлог да слепо следе наредбе и жеље које долазе од стране непријатеља Србије?

А оне силе које употребом оружја, претњом, акцептираног протеривања србског живља са простора своје државне и вековне постојбине, те силе које отимају србске територије и праве нове државе, мада на другом месту већ постоје, те силе које звецкањем оружјем и новим отимањима  уништавају будућност србске деце и долазећих генерација – јесу противници наше слободе и са њима треба поступати онако како закон праведног опстанка и отпора на силу и захтева!

Ово је најбитније питање које упућујем србској Влади. На њој је да схвати истину, да разуме нашу потребу за слободом и самоодлучивањем којој ће се страни Србија окренути и који политички правац одабрати!

Србија је тешко оштећена!  Србија живи под уценама и претњама!  Доста је било понижавања и клечања у европској чекаоници!  Ни господа Николић и његови одани, Вучић и Дачић, немају тапију на државу Србију! Или су све заборавили шта су србском народу обећавали?  Издаја је јасна и не може се оспорити!

Свесно одустајем од појединачних набрајања свих негативности које смо од запада доживели, све то  је већ свима познато и захтева коначну реакцију. Влада нема право да се игра са судбином земље, нема право да без сагласности народа  чини кораке неоспорне издаје наших права и слободе у сувереној држави Србији!

Пример Украјине од 21.11.2013, када је одбацила све преговоре са Европском Унијом, упозорава и позива господу која одлучују о србској судбини, на разум, свест, осећај родољубља и поштовања права нашег народа да чини оне кораке који су у његовом интересу!

 

Јован М. Пидиканац

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари