понедељак, 27 септембра, 2021

Масивна намера Запада, – треба му Србија

Све се испреплетало у једно клупче очигледних намера западне политике и све се котрља незадрживом брзином, у правцу Србије! Нема више места у западном свету  где Србија није главна тема и где се нова љубав западне политике не огледа у очигледној намери да придобије ту малу и безначајну Србију, на своју страну!

Берлин и Вашингтон предњаче у тој акцији јавних наступа, где се ловорике српској политици каче о врат врлом српском премијеру, истрајном борцу за истинско помирење ентитета на Балкану, али и перјанице услужне београдске политике у снисходљивом клањању тој истој, западној изненадној љубави!

 

 

zapad i srbija 1

 

Похвале Србији са свих страна, тиха упозорења и подсећања шта јој је још чинити. Подигнут прст опомене, да не шири стазу свог пута, коју је тај исти запад, ненадано усмерио само у свом правцу!

Русија није битна. Вековна пријатељства су закачена на кућну икону, тамо само подсећају на једну другу стварност , док се лавина лажне западне љубави стрмоглаво обрушава на српске долине и пропланке!

Нисмо више зависни од руских енергената! Америка ће се бринути за нас у свим погледима! НАТО нам куца на врата! Па чак и очигледна непријатељска политика Лондона, налази оправдање у премијеровим склоностима ка Великом Албиону и врлом пријатељу Блеру, јер тај исти Лондон,, – авај, не мирује и као тихо режање звери спремне за скок, будно прати покрете Београда. Зна се за кога и због чега!

У свему страда чак и предобри спортиста и први рекет света, Србин Новак Ђоковић. Мржња не бира путеве да би се обрушила на све што је српско!
Представница америчког Сената се љубака са премијером и ужива у благодетима српске престонице али ипак подсећа, јавно и гласно, убице браће Битићи се морају открити!

За Шиптаре, убице српске деце, нема порука. Српска се крв другачије вреднује!
Џихад је на вратима Србије. Мада се зна где су гнезда ове светске пошасти, ипак, нико не помиње ни Косово, а ни муслиманску Босну!

Поточари, место одакле тренутно премијер убира поене. Све у вери или невери да ће му поновно љубакање са Бакиром и компанијом, донети још гомину поена. Збир је за крај утакмице и те како важан, а светско огледало које има увек две стране, показаће и Србима какву су корист или штету, ( ово последње највероватније ) из свега извукли!

 

Нов сусрет са Бајденом је пред вратима, Ангела Меркел нам је `блискија` него икад, а Москва тако далеко, да нисмо у стању да сагледамо последице ове изненадне љубави Запада, која ће се завршити уједом и новим крварењем српског бића.

Упорност српске издаје не јењава, сервилност политике Александра Вучића је голема попут српске туге и срамоте, све једно, све иде даље својим током и слабашни уздаси српске опозиције, која то и није, не помажу баш ништа!

Србија у Европу, Србија у НАТО!!?
Србија је увек била европска земља. Наш тотални заборав је последња уцена Грчке, која је само још један знак да тај исти запад захтева баш увек свој новац назад, по сваку цену и уз сопствене услове, пропадали ми попут Грчке, или само мало дуже чекали, да је у свему обиђемо.

Никако не у брзини кретања већ у оној, која бележи брзину пропадања…

 

 

Jovan M. Pidikanac(Јован М. Пидиканац)

 

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари