субота, јануар 23, 2021

СРС: Тајкуни уништили пољопривреду

 

 


Српску пољопривреду су уништили тајкуни и монополске компаније уз помоћ „проевропске Владе“, каже потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић.
Потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић оценио је данас да су српску пољопривреду уништили тајкуни и монополске компаније које се баве агро-бизнисом, уз помоћ „проевропске Владе“, због чега Србија увози храну иако има све услове да буде извозник.

На конференцији за новинаре испред зграде Владе Србије, Красић је рекао да о пољопривреди не треба да се говори у шталама, оборима и на њивама – како то у кампањи чине домаћи политичари, већ испред зграде Владе јер се у тој згради налази „кључ проблема“.
Красић је рекао да би СРС, када би дошла у ситуацији да управља Србијом, много веће количине новца усмерила на село, како би се створили услови да се много већи број људи бави пољопривредом и да се живот на селу учини подношљивим.
Он је оценио да је потребно да се укине порез на додату вредност за пољопривредну механизацију, ђубриво и семе, да се сузбије монопол великих аграрних система али и да се забрани увоз генетски модификованих организацијма.
„Докле год стремимо ка Европској унији, Србији ће бити лоше по питању пољопривреде. То може да се промени само када у Влади Србије буду седели људи који воле Србију“, рекао је Красић.
Красић је додао да су захтеви ЕУ и Међународној монетарног фонда супротни интересима српске пољопривреде и рекао да свако ко не верује у такву тврдњу треба да погледа судбину Мађарске и Пољске који су били велики извозници хране а који су, према његовим речима, након уласка у Унију постали велики увозници прехрамбених производа.
четвртак, 29. мар 2012

Извор:Српска радикална странка

Бирам Србију, а не Европску унију

Градски одбор Српске радикалне странке данас својим суграђанима дели нови број страначког гласила „Велика Србија“.
Већи део броја посвећен је председнику странке др Војиславу Шешељу и напорима које улажу српски и руски комитет за одбрану Војислава Шешеља како би се он што пре нашао у Србији, јер је то једини начин да се сачува његов живот.
Поред тога, заступљене су и животне теме и решења која нуди Српска радикална странка, као што су проблеми економске природе, проблеми у здравству, то јест у фармацеутској индустрији, проблеми како најмлађих, тако и најстарије популације.
Српска радикална станка се бави овим темама само у време предизборне кампање и напомињем да је ово редовни број нашег страначког гласила.
Још је један повод због чега смо данас на овом пункту, а то је да желимо да најавимо велики митинг који ће Српска радикална странка организовати у Лесковцу 07. априла у 17,00 часова на Широкој чаршији испред лесковачког културног центра.
Митинг ће бити одржан под називом „Бирам Србију у којој ћу имати посао“.
На овим митинзима које ће Српска радикална странка организовати  широм Србије желимо да покажемо да постоји политичка партија у Србији која пружа могућност грађанима да одаберу Србију, а не Европску унију, да бирамо Србију  у којој ћемо имати посао, да бирамо Србију у којој сељак неће бити преварен и у којој ће пензионери пристојно живети.

26. март 2012.

Извор: срс. лесковац

Ухапшени Срби на прелазу Кончуљ
27. март 2012.
Секретар скупштине општине Витина, Александар Стојановић, и председник општине Витина ухапшени су вечерас на прелазу Кончуљ зато што су носили српска документа општине Витина, сазнаје Српска радикална странка.
Српска радикална странка најоштрије осуђује овакво малтретирање Срба и захтева од режима Бориса Тадића да под хитно реагује и заштити грађане Србије.
Подсећамо да су функционери општине Витина  легално изабрани на изборима 2008. године и да је овакво шиканирање недопустиво.

Извор: српскарадикална странка

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари