понедељак, 20 септембра, 2021

Геноцида над Србима нема у читанкама

Нестало је преко милион Срба у Првом светском рату и више од милион у Другом светском рату. Што је још горе, о тим геноцидима српска деце не уче у школама. Деценијама заташкаване размере злочина…

У својој новој књизи посвећеној страдању Срба у XX веку и његовом прикривању, професор др Смиља Аврамов користила је искључиво страна документа и открила драматичне али и деценијама заташкаване размере злочина над српским народом.

Масовне егзекуције Срба: Панчево 1941. године

Недавно објављена двотомна књига „Геноцид у Југославији од 1941-1945. и 1991. године“, професора др Смиље Аврамов, додатно ће „узнемирити“ присталице теорије о штетности помињања злочина, нарочито геноцида над Србима.
Књига се ослања искључиво на писана документа из архива и института страних држава, и бави се не само геноцидом над Србима, већ и проблемом његовог прикривања. Открива имена земаља чије су обавештајне службе играле двоструке игре, оних које су заменом теза оптуживале друге државе за све што су оне чиниле. У том контексту, Аврамова види и нову подметачину која Србе означава геноцидним народом, расистима, антисемистима, али и разобличава порекло српског прикривања геноцида над собом.

Пошто сам Српкиња која брани свој народ, а да би избегла субјективизме, за писање ове двотомне књиге користила сам искључиво страна документа. Боравила сам у Војном архиву у Риму, Војном архиву у Фрајбургу, Државном архиву у Бону, Државном архиву у Лондону, Државном архиву у Вашингтону и Државном архиву у Цириху.

Тамо сам пронашла оригиналне извештаје немачких и италијанских команданата који су злочине Хрвата над Србима описивали као најмонструозније злочине икада виђене у историји човечанства – објашњава Аврамова.

И Хитлер побеснео

– Прецизност са којом су немачки војници и официри извештавали о невиђеним злочинима Хрвата над Србима ме је згранула. Извештаји команданата фон Хостевала и Кешеа изазвали су бес и код Хитлера.

Анте Павелић

Због тога је хитно позвао Павелића у Берлин на посебан разговор. Имала сам у рукама тај запис.

Хитлер није бирао речи, оптужио је Павелића да је због злочина над Србима кривац за њихову побуну, јер је на тај начин угрозио немачке освајачке планова на истоку.

Откривајући јавности до данас непознате документе о неким догађајима, професорка Аврамов преко њих објашњава позадину организованог прикривања геноцида над српским народом, али и његово заташкавања у самој Србији.

– У спашавању Анте Павелића у мају 1945. године учествовале су енглеске обавештајне службе. Британски високи дипломата први се срео са Павелићем у Франкфурту. Британци су га пребацили у Ватикан, а Американци у Латинску Америку. Британци су спасавали овог злочинца и из разлога што је Павелић био обавештајац британске М6 од 1926. године. То је био и после убиства краља Александра 1934. године у Марсеју.
М6 је још 1941. године подметнула Србима ону злокобну крилатицу – боље гроб него роб, а већ 1945. годне ширила тезу о надуваним јасеновачким злочинима као великосрпској измишљотини.
– Успели су у томе, па је преко српских комуниста у Србији била озакоњена забрана причања у школама о геноциду над Србима. То се може видети и на мом примеру. Године 1947. била сам запослена у Јавном тужилаштву Београда и затражила сам од шефа да ме пусти три дана како би у Загребу решила питање наследства као једина преживела после усташког покоља.

Масовне егзекуције Срба: Мачва 1914. године

Одбрусио ми је: доста о Јасеновцу, да твог оца нису заклале усташе ми бисмо га убили јер је био буржуј. Ипак, отишла сам у Загреб, а по повратку чекао ме је отказ. И данас се у Србији на сличан начин поступа.

Преко пронађених докумената у страним архивима, Аврамова објашњава позадину приче да су управо Срби геноцидни народ, расисти и антисемити.

– Од доласка Сефарда на просторе Србије у 16. веку, Срби су били најискренији пријатељи Јеврејима. Први Јевреј у историји светског парламентаризма постао је крајем 19. века члан српског парламента. Јевреји су једино у српској војсци стизали до чина генерала.

Краљ Александар је још 1917. године подржао идеју стварања јеврејске државе и међу првим владарима потписао те године „Балфурову декларацију“. Краљ Петар ИИ 1941. године на путу за Енглеску, у Јерусалиму је оставио повећу своту новца и злата за спасавање Јевреја у Србији. Бројни су примери где су српске породице спасавале јеврејске породице од 1941. до 1945. године.

Геноциди у 20. веку

– Пошто сам обишла све велике стране институте, архиве, војне и државне, нигде нисам пронашла одељак – геноцид над Србима. А геноцид су вршили Бугари 1914. до 1918. на југоистоку Србије, Аустријанци и Немци у Мачви. Такође, од 1941. Немци у Краљеву, Крагујевцу, Београду, Мађари у Срему и Бачкој, Хрвати у Хрватској, БиХ и Срему. Нестало је преко милион Срба у Првом светском рати и више од милион у Другом светском рату. Што је још горе, о тим геноцидима српска деце не уче у школама.

Да је та „кухиња“ веома јака и продорна осетили су на својој грбачи и Немци, открива Аврамова.
– Користећи Хитлерове злочине, творци подметачина Немце су оптужили за стварање теорије о расизму, што није тачно. Теорија о расизму створена је у Енглеској, а потом и у Француској. А то је урађено да би се прикрило индиректно учешће Енглеске и САД у злочинима над Јеврејима.

Хитлер је дозволио да 800 Јевреја отплови у Америку, међутим она их је вратила назад и сви су побијени у Аушвицу. Такође, Хитлер је предложио Енглезима и Американцима да исели све Јевреје у њихове колоније, али предлог је одбијен.

Пошто те „кухиње“ и данас раде, што тврди и енглески историчар Полин Вуд, најбоље се тих напада и замене теза можемо одбранити формирањем Музеја геноцида над Србима – поручује Смиља Аврамов.

Т.Зечевић ВестиПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

4 коментара

  1. Comments  Ђорђе Бојанић   |  понедељак, 22 августа 2011 23:24

    Када је у 15. веку Турска освојила Балкан, Византија и остале православне земље нису биле у могућност да се Турцима одупру. Тражили су помоћ од западних хришћана! Ватикан их је дочекао уценом. Обећана им је помоћ од земаља Западне католичке Европе под условом да потпишу унију са католичком црквом, тј. да православна црква призна врховну влас Ватикана. Васељенски патријарх из Цариграда је подлегао том притиску. Заказан је сабор у Фиренци 1439. године. На сабор су дошли сви православни патријарси, чак и Руски. Сви, осим Српског. Владар Србије, деспот Ђурађ Бранковић, рекао је српском патријарху да ће га обесити уколико оде у Фиренцу.
    Те, 1439, године у Фиренци унију са Ватиканом су потписали сви православни верски поглавари. Сви, осим српског. Сазнавши да се Србија супроставила моћном Ватикану, руски Велики Кнез је погубио свог патријарха, због срамоте коју је нанео Русији. Када се и у Цариграду сазнало да Срби нису потписали унију, настали су нереди. На захтев народа, Васељенски патријарх морао је да се повуче. Ватикан то Србима никад није опростио. Вековима је католицима у срце усађивао мржњу према Србима.

  2. Comments  Екана   |  среда, 24 августа 2011 05:31

    Ђорђе, захваљујем на Вашем коментару са подацима мени незнаним, потврђујући правило да не можемо све ни знати, али зато свака информација која пристигне са добром намером просветљења наших сазнања увек је добро дошла…
    Радо бисмо поделили Ваша размишљања и на Дискусијама (форуму) овог сајта, јер Ваши коментари завређују пажњу..

  3. Comments  paparaco   |  среда, 05 октобра 2011 12:37

    Kao osnovac sreo sam se u napisima lustrovane politike prvi put sa napisima o Jasenovcu. Bio sam sokiran. Nikada nisam zaboravio sta sam tada procitao. Normalno, o tome se u skoli nije ucilo niti su pominjane ustase i njhovi zlocini. Kasnije sam poceo da se bavim tom temom i sada imam zavidnu arhivicu.
    Ukratko, pod Brozom, Jasenovac je bio zakljucana tema. Posle Broza isto tako. Da nije bilo rasturanja Jugoslavije, sve bi palo u zaborav.
    Danasnja Srbija opet koraca Brozovim stopama. Zbog EU i regionalne saradnje sve je stavljeno pod tepih. Da nije interneta i ovakvih portala kakav je ovaj, sve bi palo u zaborav. Jednostavno, Srbi su uvek sebi bili najveci neprijatelj a neprijateljima veliki prijatelji.
    I sto je najtragicnije, Hrvati optuzuju Srbe i Srbiju za genocid. Vrhunac njihovog cinizma i nase beskrajne gluposti i nedgovornosti prema sopstvenoj istoriji.

  4. Comments  Srb   |  уторак, 11 октобра 2011 10:39

    Puna mi je kapa nijemaca i engleza…ne zna se ko su veći fašisti. A inače tokom istorije su pograbili sve što su mogli na svetu.
    Danas u doba ekonomske krize, kojoj se ne vidi ni kraj ni završetak, još nas hoće uslovljavati otimačinom Kosova i pederskim paradama.
    Šta da se kaže…
    Zbog naše nerješenosti i nesloge nam se događa da svako malko dođe neko da nas muči, kolje, besi ubiva ili optužuje. Đavo ne bira sredstva, a ja ću Vam reći i zašto.
    Naime, Srbi su pravoslavni narod i kao takvi vjernici su trn u oku đavolu koji hoće sve da pokosi, podredi i uništi na zemlji. Ima dosta njegovih podanika.
    No, kako se kaže- i zlo za neko dobro.
    Ispitanja su duga i golema, ali ima spasenje. Molitva Hristu.
    Preporučena literatura- klikni na internetu- Razgovori sa starcem…kao npr. Razgovor sa starcem Pajsijem…u pdf. formatu na Srpskom jeziku. I polako čitati Sveto Pismo.

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари