понедељак, мај 25, 2020

Размишљања српских родољуба

 

 

У времену данашњем у којем си постао безвредан као Човек јер су мерила вредности уздигнута изнад човека, немоћан си да ишта промениш јер те нико и низашта и не пита.
Теши сазнање да се то односи на сваког Човека, не само на Човека српске националности. Ипак, Срби чини се, највише данас страдају, мада су српска страдања пратећа одредница вековима и вековима…
Српске сеобе као народа су једна од таквих страдања Срба. Били смо на свим меридијанима, на свим континентима, а сад нас сведоше на парче земље које, ускоро, ни оно неће бити наше, јер они који су у служби оних који имају моћ ИЗНАД ЧОВЕКА…распродају и продају, клањајући им се, и молећи их да купе и оно што Купцима не треба… себе саме!
Не треба ју им такви Продавци. Знају ТИ  да, ако си данас продао своје, сутра си способан да продаш и туђе, односно, њихово.

А ко су  – КУПЦИ, а ко ПРОДАВЦИ…и шта је то што је одређено као виша вредност од Човека?


НОВАЦ. „Новац је мерио свих ствари“… да, али не „папирнати новац“.
Купци су људи који га имају и који га згрћу и претварају, поново, у златне полуге. У односу на број становника Земље – купаца је јако, јако мали број, али се зато увећава број златних полуга.

Ово о Продавцима се односи на неке људе у Србији:

Продавци су људи, али не и ЉУДИ. Они су изгубили људске  особине и поремећене су свести јер  немају савести. Немају  ни друге људске особине .
Немају морал. Немају частољубље. Немају родољубље. Немју храброст. Немају поштење. Немају љубави ни према коме, па ни према својим најближим.
Значи, они не представљају свој национ. Они су глисте у људском облику које сваки Купац може да згази. И, то и ради. А особина им је, као у глиста… регенеришу се и увек их има.

Проблем је оних који су остали и даље  ЉУДИ… са свим оним особинама  које ове „глисте“ не поседују. Шта такви могу да ураде?

О томе размишља један српски родољуб… о томе размишљају и други српски родољуби. Има и таквих. Како се спасити од  најезде и Купаца и Продаваца?

Да ли  – да нема Продаваца, неби било ни Купаца? Могуће.

Како и на који начин се решити Продаваца?

Не знамо. Ако неко зна нека се огласи. Јавно. Нема времена за чекање. Нестајемо као народ. Постаћемо у скорој будућности – прегажени. Неће нас бити.
Није нам утеха што неће  бити ни Продаваца. Они се и онако не рачунају у Србе.

Остаје једина нада – саборност оних који су остали још увек  ЉУДИ. Они за које важи правило: човек је човеку брат.
Србин је Србину – брат. Они који су прожети светосављем. Они који теже и срцем и душом да обезбеде будућност својих  потомака.

Да их заштите од болести заразне зване: Куповина-Продаја!

Да им оставе земљу која ће бити њихова. Да на својој земљи живе као СЛОБОДНИ ЉУДИ.
Људи са свим људским особинама које смо некад имали скоро сви…
Да живимо попут Индијанаца некад, које су  давно истребили Купци, али свесни, да можемо да им се одупремо.

Златне полуге нису представљале вредност Индијанцима, већ су били само светлуцави груменчићи које су газили слободни по слободним рекама своје земље…одузели су им Купци,  одузели су им и све друго што је било њихово… слободу кретања, слободу постојања, слободу живљења.

Може ли се одупрети – Купцима и Продавцима?

Можемо да им се одупремо – саборношћу.
САБОРНОСТ… појам и снага која враћа веру у слободу.

Да,  саборност нас који смо остали ЉУДИ – да, саборност која ће да сачува и српски народ и српску земљу за нараштаје који ће, као Индијанци некад, слободно удисати ваздух слободе – слободних и чистих река, шума, планина, језера…и који ће се  дружити са слободним крдима и стадима животиња, јатима и јатима слободних и птица, и  људима који ће бити  ЉУДИ…

Такви Људи ће бити способни за размену добара с другим слободним Људима на свим пољима која су неопходна за живот слободног Човека.

 

Уредништво

Сви Срби Света

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*