четвртак, јануар 21, 2021

ЖЕТВА

Како сејеш, тако ћеш га и жњети. У ову народну ономад се савршено уклопио и наш председник Тадић. Посејао уочи избора, мученик, тоне и тоне обећања и све их залио европском маглом, тј. воденом паром. Није штедео ни на коме, па ни на сељацима. Њих је даривао причом по којој ће у ово доба из њихових газдинстава тећи мед и млеко. И таман је, гле коинциденције, за толико погрешио. Млеко, додуше, помало цурка код оних који још нису затрли своја говеда, али зато меда нема ни уз панаију.

Е, зато је председник наш ономад морао и сам да заврне рукаве и зајаше један комбајн. Ваљало му је удахнути мало шумадијске плеве због наредних избора на којима ваља опет пожњети бар још неки глас. До тада ће, нормално, за све нас бити пронађена адекватна замена за мед који је изостао. Кладим се у све кошнице овог света да ће нам уместо њега бити понуђена нова, сјајна и незаборавна обећања, прсте да полижемо.

А ако је судити по изјавама г. Дачића, Вучића и Јовановића, на пример, нас Срба има дупло више него што то званична статистика говори. Они, наиме, очекују да ће на следећим изборима направити изузетно добре резултате. Милиони и милиони ће, тврде, гласати баш за њих. Математика им је можда исправна. Ако су у међувремену и они мајмунчићи које су од нас направили својим досадашњим политичким радом добили право гласа, и њихова наредна жетва народних гласова могла би стварно да буде рекордна. Тиме би, вероватно, био остварен и њихов вековни сан – сви мајмуни… пардон, сви пунолетни Срби у нашој изборној кутији!

Мало се, додуше, напредни Вучић мучи са реализацијом поменутог сна јер нема довољно простора у медијима да пред пучином на прави начин разастре своје надошло европејство. Или шта му је већ надошло откако је оног Ацу Вучића који је од свог рођења па до јуче злоупотребљавао његово часно име, задавио такорећи сопственим рукама. Ја му зато предлажем да у кампању крене по кућама. Дође ти он тако на врата, ти га уведеш унутра, скуваш му кафу, укључиш климу, узмеш свеску и оловку у руке, да ти нешто не промакне, а Аца ти полако приповеда своје нове визије, све лепшу једну од друге и све у корист наших националних интереса, а на штету наших душмана. Кад попије кафу, захвалиш се на доброчинству које ти спрема, испратиш га до врата, а затим позовеш попа да ти, за сваки случај, окади кућу. Јер ако се онај први Аца повампири и измири са овим другим, њима ништа неће да фали, али, учи те сећање, за тебе неће да ваља. Зато је велика одговорност на попу да то кађење уради како треба, макар ти своју услугу дупло наплатио.

Котрља се, дакле, полако прича о следећим изборима, сви актери изборне утакмице су већ спремни као запете пушке и на нама је само да им, кад дође и тај вакат, тутнемо свој глас. Нема сумње да се и нова предизборна обећања даноноћно смишљају. Лично очекујем да ће владајућа коалиција или њени опоненти из опозиције, свеједно, свој маркетинг усмерити и на терен климе. Ако они опет победе или са нашим гласовима сада дођу на власт, зима и лето ће заменити места. У јулу више неће бити овакве врућине, температура ће бити у минусу и провејаваће снежић, а зими, кад се цела Европа буде смрзавала, ми ћемо ићи на купање и сунчање. Све на радост нашег, тј. њиховог напаћеног народа.

Ко ће то да им поверује, могао би се упитати неки непоправљиви скептик? Ех, ко! Па исти они који њима буду могли да поверују било шта, повероваће и у ово. А руку на срце, након акција од 1000 евра, чак је и логично да нам се у следећој изборној понуди сервира и зима у јулу!

Драган Рајичић

афоризми.орг

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари