субота, 25 септембра, 2021

Август у Београду

Лепо је прошетати се Београдом ових дана. Нема више оне врућине која пали асфалт, свежије је и пријатније.

Када се човек шета може свашта да види.

Ето, кафићи пуни, мада рекоше да је силан свет добио посао и да је запошљавање у пуном јеку. Оно, мало се не слаже слика и тон што би се рекло. Ако се ради онда се не седи по кафићима или ми Срби можемо да ускладимо и једно и друго. Додуше, увек смо знали да кривинашимо па мало једно, мало друго.

 

baste u bg-

Има , код мене у крају, један нови кафић који је постао “фенси“ место, како то кажу ови нови клинци. Увек је пун а цене и нису баш примамљиве. Питање је одакле паре за седељке по таквим кафићима по васцели дан. Интересантно је да је у време исплате пензија препун, не може му се прићи. Вероватно ту постоји нека веза. Ипак су пензије најсигурније а и пензионери сигурни донатори ових који згубидане по фенси кафићима.

За то време пијаце и послуге су све празније. Народ штеди, шта ће друго. Прво се од уста откида , мора остати за бензин, рачун за мобилни. Без вожње и мобилног се не може.

Рекоше да је цена потрошачке корпе тренутно 67000 динара за четворочлану породицу. Да ли су ту урачунати кафићи, бензин, рачуни за струју, кирију, мобилни, кабловску и све остале ситне трошкове, не рекоше. Не рекоше ни колико зарађује просечна српска породица рачунајући и бабу и деду ако су још живи и примају пензију. То статистика не спомиње мада није за изненадити се да све буде објашњено као велики раст економије, енормни раст БДП, највећи у региону коме се сви диве мада су неки су почели са масовном пљувачином по свему што је српско.

Сви знамо како се понашају неки садашњи и бивши руководиоци садашње НДХ. Понашају се сасвим очекивано за онога који, колико толико, познаје односе Срба и Хрвата кроз историју. Изгледа да у Влади Србије нема таквих који познају ту историју па се стално налазе затечени, запањени и изненађени. У толикој мери да су им језици тотално завезани. Рече Премијер да ће да ћуте, ваљда се држећи оне:“Ћутање је злато“. Да ли је то политика или страх од усташа и ЕУ која ћути и понаша се као да је није брига како се понаша чланица њихове “славне“ асоцијације. Срби ћуте и чекају да их ЕУ узме у заштиту.То се неће десити јер су усташе, очигледно, добиле миг да раде то што раде. Српске власти то знају, знају и ко је дао тај миг па су зато решили да ћуте јер су исте газде и Хрватима и Србима. Проблем је , само, у томе што усташе могу да раде шта им се прохте док Србима то није допуштено.

Шта да народ ради и да ли он сам може да стане у своју одбрану?

Може, али је питање да ли хоће и да ли му је стало или се препустио судбини ма каква била.

Да ли је могуће да се Срби сложе и да бојкотују све оно што Тодорић и остали хрватски тајкуни држе у Србији? Могуће је , само, да ли је свест Срба доспела на тај ниво или смо са свешћу и даље на нивоу овце.

Гледали смо и гледамо како су српске власти делиле и како и дан данас деле српске ресурсе странцима као да им је то од дедова остало, ћутимо незаинтересовани као да ова Србија није наша, као да је туђа.

Економија је увек била убојито оружје. Зашто је Срби не користе и не најуре све усташко што се сада мота по Србији?

 

bojkot-hr-

 

Потребно је само мало воље и организованости и све би било мало другачије. Исто тако да се сетимо да Хрвати никада нису дали да Срби отварају фирме по НДХ. Диспропорција је толика да се усташе сигурно грохотом смеју сматрајући нас за највеће будале у региону, како то воле да кажу српске власти. Чак и без обзира на невероватан раст српског БДП, у који не верују ни они који  такве вести лансирају.

 

Онај који и мало погледа око себе може да види само велику лаж и Потемкиново село у свакој вести на лажовским и окупираним “српским“ медијима. Зато се не бих изненадио да медији почну да спинују у корист IDEA-e уместо да позову Србе на бојкот свега хрватског у Србији.

Да ли ми, народ, треба да ћутимо?

Ако ћутимо, све одобравамо.

И Хрватима и српским властима!!

 

(Зека Поповић)

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари