четвртак, 16 септембра, 2021

Чучање као национална одлика

Дакле, ви знате зашто сам сазвао ову конференцију за штампу, који је повод. Одмах ћу вам разјаснити, повод је ЧУЧАЊЕ!То што је Министар Војни изјавио пред једном женом новинарком, па још јавно, је недопустиво: “Да воли када новинарка брзо чучне.“ А зашто да новинарка чучне, питам ја вас лепо? Има више разлога које бих ја овде могао да елаборирам, као и који је контекст у питању.

 

 

 

Vu-----

 

 

 

– Господо новинари и новинарке, можемо почети са данашњом конференцијом за штампу. Обратиће вам се Председник Владе. После Премијеровог излагања нема питања, потпитања и осталих новинарских смицалица!

– Поштована публ… овај, новинари, новинарке и остали који радите напоран посао какав је у нашим, српским медијима, желим вам добродошлицу, а посебно дамама новинаркама које су овде присутне у, колико видим, великом броју. То је врло позитивно и веома ме радује, јер данас морам да рашчланим и објасним неке ствари. Добро… само тренутак… ви иза мене се лепо наместите, да господа сниматељи могу да сниме незаборавне слике и кадрове… добро је… ево видим да су господа сниматељи задовољни.

– Дакле, ви знате зашто сам сазвао ову конференцију за штампу, који је повод. Одмах ћу вам разјаснити, повод је ЧУЧАЊЕ! То што је Министар Војни изјавио пред једном женом новинарком, па још јавно, је недопустиво: “Да воли када новинарка брзо чучне.“ А зашто да новинарка чучне, питам ја вас лепо? Има више разлога које бих ја овде могао да елаборирам, као и који је контекст у питању. Можда је пукао ластиш на сукњи, можда је стисло, не дао Бог, а можда дотична воли да чучи јер упражњава јогу у слободном времену, па јој је чучање прешло у навику. Све то Министар Војни није узео у обзир, а морао је неизоставно да анализира ситуацију у тренутку, да повеже или одбаци чињенице које су тог тренутка биле доступне, да са свог стојећег положаја буде свестан да он више види него новинарка која чучи.

– Чекај, зашто чучи онај сниматељ, види како је зелен, мајко мила…
– Стисло ме, господине Премијеру…

– Па иди тамо, ко ти брани?
– Бих ја, али закључали све WC-e, кажу антитрористичка мера, да неко нешто не подметне у клозету…

– Јесте, ја сам наредио. Сви има да се стисну док не оду кући, а и ти се стисни усправљен, буди храбар и стиснут до максимума, до крајњих својих могућности, докажи се… ево, угледај се на мене!

Да наставимо! Као што рекох, Министар Војни је направио грешке у својим проценама због чучања и због тога га смењујем са положаја Министра Војног. То не значи да га се одричем као доброг пријатеља и човека, јеp је он мени увек одан и веран до бескраја. Ја се, иначе, никада не одричем оданих и верних, то ме чини оним што јесам. Такође сам сигуран да ће тај мој верни и добри човек и убудуће исказивати верност према мени, за њега ће увек бити места међу мојим вернима, правовернима, јер је пред нама још много посла којег треба урадити већ сутра.

– Ето, обећавам, дајем реч, да ћемо поправити све чучавце у овој земљи, и то на рачун буџета. Када неки буду чучали, нека чуче бар достојанствено. Нема ништа лепше него чучати на чучавцу који је сређен и уређен по ЕУ стандардима. Коме онда неће бити драго да чучи, да га ја видим?

– Него, где је онај што је чучао?
– Изнели га, господине Премијеру, почео да се осећа!

– Сам је крив, лепо сам му рекао да се усправи… гордо!

– Значи, када поправимо и средимо све чучавце и кад сви буду одчучали извесно време, онда ће им бити драго када се усправе, а још драже када поновно чучну. То ће бити цикличне промене које ће унапредити наше друштво, ако не на неки други начин, а оно бар здравствени, јер је здраво чучати па се усправити на кратко, то ми је потврдио и Министар Здравља, а Министар Информисања ће одмах покренути кампању у медијима да се чучање прогласи за национални спорт, са тенденцијом да то народу пређе у навику, да му постане национална одлика.

– Ја ћу допринети на свој начин. На следећој конференцији за штампу, драги моји медијски посленици, ви ћете чучати, а само ћу ја стајати. То ће бити мој допринос кампањи коју покреће Министар Информисања и он има први да чучи, да свима покаже својим примером.

– Завршавам, проветрите салу, a овај што је чучао има на следећој конференцији да стоји, таман да му се чучи до краја живота, због мера сигурности, а има да га надгледа лично Министар Полиције из чучећег става.Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари