петак, 24 септембра, 2021

Декларација

– Фрау Ружа, бите,  да ли ви пишете Декларацију о Шешељу? Данас је седница Европског Парламента!

–  Да, обер предсједниће, ми Кроати и Кроатице не можемо да га смислимо.

 

– Зашто, фрау Ружа?

– Тај ћетнички манијак је стално прићао, а сада је опет поћео да прића како је пола Кроације ћетничко, обер предсједниће!

 

– Аууу, фрау Ружа, да није ваљда опет почео да се бави вербалним деликтима?

– Јесте, мамицу му ћетнићку, па још говор мржње, па говор велићања ћетништва, па говор против Вучића, забиберићу ја њему јухицу…

 

deklaracija...

 

– А, он рече да воли Кроате као браћу …

– Лаже, обер предсједниће, он је ћетник, сјетите се шта је све рекао судијама у Хагу.

 

– Јесте, свашта им је рекао, није их шљивио за суву шљиву, бите. Они га опет пустише, ваљда је и њима дојадио, фрау Ружа. Него, кажу да је тешко болестан?

– Лажу, обер предсједниће, погледајте какав је, као стена. Још се спрда са нама, Кроатима, мамицу му ћетнићку. Сада ћемо да тражимо да Европски Парламент донесе Декларацију, да осудимо Шешеља. Да тражимо да га и Хаг осуди, на вешала са њим, правда да се изврши!

 

– Их, фрау Ружа, ја бих да га стрељамо!

– Јесте, обер Предсједниће, ено Јосиповић тражи да га ставимо на муке и да га развлаћимо коњима на све ћетири стране. А Косорова и Милановић предлажу да га залијемо врелим оловом, што и није лоша идеја, мени је баш пријемћива, да види ћетнићки војвода да са Кроатима и Европом нема шале.

 

– Фрау Ружо, да не претерамо, Инквизиција је одавно укинута!?

– Обер Предсједниче, када донесемо Резолуцију онда је све дозвољено, само да буде јака, једногласна, да цјела Европа стоји иза нас Кроата и Кроатица. Рекао је Свети Отац у тајној депеши да ће он да обезбједи инквизиторе, праве и квалификоване. А наш Томсон има да му пјева усташке домољубне пјесме на уво док му чупају нокте и уврћу јајца.

 

– Фрау Ружо, а шта ћемо на крају са њим, тако измученим, јадан Шеки?

– Ја бих да организујемо ломаћу овде у Стразбуру, па да га спалимо у сласт на великој температури, без имало дима. Ето, малоприје ми се јави донатор. Шаље најбољу боровину из Горског Котара, пет кубика, гори к’о шибица, нема од Шешеља ни шака пепела да остане.

 

– Вала,  фрау Ружо, ви Кроати сте генијалци, вас никако не напушта ваш европско- јасеновачки ген, увек сте креативни када треба елиминисати неког Србина, свака вам част!

– Бите… ко ово спава на поду…па то је фрау Ружа,…ало, ало…. фрау Ружа шта радите ту испод стола!!?

– Ааааа… шштаа… аааа мало сам придријемала, обер Предсједниче, док сам писала ову Декларацију, па ме спопали неки снови овако уморну… јадна ја… а тако сам љепо сањала, никад љепше.

 

– Па јел’ готова та Декларација, седница само што није почела фрау Руза…

– Ево завршавам јадна ја. Бар да ће бити неке користи…оном ћетнику и тако неће фалити влас са главе. А, како сам љепо сањала као и сваки поштени Кроат. Ал’ слаба вајда, ништа од ломаће мамицу му ћетнићку!

 

(Зека Поповић)

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари