субота, 25 септембра, 2021

„Друмови ће пожелет Турака, ал` Турака нигде бити неће“

Стихови на почетку овог текста су далеко од стварних српских жеља, јер се Турска у најгорем облику и уз помоћ босанских муслимана враћа међу Србе у свом најгорем, – управо, османлијском облику, што се већ давно осећа и на Санџаку, а и у Прешеву, укључујући у ту тамну будућност и Македонију.

 

 

 

turci srbi . puzovic

 

 

 

 

„ Друмови ће пожелет Турака,
ал` Турака  нигде бити неће „ —

Каже стара народна песма, Срби су је испевали у оно време кад је Србија дигла саму себе у одбрани од мрског завојевача. Кад је дошло време прекида једне тужне епохе страдања, харача, набијања српских људи на кочеве.
Кад је честит човек тражио своје преживљавање у шумама, кад је српска хајдучка крв и жеља за отпором надвладала силно Отоманско царство!

Многи људи, да би себе спасли, задржали неке привилегије и имања, да би слободно трговали и били мили и драги Султану и његовим везирима, поготово у Босни, издадоше своју веру и пређоше у ислам!
Стотине година турског харача створило је један ентитет чије је порекло било, по бројности најпре српско, па мањини, хрватско, те из те масе нових поклоника исламске вере постадоше „ босански муслимани“..

Нећу по историји, не пишем да бих обезвредио жеље тог народа да своју веру сматра најбољом. Жеља ми је да паралеле насталих „верских различитих становника„ најпре Краљевине Југославије, па затим и СФР Југославије, у Босни у суседним областима, негирам као појам националне припадности јер ни једна вера на овом свету и под сунцем ове планете не може прерасти у националну припадност!

То је ипак успело у Босни. Титова политика је са великим разлогом, разјединила српски ентитет и настанком „муслиманске нације“, условила и људске поделе са страховитим последицама.

Алија Изетбеговић је био Босанац, српског порекла, али му није сметало да постане и турски држављанин. Преко 50 његових посета Турској и другим исламским земљама у време ратних страдања свих народа Босне и Херцеговине, а ни једне једине, у којој је помоћ затражио, у хришћанским земљама, говори значајно коме је био политички близак.

Пред његову саму смрт, Ердоган, већ тада човек турске политике и главни помагач муслиманском настојању да Босна постане исламска држава, добио је од босанског вође јединстен аманет:

„ Остављам ти Босну у аманет. Босна је оставштина Османлија “

Настојања садашње турске политике је данас само продужено време идеологије Алије Изетбеговића, а данашњи лидер муслимана у Босни je његов син. Бакир Изетбеговић се не може одвојити ни у ком контексту од оријентације босанске, муслиманске политике, и од политике данашњег „Стамбола“.

 

erdogan-bakir-izetbegovic-ap_ff...

 

Пратагонисти су у „персони“ остали исти, син је наследио оца, Ердоган је данас најмоћнији човек Турске!

Сумње да Бакир активно ради у корист исламског џихада и да је управо он, најближи у мобилизацији младих екстремних босанских муслимана у корист нове светске пошасти, потврђује и напад на Александра Вучића као и неке отворене сумње да је он баш у тој поменутој улози, што и америчка страна потихо признаје!

Долазак овог човека у Београд је само наставак једне квази-националне параде муслиманије под вођством екстремне политике новог, босанско – муслиманског руководства а стални напади на Додика и Републику Српску су траса кретања и турске политике!

Стихови на почетку овог текста су далеко од стварних српских жеља, јер се Турска у најгорем облику и уз помоћ босанских муслимана враћа међу Србе у свом најгорем, – управо, османлијском облику, што се већ давно осећа и на Санџаку а и у Прешеву, укључујући у ту тамну будућност и Македонију.

Западна политика под вођством Америке лута у свом настојању да надвлада Русију. Она не бира средства и заборавља страдања српског народа под турским завојевачем. Срби то не могу заборавити. Страх од најезде мрског освајача, од харача и набијених људи на кочеве, Србију издваја од другачијих уверења која нам се намећу као европско решење за Балкан!

Верујем да ће српски друмови и остати српски, недај нам Боже да нам опет требају Старина Новак и храбри људи наше славне прошлости, да би се одбранили од нове турске опасности.

Директна муслиманска претња је данас усмерена на Додика и Републику Српску. Надам се да ће јединство српског народа умети да на ову опасност да и прави одговор!

 

 

Jovan M. Pidikanac(Јован М. Пидиканац)

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

1 коментар

  1. Comments  mira panic   |  среда, 29 јула 2015 16:39

    neka bude kako bude zivot je kratak

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари