четвртак, 23 септембра, 2021

Хеј Војници, ваздухопловци

Видим, Пуковниче Михајловићу да вам је Војска баш лепа. Имају и лепе униформе, капе, чизме а и пушке су им лепе, све је много лепо…браво…. честитам.  Јесте, Господине Министре, трудимо се да одговоримо захтевима наших и НАТО стандарда…лепота на првом месту.  Лепо баш, него где спавају ово лепи момци и девојке, шта једу…чиме се баве у слободно време?

 

 

srpski vazduhoplovci...

 

 

Друж….. овај…Господине Пуковниче, дозволите да се обратим?

 

Чекај, бре Стојане, видиш да очекујем Министра Одбране, ено, долази мерцедес. Командуј “Мирно“, почасној чети и кажи оркестру да свира ,, Хеј, војници ваздухопловци“

 

Али, Господине Пуковниче, рекао је Генерал да свирамо “Марш на Дрину“ и то три пута, све од почетка!

 

Чујеш ли ти мене Диригент, ово је аеродром, овде су ваздухопловци, “Марш на Дрину“ је прашинарски марш а ти сада марш на извршење…немој да ти ја дам Генерала…

 

Добро ми дошли Господине Министре, почасна чета је спремна за смотру…рапортира Пуковник Драгојло Михајловић!!

 

Лепо Пуковниче, врло лепо и свечано..!!

 

Служимо Народу Господине Министре! Ево, извршите смотру почасне чете, момци и девојкеВас чекају.

 

А, чија Вам је оно застава на почетку строја, Пуковниче Михајловићу, нешто ми није позната?

То је застава нашег ваздухопловног пука који нам је још блаженопочивши Краљ Александар Карађорђевић дао у аманет када је основао српско вздухопловство, Бог му дао души мира.

 

Лепо, лепо….хајде да завршимо ове формалности па да пређемо на конкретан разлог моје посете вашој јединици.

 

Господине Пуковниче…али само да Вам се обратим.

 

Стојане јеси ли ти нормалан, марш бре, чекај да овај оде…после.

 

Видим, Пуковниче Михајловићу да вам је Војска баш лепа. Имају и лепе униформе, капе, чизме а и пушке су им лепе, све је много лепо…браво…. честитам.

 

Јесте, Господине Министре, трудимо се да одговоримо захтевима наших и НАТО стандарда…лепота на првом месту.

 

Лепо баш, него где спавају ово лепи момци и девојке, шта једу…чиме се баве у слободно време?

 

Ево, господине министре, овде спавају и мушко и женско, ту смо надмашили и НАТО стандарде, покушавамо да их претекнемо у сваком погледу. Овде се купају и мушко и женско заједно…нећете веровати…ништа се до сада није десило у смислу да је некоме испао сапун па да је то неко покушао да искористи…таман посла. Наши стандарди су толико високи да онај који испусти сапун, било мушко или женско, никада не подиже тај сапун, одмах узима нов и наставља телесно прање поштујући све стандарде које су научили на дуготрајној и тешкој обуци.

 

Лепо…лепо…лепо вам је ово купатило…лепе славине а тек плочице…много ми се допадају…

 

Господине Министре, изволите, на малу закуску…док не стигне Господин Генерал, управо је на путу…вежба је тек завршена…изволите!

 

Господине Пуковниче само да Вам кажем….

 

Стојане, мани ме се, видиш да морам да пезим овом…

 

Али…

 

Стојане, заглавићеш недељу дана рибајући ВЦ, боље ми се макни са очију….

 

Господине Министре, какви су канапеи и ражњићи?

 

Лепо…. лепо…када ћемо на писту да видимо како лети наш понос наш МИГ29. Брат Путин даде акумулаторе па сада можемо да га ужежемо и да полете наши соколови, наше дике, да видим како лепо лете.

 

Одмах, Господине Министре само да проверим да ли је све спремно!

 

 

Стојане несрећо, где је МИГ, јеси ли ти нормалан?

 

Ено га у хангару Господине пуковниче, Генерал покушавао да окрпи гуму на точку, иструлила од дугог стајања па се издувала, али је мрка капа, расцветала се као мајска ружа.

 

Па шта да кажем овом крљи који обожава славине и плочице?

 

Рекао Генерал, Господне Пуковниче, да му кажете да се носи у мајчину. Добио од Брата Путина акумулаторе а није тражио гуме, слепац један. МИГ стоји на клоцнама већ пар месеци и за то му је послат допис, лично сам му ја послао тајном поштом, да нико не зна.

 

А што му то Генерал не каже?

 

Господин Генерал, одлази идућег месеца у пензију па неће себи да диже притисак. Каже, Ви сте млађи, Вас ће да унапреде када он оде па је ред да ви сручите сву истину у лице овоме…. Тако је рекао, спаковао се и отишао бесан као рис, нисам смео ни да писнем…..

 

Е, овако Стојане, све ово што си рекао мени рећи ћеш Господину Министру, а ја ћу овог тренутка да се демобилишем и да почнем да изучавам керамичарски занат. Нисам ни ја сисао весла, прво керамичар а после Министар Одбране. Боље да трчкају око мене и да ми се увлаче као Министру, него да ја то радим другима до бедне пуковничке пензије.

 

На извршење!

 

 

(Зека Поповић)

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари