уторак, 03 августа, 2021

Лазар поново међу Србима

 

Не сети се Лаза да прво примети да у овој земљи треба да се почне са производњом и да је основа сваке економије НОВОСТВОРЕНА ВРЕДНОСТ тј. оно што се призведе. Зна Лаза да су Газде забранили Србима да призводе, то зна и његов ментор.Ако је забрана још увек на снази онда Лаза има сјајне шансе да успе као министар економије. Кредити су ту па удри бригу на весеље. После куд који мили моји, Лаза и тако неће остати овде да би примао своју реформисну пензију.

 

lazar...

 

laza1

 

И појави се Лазар опет међу Србима. Онај први даде главу за Србију, а шта ће овај дати то ћемо тек видети. Бојим се само да не узме оно што му никада припадало није што би се могло десити с обзиром у каквом се друштву налази и какве су му ингеренције дате. А ако нешто удели српскога онима одакле је дошао и где се школовао не би то ништа било ново за овдашње Србе, навикли смо.

Лазар каже: „Морамо да успоставимо пореску дисциплину и уведемо штедњу у јавном сектору, реформишемо пензиони систем и очекујем да ће те мере дати резултат на дужи рок.“
И откри Лаза рупу на саксији, тако паметан… ванредно.
А да је паметан јесте само има један велики недостатак, рупу, у радној каријери. Није носио бурек мајсторима. Прескочио је тај важан део развоја каријере. Одмах је постао мајстор, а ствари не функционишу код правих мајстора на тај начин. Да би се постало мајстор у било којој струци има да се ради и гули и то поштено, без пренемагања и пувакања било којом дипломом, годинама, да би се стекла пракса и сазнање да не пише све у књигама.
Али, у Србији је све могуће па и да се прескочи ношење бурека, а да се постане мајстор.
Лаза ми личи на хирурга који није стажирао. Па сад да замислимо јадника којег оперише хирург који није био на стажу на хирургији. Мада, Србија је захвалан пацијент. Ако умре на операцији никоме ништа. Ако преживи, остаде инвалид каква је и била. Једини ћар остаде у Лазе, бар је покушао да оперише без дана стажирања.

И шта рече Лаза и за шта се прво ухвати?

За порезе и реформу пензионерског система. Лако ћемо за нове порезе. Очас посла. Лаза је вероватно учио на том Јејлу како се цеди сува јеловина, пардон, дреновина. Срби су и тако научили да их цеде сви од реда па је ред да сада и Лаза мало покуша, шта фали?! Можда је Лаза стварно осмислио неки нови , технолошки поступак по јејловском рецепту. То ћемо тек видети и осетити на својој кожи, даће Бог.
Око пензионог система Лаза тек треба да осмисли формулу како смањити број пензионера. Да их има много, има. Сада је само важно како на реформски начин елиминисати толики трошак за пензије. Да има начина има, само да се Лаза досети и да Кркобабић као врховни пензионер Србије пристане на реформу и ето ударне реформе која ће да освежи, опорави, ребалансује српски буџет до неслућених могућности. Само се бојим да се не повећа број гробних места на српским гробљима као последица још једног експериментално – реформског покушаја у тој области.

Не сети се Лаза да прво примети да у овој земљи треба да се почне са производњом и да је основа сваке економије НОВОСТВОРЕНА ВРЕДНОСТ тј. оно што се призведе.
Зна Лаза да су Газде забранили Србима да призводе, то зна и његов ментор.
Ако је забрана још увек на снази онда Лаза има сјајне шансе да успе као министар економије. Кредити су ту па удри бригу на весеље. После куд који мили моји, Лаза и тако неће остати овде да би примао своју реформисну пензију. Лаза је стигао овде тек да би се стекао привид да ће он, иако није носио бурек мајсторима, бити спасилац ове земље.

Рече још Лаза да ће да уведе штедњу у јавни сектор!
Свака њему част али се намерио на мајсторе трошења и улудог траћења буџетских пара уз малчице лоповлука. Једино ако није већи лола од њих па успе да их превесла. Да ли то значи да више нема куповине и возикања државним аутомобилима, крађа тонера и папира за копирање, а поготову тоалет папира који волшебно нестане чим га теткице поставе. Е, ту би Лаза могао да им доака. Кога стисне нека трпи до куће или нека донесе свој лични тоалет папир.
Гледајући радне каријере ових осталих све је јасно.
Осим носања чланских карата до сада, већина њих није никада били чак ни у радном односу. Додуше, то не може да се каже за првог Подпредседника Владе. Његово  директоровање халом “Пинки“ у Земуну запамћено је као темељит и “успео“ покушај поправке чувеног крова те исте хале иако су кофе за подметање остале као главно средство одбране од поплаве у случају мало јаче кише.

И тако Браћо Срби, остаје нам да опет издржимо оно што нико нормалан неће да издржи, jeр му не пада му на памет.
Али то за нас Србе не важи, нема издржљивијих од нас…дефинитивно!

 

( Зека Поповић )Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари