петак, 24 септембра, 2021

Молба једног Србина којем требате више него хљеба

Ево ја вас молим и зовем, да своје свађе ко ће бити глава, а ко врат, заборавите, јер ако се тиме бавите, онда нама добро не желите. Није само побједа узети довољан број процената на изборима и ући у Скупштину. За мене је важнија борба за начин и квалитет живота. А то се може и без власти. Може организовањем и удруживањем. Ја вас молим, ја Србин, да ми Србина доведете, јер ја не знам како сам га изгубио и гдје.

 

 

Srbin trazi Srbina - .

 

 

 

Браћо и сестре из патриотских, просрпских удружења, организација, странака, замолио бих вас да дођете до сваког Србина. Ваши програми и идеје, ваша оганизованост, потребна је нама Србима и вапимо за њом сваки дан. Без обзира да ли се налазите на политичкој власти или не, ми народ српски у вама видимо спасиоце и покретаче нашег препорода. Дали сте себи имена српска, дали сте предзнак патриотски, онда почните да идете код Србина. Морате знати да нас има и дезорјентисаних. Има нас, и те колико и извараних, изданих. Има нас и осакаћених. Има међ` нама и неупућених. Има нас који смо гладни једноставне српске топле ријечи. Има нас свакаквих и некаквих. Није само позвати нас на улице, јер нас су звали многи. Звали, извели и искористили. Није само нас звати да гласамо, звали су нас и на то, гласали смо и знамо шта смо изгласали. Више не вјерујемо.

Дођите да се упознамо, у очи се погледамо, јер српске очи не знају да лажу.

Дођите до нас, да разговарамо, онако по нашки.

Ако треба да се и испсујемо, попијемо, поједемо. Дођите да се и загрлимо онако братски, како само Србин зна. Дођите међ` нас који немамо могућност да сазнамо истину. Дођите да нас на оно што заборависмо, подсјетите  и да се томе вратимо. Потрошите мало ђонове и коју литру горива, да се видимо. А ако не будете имали, свом дому да се вратите, ми ћемо вам обућу дати и гориво насути. И за пута ћемо вам спремити, онако како само Србин зна. Руку нам пружите лично, а не преко Тв, радија. Лице нам покажите онако наспрам нашег лица, а не преко панфлета, плаката. Јер на том папиру сви изгледате исто. Опет кажем, без обзира да ли сте на власти или не, данас можете урадити толико да сутра буде српства много више. Едукујте нас. Дођите и спојите посвађане! Пронађите изгубљене! Вратите залутале!

Патриоте сте и то не некакве, него српске. Народ вас треба, народ вас тражи.Тражи да му у госте дођете, да вас на славу позове. Срби вас траже да са вама славски колач ломе. Да се заједно молимо Богу јединоме. Да се у Божијем храму заједно молимо и крстимо. Да за исте српске покојнике свјеће заједно запалимо – Па и за живе заједно и да добро зажелимо.

Предзнак српски патриотски и имена којима себе назваште, вас обавезују, да нас организујете. Како своја права да добијемо. Како да се чујемо.

Ево ја вас молим и зовем, да своје свађе ко ће бити глава, а ко врат, заборавите, јер ако се тиме бавите, онда нама добро не желите. Није само побједа узети довољан број процената на изборима и ући у Скупштину. За мене је важнија борба за начин и квалитет живота. А то се може и без власти. Може организовањем и удруживањем.

Ја вас молим, ја Србин, да ми Србина доведете, јер ја не знам како сам га изгубио и гдје. Ја не знам и тражим да ме научите. Морате, јер нас учише свему, свако другачије, па ми ништа не научисмо. Или што је још горе, свако мисли да је његово правилно. Зато ви требате да све избалансирате и нас упутите. Ако стварно хоћете да вас ми Срби својим зовемо.

Или вам је довољно да имате неколико хиљада или десетина хиљада само својих Срба.

 

SVI SRBI SVETA ..........

Не заборавите нас има осталих, десет и више милиона свуда по бјелом свјету.

 

 

( Борац Републике Српске)

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

1 коментар

 1. Comments  Jovan M. Pidikanac   |  субота, 19 априла 2014 11:47

  “ Дођите и спојите посвађане! Пронађите изгубљене! Вратите залутале! “

  У Србији нема посвађаних, у Србији нема изгубљених, још мање има оних, који су залутали! Постоји само помрачење свести, губитак снаге за отпор и тотална зависност од постојећег система. У том грму лежи изгубљени „србски зека“ и само на дан пре долсака овог Васкрса, у години Господњој 2014.
  Последњи републички избори су само још једном показали да је појам Лидерста у Србији земљи, рак рана на нашу изгубљену свест, за залуталу снагу и вољу, да допринесемо променама, на посвађан разум појединца са његовом околином, у којој гладује, сиромашује и проклиње своју судбину несвестан, да је сам држи у руци или гази својим ногама!
  Уместо да уједине снаге, Двери и неколико релативно патриотских странака и одганизација, већ у самом изборном старту, уписане су те снаге у поражене.
  Каква је то силна жеља утицала да ДСС, свесно одбаци пружену руку Бошка Обрадовића? Шта је условило уцењивачко и небулазно тражење Радикала, које ни један паметан човек, не би никад прихватио!?
  Проблем је у нама. Кад водиља намере и идеје затаји, онда је вајда слаба, надати се неком успеху. Кад је интелектуална средина оптерећена славољубљем, онда је намера погажена и шанса упропаштена!
  Демократија на делу али искривљена и попут моралне ругобе, тако слична владајућим структурама да то боли.
  Уједињење Срба је постала имагинарна нада оних, чија је савест чиста. Политичке намере су достижне тек онда, кад свест појединца, надвлада личне интересе, кад појам заједништва, постане синоним части и морала, онда и кроз свест реалитета у којима батргамо и давимо се у сопственом сметлишту, несвесни да смо га сами и направили…

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари