петак, 24 септембра, 2021

Ни по бабу ни по стричевима…

Американци су изазивали и изазавају ратове. Муслимани бјеже из својих матичних земаља и насељавају се у Европу. Западна Европа заједно са Америком профитира од ратова у исламском свијету, а обични људи, како муслимани, тако и Европљани и Американци ће ускоро да плаћају цех људождерске западне економије.

 

 

islam_in_europe...

 

Ових дана сви медији јављају да је у крававом пиру Исламиста у Паризу животе изгубиле седамнаесторо људи и троје терориста. Некако огавно звучи. Иако су извали терористички напад и угасили седамнаест живота, ја бих ипак убројао у погинуле људе, па чак и у жртве јер сумњам да је могуће да се неко родио да би био терориста.

Још више сумњам да су постали терористи зато што су тражили „хљеба преко погаче“, а најмање због тога што су рођени аванутристи, па им  одлазак у рат и извођење терористичких напад служи за разбибригу.

Знам о Исламу више од просјечног Европљанина, односно далеко више и од новинара који пишу о Исламу, а камоли од обичног читаоца новина који ријетко сумња у оно што му сервирају, поготову што живимо у времену кад су умови конзумената дневне штампе више него темељно испрани.

Знам да новија сура побија старију суру у Курану, тако да су оне суре које говоре о мирном суживоту са „поштоваоцима књиге“ (Јеврејима и Хришћанима) побијене оним сурама које говоре о њихом убијању, покоровању, протјеривању. Знао сам то и јуче, као и прије десет или двадесет година, али да само то изговорио јавно у Швајцарској добио бих печат расисте (упорно користе погрешан израз), фашисте, шовинисте итд. Данас су и они најумјеренији жешћи у осуди Ислама него што сам ја икад био, а ја сам остао исти.

Као што сам прије двадесет или десет година био забринут због ратова које запад изазива и исламском свијету, забринут сам и данас, али ме злочин у Паризу није ни најмање изненадио. Сваки рат у исламском свијету, а ратове у исламском свијету изазива Америка, доводи нови милион муслимана у Европу. Муслимани су ћутали и чекали да природним прираштајем постану већина, а онда би вјероватно покушали да примјене „канун калифа Омара ал Катаба“, какав су у седмом вијеку (635 године) примјенили у освојеној хришћанској Сирији, а исти су Турци примјењивали код нас након што су освојили наше земље (ми барем имамо искуства).

Американци су изазивали и изазавају ратове. Муслимани бјеже и својих матичних земаља и насељавају се у Европи. Западна Европа заједно са Америком профитира од ратова у исламском свијету, а обични људи, како муслимани, тако и Европљани и Американци ће ускоро да плаћају цех људождерске западне економије.

Почело је. Терористи су напали у Паризу и сад ће да крене домино ефекат. Не, не мислим да ће се тероризам обавезно проширити на остале европске земље, што наравно није искључено, него да ћемо ускоро осјетити да ће они који се већ деценијама разбацују помојовима као што су: људске слободе, грађанске слободе, слобода говора итд., учинити све да нам исте ускрате све под маском борбе проти тероризма.

Далеко од тога да оправдавам терористе, али далеко и од тога да одобравам тако звану слободу штампе, која је у листу Шарли Ебдо схваћена као слобода безобразлука. Нарочито не могу да изјавим да сам и ја Шарли Ебдо, ја сам пацифиста, а поменути лист је финансиран од стране лобија произвођача оружја.

Француска се наоружава за борбу против тероризма, њен примјер слиједиће остале европске државе и на крају ће неко злобан закључити да лоби произвођача оружја није бацао новац финансирајући лист Шарли Ебдо.

Претпостављам да вам је већ пун нос од свега што сам написао, али као круна мога неортодоксног размишљања долази следеће:

Неће бити рата између Ислама и Хришћанства. Могућ је рат Ислама против запада, али како запад одавно није хришћански могао би то бити рат Ислама против Сатанизма.

Боже помози да нас заобиђу у том сукобу до којег мора доћи јер не припадамо ни једнима ни другима.

 

 

(У Ветингену, 24. јануара 2015, Миодраг ЛУКИЋ)

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

2 коментара

 1. Comments  Jovan M. Pidikanac   |  четвртак, 29 јануара 2015 20:18

  Пронаћи најпопгодније речи и у симфонији правилно дозираних тонова отворити пут ка истини, на коју нас ипак интензивно подсећа актуелна политичка ситуација, поготово на просторима „запада“ – аутор приложеног текста нас уводи у тематику дубљих размишљања која сагледавају сву опасност једноумља, које је у Европи на делу!
  Једностраност у извештавању последњих, трагичних догађаја у Француској, аутор диференцира реалним паралелама према једној другој истини, од које принципијелно бежимо, јер, надојени диригованим мишљењима, лутамо у својим проценама, заборављајући да свака медаља има своје две стране.
  Искрена честитка за један изванредан текст који неоспорно отвара пут сваком, да лако пронађе правац кретања ка реалним истинама….

 2. Comments  Anna   |  петак, 19 августа 2016 09:54

  Miodrag Lukić je iz Lopara – Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, živi i stvara u Švajcarskoj. Piše romane, drame, pripovjetke…
  Romani: Ludi Vjetar – Serbian Gigolo, Studio Evropa, Ranjeni Vuk, Sudbine, Hijene, Ranjeni vuk II, Meso, Foka, Ajduk, Probisvijet, Naličje raja…
  Drame: Bankarka ili laž naša nasušna, Kruna kraljice lepote, Pečat jezika, Vidovnjak Đoka i paraziti, Pedestitis, I da sam pametan poludeo bih, Odlaganje života, Gastarbajter, Ajnštajnova žena, Edukovana žena, Zvezde dna, Gospodar nikako da dodje, Neću kući, Idealna žena, Braća iz ti lepe, Savršen muškarac, Povratna karta, Ljubavnik u mreži itd, Autošovinisti, Namćor, Ništa novo…
  Sva pomenuta dramska djela autor je i režirao u Srpsko-švajcarskom Pozorištu Duga u Švajcarskoj čiji je i osnivač, kao što je osnivač istoimenog pozorišta u Loparama

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари