субота, август 19, 2017

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ

Кумим Вас Богом и свим светим, није још све изгуљено, повуците потезе за које сте се залагали у изборној кампањи.  Пречи Вам је део свог народа од тамо, некаквог датума. Треба нам и Европска унија, али је цена висока. Дозволите бар Србима са Севера Косoва да изразе своју слободну  вољу и повуците притиске и уцене бар на том делу територије. Тако ћете остати запамћени у другачијем светлу, а они ће се можда, као и до сада изборити да буду део Србије.

OTVORENO pismo predsedniku Srbije...

Поштовани Председниче,

Србија броји своје последње дане на Косову и Метохији. После петог новембра 2013. године тзв. држава Косово, преузима контролу над целокупном територијом, јер сте позивом  Срба са Севера Косова да изађу на изборе, дали легитимитет таквим изборима и омогућили  да преузмu власт и на преосталом делу, који је могао бити, а није сачуван.

Након избора ће око 26.000 запослених Срба добити отказе. Да, биће враћени на посао , али са решењима,  на којима је нека друга држава , са другим ознакама, печатом и потписима.  Биће настава у свим школама, као и до сада, само ће директори бити неки други људи. То исто ће се десити у здравству, јавној управи и јавним предузећима,  а у наставним плановима  и програмима школа  писаће да је Панчићев Врх највиши планински врх на Косову, на коме неће више смети да стоји застава Србије, већ нека друга.

Ваш штрајк глађу био је мотивисан заштитом суверенитета и територијалног интегритета Србије, чиме сте стекли велико поверење грађана и освојили власт. Полагањем заклетве, као Председник Републике Србије, пред народом и пред Богом,  обавезали сте се на очување уставног поретка земље. На инаугурацији потврдили сте све оно за шта сте се до тада залагали и нама саопштили приоритетне задатке:  очување територије, економски напредак, мир, помирење, развој међународне сарадње.

Уважени Председниче,

Гласао сам за Вас и веровао у ставове и принципе којима сте се руководили. Нажалост, све више губим поверење, јер мењате и ставове и принципе и ја више не познајем оног Председника за којег сам гласао.

Ваша изјава да „никада нећете признати Косово“ постаје све више фраза. Позивате на изборе који су расписани по уставу једне друге земље, коју, кажете да је не признајете. Ваш позив на изборе иде само када их Ви, по нашем Уставу распишете. Немате мандат, ни  Ви ни Председник Владе да у име народа позивате на изборе у , сада већ и од Вас  de facto  признатој држави.

Снагом власти и кршењем демократских слобода, може се урадити свашта, али се лоши поступци не могу дуго или никада исправити. Питаћете се, можда, ко сам ја да се овако обраћам Председнику – па само обичан грађанин који воли своју земљу.

Ви и Председник Владе најављујете смену председника општина са Севера Косова и начелника округа, а они се једини боре за очување територије и они једини штите Устав Србије. Па, зар су због тога криви и зар их треба казнити што поштују поредак и законе ове земље. Они су се, са својим народом, изборили  1999 и 2000, али и 25.јула 2011 на барикадама, да део територије КиМ остане у саставу Србије. Зар их треба казнити за херојско владање. У другим државама овакви поступци се другачије  вреднују.

Ако Ваш саветник, господин Марко Ђурић изражава и Ваш став, када на питање новинара …„Ви знате да у Бриселском споразуму пише да ће се из бори одржати по косовским законима“ одговара: „Избори ће се одржати по законима који важе у тој покрајини“ онда ми је јасно куда води садашња политика и какава је  будућност Србије.

Знам да међународна заједница врши огромне притиске на Вас и остале структуре власти у Србији, али, у чије име дајете уступке. Зар да Вас памптимо по томе да се у време Вашег председниковања, не више не на  Јарињу, већ код Руднице,  вије нека друга застава и стоји табла ,,WELCOME TO  KOSOVA,,

Председниче,

Ето, ово је добронамерно обраћање једног обичног грађанина –  бирача. Можда ово и не дође до Вас, али ако не, објавићу га као отворено писмо.

Срдачан поздрав, уз жеље да истрајете у напорима које Вам функција намеће.

Још увек Ваш поштоваоц

Вучинић Будимир
Београд

Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

5 коментара

1. Comments  Zeka   |  уторак, 27 август 2013 09:39

Е, мој Будимире,
    Нашао си кога ћеш још увек поштујеш.
    Нема више поштовања према таквом човеку. То је обичан фолирант и лицемер који се дочепао власти лажући и обмањујући овај лаковерни народ. Сети се само прича и заклињања у Косовски Завет…и шта се десило? Све је заборавио чим се дочепао фотеље и функције.
    Тај човек је оставио на цедилу рођеног Кума. Коме год то није било на памети па је гласао за њега испао је крајње наиван.
    Ко једном изда, повраттка му нема, то ће увек чинити.
    Србија је захваљујући таквима ту где јесте.
    Колико год се ми љутили на такве као што је наш врли Председник, треба да схватимо да је наша кривица као народа највећа. Ми, Народ, гласамо овакве фуњаре па се после чудимо шта нас је снашло. Наша кривица је највећа.
    Ево на овом линку: http://svisrbisveta.org/multimedija/dr-arcibald-rajs-cujte-srbi/#axzz2d9dj6XfS
    упозорење и савет великог пријатеља српског народа Арчибалда Рајса.
    Како гласи задња његова реченица?

СУДБИНА ВАМ ЈЕ У ВЛАСТИТИМ РУКАМА: БЛИСТАВА БУДУЋНОСТ ИЛИ ПОНОВО РОПСТВО!

Срби, освестите се, крајњи је час!!

2. Comments  Јован М. Пидиканац   |  среда, 28 август 2013 15:24

Богом ја Тебе кумим, мој Будимире, не губи речи и не спомињи Божије име у лудо! Као човек и хришћанин, спреман сам да прихватим дубок и оправдан разлог Твом писању и ословљавању овог човека, који у греху својих намера и слепилу својих очију, одступи од својих људских и моралних осећања, па српство наше, зави у самртни покров, да се од стида и срамоте, Богом беспотребно не китимо и речима не хулимо, – очекујући наду од тог нашег српског Председника!

Сви ови у данашњој али и у прошлим Владама, пољубише скут страних господара, приклонише се зарад, – владавине и богаћења, лажног угледа и прљавих привилегија, уз своју покорност страним интересима, – положише пред њихове ноге а не за част и углед пред свој сопствени народ!

Не верујем Томи који се иза сенке своје председничке бруке и срамоте сакрио пред снагом млађег партнера, чија је одлучност у спровођењу задатих домаћих задатака још поразнија по наш народ.
    Ни Томиславу ни Александру, ни комуњари Ивици, нит Млађи „крађи“ нити било ком из те срамне братије српских властодржаца, смем дати и онај најмањи део свог поверења!

Све је то издајник до наредне издаје, морални пропалитет српског имена, брука на образу честитих људи и оних, којима је вредност наше слободе и права на постојање, основна и најискренија жеља.

Залуд Ти је Брате Будимире, упразно си послао ове редове препуне молбе и надања да је моралност у српској политици. Братољубље и патриотизам. Родољубље и свет наше истине која захтева одбрану нашег српског имена, одлучну реч, која јасно изговорена, потсећа остали свет на наше егзистенционално право. Да сачувамо своју слободу и часно име, на нашим вековним просторима и са свима, руку под руку, ако су спремни да признају то наше право.

Теби свако добро од Бога и у име свих оних људи, који су разумели и схватили Твоју силну потребу, да јавно огласиш своју реч.
    Јован М. Пидиканац

3. Comments  Budimir Vucinic   |  петак, 30 август 2013 08:00

Ово отворено писмо послао сам Председнику Николићу, као последњи вапај. Знам, нема користи. Слажем се са Вама да је заборавио све ( или скоро све) што је обећавао пре него је освоји власт. Остаће код поколења запамћен као последњи српски владар који је и дефинитивно одвојио Косово од Србије. Али, он је легално изабран и ја га поштујем као Председника, а грешка је већине што га је гласала ( ја нисам) и што је веровала лажним обећањима, заклетвама да ће чиувати и сачувати Косово и Метохију, да ће бранити територијални интеритет и ……. Зна и то – поколења ће судити сваком за своје поступке, али шта вреди кад сироче остане без мајке, а то је Србија без Косова.
    Јоване, Зеко и сви Срби света, пишите и Ви оваква писма не само Председнику, већ свим нашим ,,владарима,,. Затрпавајмо их порукама, свакодневно, али умереним речина, без увреда и срамних израза, већ цивилизовано, аргументовано и из сопственох искуства. Немамо могућности за окупљања и протесте, али ево, имамо интернет и окупимо се на тај начин.

4. Comments  Јован М. Пидиканац   |  субота, 31 август 2013 08:02

Срушити са власти ове људе који су се поиграли судбином једне државе и својом издајничком вољом, те који уништавају наше националне вредности и права, неће се обавити писањем. И сам сам писао и приклињао, позивао на уједињење и радио на буђењу наше народне савести, наше љубави према јединој Отаџбини коју имамо и ништа се није догодило. Тачно је да има безброј покрета у самом народу који реагује управо на овакав начин, пишући и захтевајући промене, – али авај мој Будимире, ништа се не догађа, ништа не дешава, ништа не показује ту нашу народну снагу да покренемо ствари са места и скинемо љагу срама са српског образа!
    Данас неки мисле да немамо учинак јер смо растурени на свe стране. По градовима и регионима наше Србије, у далекој дијаспори и ван граница земље. Онда кад настане потреба, нема препрека и просторног ограничења да народ покаже сваком шта мисли! Уједињење идеје у људима није условљено писањем и опоменама. Србија треба једну поштену и честиту револуцију. Јасан корак воље народа и ништа друго!

Народну вољу може пробудити само лавина која из народа крене. Збрисаће ова издајничка имена у трену, ако та народна лавина, испуни улице, ако народ са претњом и уздигнутом руком у револту због непоштовања наших националних права, Народ је увек писао историју. Нажалост да данас није такав случај. По народу и његовим слабим и неуједињеним реакцијама, ова банда може сасвим мирно да спава.
    Где су демонстрације, митинзи, народна маса која испуњава улице. Где је време кад је горела и Народна Скупштина, кад се ломило копље наше судбине. То време је у Србији заборављено. Нема јединства у народу, нема снаге покретања те народне масе. Србија спава Брате Будимире мирним сном. Док нам и НАТО не постане близак, док не постанемо слуге богатом западу у туђинци на своме…

5. Comments  bellini   |  среда, 12 март 2014 12:46

Poštovanje gospodine Budimire,
    A, zašto ste vi među prvijma prodali vašu kuću u centru Zvečana i preseli li se u Beograd? Zašto niste čuvali kosovo tamo…?