субота, 25 септембра, 2021

Савезници, просјаци, залуђени Срби

Изгрли се наш премијер Вучић са немачком Канцеларком, измењаше они миле осмехе у тренуцима док су камере бележиле историјски сусрет и док наш премијер свечаним гласом не објави Србији и целом осталом свету, – од данас, Србија је најближи савезник Немачкој!То ме је мало збунило јер како већ педесетак година једем, помало горки немачки хлеб и у многим данима сам…

 

 

 

vucic - angela...

 

 

 

 

Тренутак тужне збиље, буђење из сна или сагледавање чудне истине коју намерно превиђамо, све у уверењу, – далеко је то све од нас, нас се све то и не тиче. Након десетине ружних година у којима нам је Немачка претила прстом као недораслом ђаку, основцу, – након сплетки и заврзлама, уцена и најгорег начина да се немирни зека уз штап и мало шаргарепе доведе у ред и почне се понашати онако како велике газде то желе, дође нам дан да одахнемо.

 

Недавно, изгрли се наш премијер Вучић са немачком Канцеларком, измењаше они миле осмехе у тренуцима док су камере бележиле историјски сусрет и док наш премијер свечаним гласом не објави Србији и целом осталом свету, – од данас, Србија је најближи савезник Немачкој!
То ме је мало збунило јер како већ педесетак година једем, помало горки немачки хлеб и у многим данима сам без успеха шкрипео својим зубима огорчен баш на ту немачку дволичлност, ова ме вест и у оваквом смелом рециталу, најпре запањи.

 

Заборавих и оног Цимермана који нас је годинама кињио и учио немачкој абецеди, заборавих Геншера и Клинкела, заборавих оружје за Хрватску и логистику немачког журнализма који је бројао мртве муслимане и понеког Хрвата, а превиђао хумке српских невиних жртава.

Заокрет, хвала Богу, богата и моћна Немачка нам је најближи савезник.
Данас ми неке ствари ипак остају нејасне, јер неке чињенице гоне ме на паралеле и подвлачење неких мојих закључака, онако, испод линије, па нека се види.

Историја и она стара као библија и она средња, коју настојим да не помињем, јер Царевине су ојадиле моју Србију, а уз њу је и те како и Немачка круна испаљивала преко Саве своје плотуне и рушила наш Београд.
Од ове предпоследње, укључујући и и ону побијену децу у Крагујевцу, па безбројне жртве које даде српски народ, – добро, било је не заборавило се. Не треба ситничарити ту сад за некакв број неких, на силу прекинутих живота. И за време Тита нисмо то више никад помињали.

У име помирења, дадосмо тој Немачкој један милион наших људи, да је граде, подижу, да је направе јаком и моћном!
У дугим страдањима последњег бомбардовања Србије, и немачки су авиони бацали своје смртоносне товаре, рушили су наше мостове, фабрике, села, градове. Након Вучићеве смеле изјаве, покушавам и то да заборавим, спреман сам да праштам јер зна се, НАТО је то био, та „хуманитарна“ организација новог светског поретка, не могу баш све да бацим на Берлин и Немце!

Оно што ме тотално збуњује, то је ова силна и супер добро организована прослава хрватске `Олује`. Ту на тлу некадашње Српске Крајине, где је некад живело преко пола милиона Срба, и то дуг низ векова, Хрвати уз заставе, барјаке, песму и игру, прославише протеривање 400.000 Срба са њихових огњишта! Не бих дуго ни о томе, да онај Усташа Томсон, не окупи стотинак хиљада помахниталих Хрвата, који уз усташке песме, хитлеровске поздраве погигнуте руке, не прославише ту незаборавну људску трагедију.

250.000 хрватских бојовника помогнутих америчком логистиком, авионским навођењем немачког авакс авиона, у пар сати, победише остатке некакве војске крајишких Срба и у налету прогнаше све Србе са те територије. Види све то та Европа. Гледају они, будите уверени, али Немачка је моћна, јака, богата, заповеда и по Европи, ведри и облачи!

Оног јадног Шимунића, којег ФИФа истера са светског првенства баш због усташко-хитлеровског поздрава, надјача Томсон својим усташким песмама уз аплаузе целе хрватске Владе и врлих проусташких политичара.
100.000 уздигнутих руку хрватског народа, прослави своју победу и изгон једног народа, Томсон до лудила поведе Хрвате, али мени истаде загонетка.

И овако, – ако смо ми, по изјави нашег премијера, од пре неки дан најближи савезници са Немачком, друга страна медаље ме тера да се присетим ипак те `ебене историје.

И Хрвати су у свим последњим локалним или светским ратовима били блиски савезници баш тој Немачкој! Цветак, веран и одан свим немачким идеологијама, у ловоровом венцу немачких симбола, у германизму, хитлеризму и свему оном неваљалом, што је и та историја својим редовима написала. И Немци и Хрвати су од увек блиски. Права браћа. У миру и у оружју!

То значи, ми најближи савезници Немачкој, постајемо наравно по некој логици и здравом разуму, најближи савезници и Хрватима!

Да неко не би помислио да сам скренуо и ум оставио у запећку, све мислим да у свему овоме ипак постоји нека грешка. Можемо ми да праштамо, да заборављамо, трава и тако пребрзо покрива гробове али, – ако разумно промислим, грешка је код Вучића.
Пре је он помешао некакве лончиће и покушава на свој лаковерни начин, да пресипа из шупљег у празно и да залуђује нас све. Хрватска иде старом стазом, не мења се, не учи ништа што је блиско Божијој мисли, слози и помирењима.
А њих неће и не може бити, док се и они не поклоне српским жртвама, тек кад престану да славе `Јаме` и `Олује`, `Бљескове` и убијања старица и недорасле деце. Док у Српској Крајини не подигну споменик жртвама своје геноцидне политике, своје погане нарави и своје усташке залуђености.

А како се и они муче са беспарицом, нека им најближи савезник Немачка мало помогне. Пара има довољно, зна се да читава Европа ради најпре за њу!

Вучић, он нека учи. Нека чита историју, нека слуша глас савести, ако је има и нека не лупета као `Максим по дивизији` јер Србија није ничија прћија да би је неко дрско и издајнички, исмејавао по свету…
Србија треба искрене савезнике, пријатеље и у добром и у невољи. Немачка то није…
Хрватска још мање…

 

 

 

 

Jovan M. Pidikanac(Јован М. Пидиканац)

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари