субота, 25 септембра, 2021

Српско пролеће

Сила је српски Премијер, у то не треба сумњати. Ојачао и физички, набио мишиће од оних силних лопата које је бацио у камене темељце, ко зна колико тона. Ваљда зато на конференцијама за штампу стално понавља да се никога не боји.

 

 

prolece 1-

 

Србија је у великом ишчекивању.

Стиже кинески председник у посету.

Кажу да са њим стижу и тешке милијарде, које Срби жељно чекају. Остварује се и предвиђање српског Председника да ће жути људи пити воде са Мораве. Мало се само пребацио географски, Дунав је у питању. Хвала Богу, Дунав је повећи, па жутих људи може да дође као мрава, попити га неће.

Пошто се Србија нашла на кинеском Путу Свиле, Кинези су решили да од Србије направе главну станицу на том путу. О томе брује телевизије, штампани медији, портали. Цела Србија је на ногама.

На ногама је и Премијер, али сам. Владу још није оформио, мада је обећао да кинеског Председника неће дочекати без српске Владе.

Нешто је кренуло наопако, или је почео да касни на посао, тек, Влада неће бити формирана до доласка кинеског Председника, а када ће, још увек се не зна.

Није ни чудо.

Има Премијер великих проблема због рушења Савамале, незаконито, преко ноћи, под фантомкама. Нико није знао ко је то учинио, ко су ти људи, по чијем налогу су рушили. Није знала полиција, тужилац, судство, нико. Није знао ни Заштитник грађана. Скоро па нерешива мистерија.

А онда је Премијер храбро иступио пред српску јавност и открио ко су рушитељи Савамале.

Рече да су налогодавци људи из врха београдске власти. Који, поименице, није рекао. То ће да утврде полиција, тужилац и судство. До сада појма нису имали ко је и како умешан око Савамале, али од како Премијер рече и изађе са својим подацима, све ће бити откривено и законски решено. Да ли је полиција саслушала Премијера, а после и тужилац, није познато. Рече још да би и он рушио да му је неко дао багер, у сред бела дана; ваљда би онда било све по закону, када је он на челу колоне рушитеља! Правосудни систем је на потезу, очекује се решење случаја које, вероватно, никога неће изненадити. Ипак народ зна ко је овде мафија, а ко не.

Поводом тог случаја кренуле су и грађанске демонстрације. Неки људи би да одбране Београд. Који су и чији су не зна се. Ко стоји иза њих? Или су ти људи схватили да живе у држави у којој више нема ни реда, ни поретка, ни закона, ни права, ни правде. Ваљда се плаше да, ако се некоме прохте из кругова које Премијер, изгледа, одлично познаје, може да поруши и њихове зграде и станове ако му се ћефне.

Много се проблема згуснуло у врло кратком времену.

Премијеру је било лоше, па је ишао у Москву да га прегледају руски лекари. У то је скокнуо и до Владимираб Путина, који га је примио и разговарао са њим. Када се вратио у Србију, рече да је одбрусио Путину да српску владу нико неће састављати до он лично, јер је он добио мандат од грађана Србије.

Сви ови који иду код Путина, најмоћнијег лидера данашњег света, иду тамо да слушају шта ће им бити речено. Иду да чују мишљење и савет. Само српски Премијер има ту привилегију да одбруси Путину и натера га да он њега слуша.  Ја верујем да је тако било, наш Премијер је као стена, кано клисурина. Сила је српски Премијер, у то не треба сумњати. Ојачао и физички, набио мишиће од оних силних лопата које је бацио у камене темељце, ко зна колико тона. Ваљда зато на конференцијама за штампу стално понавља да се никога не боји.

Јуче је на РТС објављена вест која је сигурно обрадовала Србију од севера до југа, од запада до истока. Рекоше да је Србији потребно 15000 ИТ стручњака!

Сјајна вест. То значи да ће се они млади стручњаци који су одавде отишли сада моћи да се врате. Чека их сигуран посао у ИТ сектору, који се толико развио у Србији да вапи за стручњацима тог профила. Курсева за компјутере по Србији је на све стране. И старији су кренули да се образују компјутерски. Рече скоро једна бака да је решила да научи како да комуницира преко СКАЈП-а са унуком који је одавно отишао, који већ има своју децу, па бака постаде прабака, а да није појма имала. Ако му тек саопшти радосну вест, могуће је да јој се унуче врати, комплетно са праунучићима.

Колико фали пољопривредника у Србији још нису објавили, а зна се да је српско село на издисају. То није вест, ко би објавио чињеницу?!

Зато се објављују вести како ће Србија извозити, поготово у Русију, све од хране што Србија произведе. Како то мисле да остваре, мало је нејасно. Ко ће да ради на земљи, када сви одоше у ИТ стручњаке. Можда ће старачка домаћинства подићи производњу до оних 4% које сада смањише на 2,5% и који постадоше мантра у коју се куне Премијер, јер ју је одобрио ММФ. Да ли ће бити отпуштања, повећања плата и пензија, то ће ММФ тек решити, а Премијер објавити када му дозволе.

Верујем да ће магична граница од 2,5% бити пробијена. Када ИТ стручњаци залегну на комјутере, а старци на њиве, ето Србији првог места у Европи по проценту и сваком другом бољитку. Верујем да ће тако бити, само да старци не закажу, за ове млађе се не секирам.

Иначе, Премијер је примио америчког и ЕУ амбасадора. Објавише да су разговори били тешки, неугодни и да су се разишли без решења. Објавише да Премијер неће ићи у Америку и Брисел, како је било планирано. Додуше, после се попишманише, па рекоше да ће ићи Аир Србијом, првим, историјским летом за Њујорк. Не треба да пропусти историјски тренутак, јер ће то бити записано у књигама као податак који ће се тек учити у српским школама.

 

 

srpsko prolece-

Српско пролеће је на издисају, стиже лето. Рекоше да ће бити паклено вруће. Срби се спремају, ко са ваучером, ко у Грчку, а неки нигде, као онај 15-годишњак који вади трећи корен напамет, живи са мајком од 8000 дин месечно и ћути. Можда га неко запосли у ИТ сектор и тиме приштеди за компјутер. Шта ће му, кад може да  добије живог момка паметнијег од комјутера.Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари