понедељак, 27 септембра, 2021

Шешељ на слободи – стигао у Србију

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, који је пуштен на привремену слободу из Хашког трибунала, где је у притвору провео готово 12 година, допутовао је у Београд. Чланови и присталице радикала сачекали су свог лидера са великим одушевљењем. Лидер СРС се са аеродрома упутио у странку.

 

 

seselj u avionu za Srbiju

 

 

Судско веће Хашког трибунала донело је 6. новембра одлуку да Војислав Шешељ буде привремено пуштен на слободу, а Влада Србије претходно је трибуналу доставила условне гаранције за његово пуштање.

 

На београдски аеродром окупиле су се присталице и чланови Српске радикалне странке да сачекају свог лидера.

Са собом носе његове слике, обележја СРС као и заставе Србије. На аеродрому је пуно новинара и фоторепортера.

 

docek Vojislava Seselja...

 

 

 

На аеродрому  „Никола Тесла“ су супруга и синови Војислава Шешеља. Уз њих су и челници СРС Немања Шаровић, Наташа Јовановић, Вјерица Радета…

 

porodica i clanovi na aerodromu...

 

После напуштања аеродромске зграде Шешељ се упутио према Српској радикалној странци где ће се обратити јавности. Очекује се да се Војислав Шешељ појави у згради Магистрата у Земуну. Тамо ће одржати конференцију за новинаре а мезе и прасетина су већ почели да пристижу.

 

По доласку у седиште странке Шешеља је дочекало неколико десетина присталица, а у тренутку кад је стигао испред зграде на њега су се буквално обрушиле жене у сузама, које су покушавале да га додирну.
По доласку у странку и поздрављању са присутнима, лидер радикала и хашки оптуженик повукао се у кабинет са најближим сарадницима.

 

SESELJ na surcinskom aerodrmu...

 

14:58 – ШЕШЕЉ СЕ ОБРАЋА ПРИСТАЛИЦАМА

Браћо Срби и сестре Српкиње! Избацили су ме из шевенингенске тамнице. Нисам то тражио, само су хтели да ме се реше – почео је своје обраћање лидер радикала. Убрзо је прекинут скандирањем окупљених који су узвикивали „Победа“.
– Обећао сам вам да ћу растурити Хашки трибунал! Додуше борба је трајала нешто дуже, него што сам очекивао али победи се у зубе не гледа – рекао је Шешељ.
Пар стотина присталица СРС испред зграде Магистрата слуша обраћање Војислава Шашеља и у делирујуму узвикују и певају.

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари