среда, децембар 02, 2020

БАЊАЛУКА – Вехабије

 

 

 

 

Вехабије: Дајемо 300.000 КМ за базу близу Додика

Четворица вехабија у зеленом „фолксвагеновом“ комбију швајцарских регистарских таблица почетком децембра покушала су да купе имање у близини куће председника Републике Српске Милорада Додика у месту Бакинци код Лакташа.

Вехабије су хрватским повратницима, али и Србима у селу Козара, нудили по 300.000 КМ за имања, али нико од њих није прихватио да им прода имовину која вреди знатно мање од понуђене цене.

Из поткозарског села Козара као на длану се види имање Додикових у Бакинцима.

Вехабије су први пут у село Козара долазиле крајем јула прошле године и двојици Хрвата нудиле да купе њихову имовину. Један од Хрвата коме су вехабије долазиле је и Мирко Агатић, који каже да су му за имање давали новца колико каже или колико жели килограма злата.

“Паркирало се зелено возило из којег су изашле три особе са брадама и дужом косом и представиле се само као муслимани. Сели су испред куће и испитивали ме колико имам земље и да ли бих је продао. Рекао сам да није на продају.

Са намером да их одбијем, рекао сам да ми дају 200.000 евра, а они су рекли да ће одмах дати 300.000 марака и да се договоримо, иако моје имање пуно мање вреди“, рекао је Агатић и додао да су и комшији Славку Диздару давали колико год затражи за земљу и порушену кућу. Каже да су вехабије код Диздара биле у јулу, а код њега крајем септембра.

Радници ангажовани на изградњи аутопута Бањалука – Градишка пронашли су у новембру прошле године у жбуњу поред пута неколико торби у којима су била лична документа и материјали на арапском језику, два Курана те маскирна униформа и беретка. Торбе су случајно открили на делу пута изнад Романоваца, такође у близини Додиковог имања.

Неколико дана после, у напуштеној кући Остоје Баштинца у селу Миљевићима, удаљеном три километра од Додиковог имања, пронађен је један бацач, четири мине и дрвени сандук муниције.

Извор: пресрс.ба

 

 

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*