четвртак, 16 септембра, 2021

ИСТОРИЈА ХРВАТА- велики ватикански фалсификат -др Стеван Томовић

Да бисмо видели истинско порекло Хрвата и имена Хрвата, као и значај таквог сазнања, неопходно је прво проверити постојећа тумачења и теорије, а која су углавном базирана на делу византијског цара Порфирогенита. И заиста, довољно је погледати ставове званичне науке о пореклу Хрвата и имена „Хрвати“, па видети да су исти засновани искључиво на овоме Порфирогенитовом делу као главном извору. Ипак, колико су њихови ставови исправни, показаћемо сад на основу самог текста тог дела, који је заправо још један у низу ватиканских фалсификата. А као што ћемо касније приказати, порекло и цела историја Хрвата је фалсификована – исто као и у случају историје Срба и многих других народа по свету.
Да поменуто дело заиста представља фалсификат о пореклу Хрвата показаће нам примери из самог текста. Први од њих говори о томе како је наводно настало име Хрвата. Овако је тамо записано:
‘Хрват’ на словенском језику значи ‘онај који поседује велику територију’.
У Порфирогенитовом делу пише да су Хрвати тако названизато што су у своме поседу наводно држали многе земље и велику територију. Занимљиво је да у истом делу писац чак и Франачку, која је држала половину Европе, назива „велика Франачка“ (иако то није сам назив државе), па онда чуди да је и једно од словенских племена називано „Велики Хрвати“.
Очито је да назив „Хрват“, не ни на једном словенском језику, већ ни на једном језику на свету не значи „онај који држи велику територију“. А зашто би онда један византијски цар написао тако нешто, поготово ако се узме у обзир да је цар Порфирогенит био веома образован владар?..

 

vatikan1

 

 

Остале делове из књиге  можете да прочитате  ОВДЕ

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

4 коментара

 1. Comments  matko   |  субота, 18 априла 2015 20:24

  napisao si da srbi potjecu od noinog sina sema, po cemu to zakljucujes? mozes li napisati malo vise o tome..

 2. Comments  Зека   |  понедељак, 20 априла 2015 12:49

  Господин писац је податак пронашао у ватиканском архиву. Уколико не верујете јавите се Фрањи.

 3. Comments  matko   |  петак, 24 априла 2015 17:39

  nisam rekao da ne vjerujem, nego sam htio vidjeti do kojih je saznanja došao autor teksta. Ja isto tako tvrdim da su „dinarska rasa“ semiti a ne indoeuropljani kako se danas tumači, za što imam na stotine dokaza. Ne mislim samo na Srbe, u dinarsku rasu spadaju i dalmatinci, bosanci, crnogorcii. Htjeli mi to ili ne, ipak smo dio istog naroda i to semitskog.

 4. Comments  Зека   |  недеља, 26 априла 2015 09:41

  На овом порталу имате део МУЛТИМЕДИЈА који ћете отворити па кад асе покаже БИБЛИОТЕКА наћићете чланак:
  Др Анатолиј Кљосов: Откуд су се појавили Словени и „Индоевропљани“? Одговор даје ДНК – генеалогија

  или одмах отворите линк:http://svisrbisveta.org/multimedija/dr-anatolij-kljasov-otkud-su-s-pojavili-sloveni-i-indoevropljani/#axzz3YOlZj4xH

  Можете потражити и “Одломке Историје Срба“ од Милоша.С Милојевића која говири о стварима које ваз занимају
  Зека

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари