субота, 25 септембра, 2021

Сви Срби Света

Економски тотално упропаштена српска привреда и национална добра захтевају  хитне мере спашавања.  Неопходан је прекид распродаје наших аграрних површина и општа ревизија процеса приватизације, па и судско гоњење криваца за злоупотребе и суноврат којим смо доспели на дно беде и сиромаштва.

 

 

Као организација, настали  иницијативом наших људи са четири континента.
Али, поред тога што је пролетела светом, посебно радује да је ова идеја пустила корен у нашем најдражем поднебљу – у Србији. Највећи број наших чланова су грађани Србије и то је, генерално гледајући, подстрек свима нама за упоран и несебичан рад у будућности.

То није само још једна организација, или покрет, у низу многих других који својим плановима и идејама позивају на промене ка бољим социјалним условима живота, на борбу против незапослености и сиромаштва које се шири кроз српски род, већ је то и идеја за којом Срби осећају потребу и којој се све више приклањају.

У том великом и готово непрегледном низу разноразних имена, име СВИ СРБИ СВЕТА заузело је своје место и изнад свега смо срећни да је наш позив примећен и са многих страна прихваћен.

.

Шта је то што нас ипак разликује од других? Због чега добијамо подршку и изразе поверења са свих страна?

Број наших чланова  брзо расте, што нам даје оправдан разлог за конкретније изјаве и детаљнија објашњења о нашим плановима и намерама, чиме бисмо то уобличили у јасну и разумљиву поруку: Срби широм света вапе за решењем које ће их повезати премошћавајући наметнуте им поделе и државне границе.   

 

Из такве поруке се гранају следеће категорије и циљеви, истакнути Програмом ССС:

–  Српско национално помирење и очување свих облика идентитета нашег народа;

–  Истинска слобода, сувереност, и препознатљива правна држава, као насушна потреба свих Срба, укључујући чак и оне који нису држављани Србије;

– Социјална правда, заштита немоћних и старих, изградња друштва у коме су право на рад и живот основа друштвене егзистенције и напретка;

– Очување и заштита породице, поспешивање наталитета, развој образовања и других фактора друштвеног живота кроз озбиљне и осмишљене реформе, у циљу отклањања катастрофалних последица које су се одразиле на свакодневни живот људи у Србији;

– Утицај на власт, или поспешивање политичког заокрета и демократске смене извршне власти, која би била истински израз народне воље, а све са циљем да се осмишљеним реформама отворе нови путеви у богатију и срећнију будућност за српски народ, Србију и све њене грађане;

  Сви Срби Света ће посебним програмским актом презентовати промене у виталним гранама српске економије, како би се решили актуелни проблеми ове животно важне области, при чему ће се укључивати експерти за сваку привредну грану.

–   Економски тотално упропаштена српска привреда и национална добра захтевају  хитне мере спашавања.  Неопходан је прекид распродаје наших аграрних површина и општа ревизија процеса приватизације, па и судско гоњење криваца за злоупотребе и суноврат којим смо доспели на дно беде и сиромаштва.

 

Потреба за решавањем проблема и постављањем наведених циљева долази из објективне критичке анализе садашњег стања које карактерише следеће:

–  Једносмерна политика бивше власти нам је нанела огромну штету занемаривањем стратешких српских интереса и животних потреба грађања Србије. Србија је распродата земља без реалних могућности да се извуче из колотечине сталног пропадања. Реалну могућност да преживимо као народ видимо само у новом прилазу односима са иностранством и окретању озбиљним и пријатељски настројеним партнерима.

   Србија се дави у криминалу, преварама, злоупотребама службених положаја, корупцији… Њом владају кланови и секташтво противно интересу народа. Незаслужено и енормно богаћење појединаца, с једне стране, и нагло сиромашење огромне масе народа, с друге стране, доводи до великих раслојавања која забрињавају и прете општим колапсом друштва.

–  Влада Србије нас је закључала у Европску чекаоницу, у којој чучимо заробљени већ десетак година, спутани и онемогућени да тражимо излаз. Посрамљени и кажњавани, не знајући ни да ли нас та Европа уопште жели, заустављени смо у развоју и спречени да тражимо алтернативе, или сопствене путеве.

Некритичка окренутост српске власти према Европи показала се без ефекта и било каквих позитивних резултата. Та иста Европа, којој се смерно клањамо и од које трпимо само нове ударце који угрожавају нашу самосталност, целовитост земље и уљудан третман српског народа, показала се погрешним и штетним партнером. Пуноправно и коректно сарађивати,  без условљавања и уцена, једна је ствар. Клечати и трпети ненормалне захтеве и одсецање сопствених удова, сасвим је нешто друго. Очекивање да једног дана будемо прихваћени и стављени на листу чланица је утопијски сан, далек од сваке реалности и истине. Примери Румуније, Бугарске, Мађарске, Словачке, па сутра и Хрватске, јасно говоре какав циљ има та Европа и шта се скрива иза тог појма – бити њен члан!  Иза тога стоји поробљавање и распродаја сопственог националног блага, низ директива како морамо живети, шта и колико производити, а све уз тоталну зависност од  једне имагинарне заједнице која то реално већ одавно није и никада неће бити.  Доминација богатих над сиромашнима јасно показује неоколонијалистичке намере, политичко и економско поробљавање. Те намере очигледно теже прекиду стања у коме смо живели као слободан и независан народ, односно господар свога животног простора.

–  Нове претње и захтеви, које српска влада очигледно сасвим мирно прихвата, не показују нам добронамерност, а уједно нам угрожавају самосталност, слободу и национални опстанак.

 

–  Нарушена је целовитост Отаџбине. Одузета нам је национална колевка. Сви Срби Света се морају организовати како би спречили отимање српске земље. Мора се спречити даље прогањање српског народа са исконских огњишта. С обзиром да садашња влада Србије веома неодлучно реагује на ове горуће проблеме, неопходно је национално самоорганизовање у борби за стриктно поштовање наше независности, као и тренутни прекид било каквог договарања са отимачима државне територије и српског животног простора.

–  Сви Срби Света конкретно отварају врата за слободну економску сарадњу са свима који са нама желе да сарађују, тргују и  купују наше производе. И нама је место на слободном светском тржишту. Уз помоћ и подршку нама блиских земаља, посебно Русије, али и многих азијских и јужно-америчких држава, Србија има добре могућности за отварање једне нове странице свога економског развоја, али и политичке сигурности која нам је преко потребна, уствари неопходна.

У овом кратком прегледу програмских определења, и наговештају јавног наступа у медијима, Сви Срби Света су најавили свој идеолошки, политички и економски план развоја нашег народа и Отаџбине. Све своје активности усмерићемо ка популаризацији српског имена, као и образложењу намера и путава које смо одабрали. Србија је једна и ми немамо резервну Отаџбину!  Бранићемо и штитити њезине интересе! Приближићемо се и сарађивати са свим позитивним снагама у земљи и иностранству.
Српски народ  мора одржати чврсту вољу за свеукупно национално уједињење!  Политичким деловањем, свуда где за то будемо имали прилику, гајићемо постулате славне српске прошлости која је имала један истакнути примат: очување части српског имена!

Данас смо у истој позицији да бранимо српство од свих зала која му прете у овим безизлазним временима, и повратимо међународни углед који је наш народ увек имао, а који нам је сада неправедно урушен.

Наша врата су отворена сваком брату и сестри српског рода. Ако удружимо снаге и сарађујемо у проналажењу најбољих путева за све нас, како бисмо испунили истинске народне жеље и потребе, дочекаћемо боља и сигурнија времена.

 

Сви Срби Света

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

1 коментар

 1. Comments  SRBIN OD SRBINA   |  уторак, 02 јуна 2015 20:17

  Седам Србских заповести
  Не чини издају!
  Помози сваком Србину!
  Чувај Србске завете!
  Учи од својих великана!
  Не дај да отимају Србиново!
  Славу не остављај!
  Само слога Србина спасава!

  Једном заувек !
  Одбранимо србски национални идентитет и интерес једном заувек и поставимо смернице за развој здраве и стабилне Србије.
  Ми Срби, смо конституционални народ Србије, а не само неки њени грађани, БЕЗ ВЕРЕ и ЧАСТИ.
  Време је да одбранимо наше СВЕТОСАВЉЕ, које нас је водило кроз мрак и тешкоће, непогоде вековима.
  Рецимо НЕ, слугама масонерија, као и свим страним, западним демократама, унијатима. И свим продатим душама, који од нас траже да одступимо од свих наших светиња, и који нам искривљују истину, и спознају. А свакодневно нама испирају мозак, само да би, ЊИМА БИЛО БОЉЕ !
  Рецимо НЕ распродаји Србије и почнимо правити озбиљан програм привредног развоја, базиран на чињеницама, а не на празним обећањима !
  Очувајмо нашу свест, и рецимо НЕ свим манипулацијама!
  Нађимо свој властити пут !

  Круг нема ни почетка ни краја и због тога се узима као
  симбол вечности.

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари