петак, 24 септембра, 2021

Видовдан је свето српско наслеђе

Видовдан је празник целокупног српства, дан светог Косовског боја, наклон нације пред величином и славом обасјаних успоменама на жртве, на Кнеза Лазара и српске косовске хероје. Видовдан је и Слава и дан крштења имена нашег портала `Сви Срби Света`!

 

***

 

 

Видовдан је и стварност и мит! Празник храбрости, усклик свете Православне вере, корен српског патриотизма и спремности на жртву што нам је историја, кроз ту исту и стварност и мит, оставила у наслеђе!

 

Видовдан је празник целокупног српства, дан светог Косовског боја, наклон нације пред величином и славом обасјаних успоменама  на жртве,  на Кнеза Лазара и српске косовске хероје, дан  нашег поноса, наше Вере и наше српске традиције! Видовдан је и Слава и дан крштења имена нашег портала  `Сви Срби Света`!

 

 

vidovdan-2015

 

Једна племенита идеја и искрена жеља водила нас је ка циљу – да се сви ми Срби, из матице и расејања, окупимо коначно ПОД ЈЕДНОМ КАПОМ, макар и виртуелно, преко сајта `Сви Срби Света` – који, ево и данас  промовишемо! Највећи српски празник, Видовдан, је дан нашег рођења!

Изласком у јавност, били смо свесни свих тешкоћа  које нас очекују на путу који смо одабрали. Није нам било лако  на почетку,  приликом  уобличавања ове идеје, јер велики део нашег чланства долази готово са свих континената. Срећом, у међувремену нам се прикључио и знатан број оних који живе у Србији и земљама у окружењу, где живи српски народ.

Тежак положај Србије и тешкоће са којима се сукобљава наш народ били су за нас први и основни разлог нашег настајања. Разједињеност нашег народа, тешка економска ситуација и безнађе сутрашњице, охрабрили су нас у одлуци да са својим идејама и настојањима изађемо у јавност и подигнемо свој глас!

 

Програм и намере, које у свом раду видимо као основни правац, је национално уједињење српског народа.

 

Срби су кажњени неправдом и насиљем, мада су један од најстаријих европских народа и данас представљају, вољом туђе силе и губитком сопственог правца у политичком и економском развоју, брод на узбурканом мору којим управљају антисрпски, прозападни појединци.

Србија је осиромашена, распродата и на рубу своје егзистенције. Србији се суди, Србима се прети! Срби се осуђују, Србији се отимају вековне територије. Србија заслужује, као и друге државе, слободни и независни избор, право да сама одабере свој развојни пут!

Зато `Сви Срби Света`  представља светло зрнце песка у мору неправди које се надносе над нашом свакидашњицом, јер чврсто верујемо да је снага Србије у њеном народу! Пробудити ту заспалу снагу је наш циљ!

Оформити јединствен национални фронт који ће имати само један задатак: да ради и чини све, само у корист народа Србије,  дакле, свих нас, ма где били!

Жеља нам је да у нашим редовима видимо вредне српске сељаке, којима су постојећом аграрном политиком угрожена сва права и могућности бављења пољопривредном производњом. Желимо  да окупимо и раднике, људе на које је држава заборавила, оне који немају посао и боре се да преживе! Социјално незбринуте пензионере, све оне и старе и младе, којима је укинуто право на будућност! У нашим редовима би радо видели и правнике, лекаре, саветнике, стручњаке! Људе,  који стоје иза свог именима и дела, експерте који ће знати и умети све опет да поставе на право место. Посебно би нам било драго да нађемо заједнички језик са еколозима, да кренемо здруженим снагама у очувању наше прелепе Србије од свих врста загађења. Спасимо чистоћу наших река, очувајмо наше еколошко богатство са којим се играју многи, несхватајући да угрожавају сопствени живот! У нашим редовима желимо видети и сиромашне и богате, храбре и оне који су то мање.

 

Под именом идеје `Сви Срби Света` настаће покрет – који ће бити израз воље народа, који данас живи далеко од правде и од  могућности да се радује и са осмехом дочекује нови дан! `Сви Срби Света` су позив свима онима којима је стало до Србије и њене боље будућности!

 

Наша је жеља да Србија окрене један нови лист. Нека тај почетак буде обележен гласом народне воље – на одбрану права на достојанствен и живот достојан човека, првенствено због будућности наше деце, генерација које долазе, јер смо доведени – не својом вољом – до границе биолошког опстанка!

 

Србијо и народе Србије!  `Сви Срби Света` вас позивају на буђење! Станите уз нас!  Ујединимо своје снаге, сложимо се око наше будућности! Српски народ то заслужује!

 

Желимо да са свима онима, којима је данашњи дан – Свети Видовдан близак срцу, поделимо радост рођендана сајта Сви Срби Света, који коначно постаје наша стварност и уз чију помоћ ћемо усмеравати нашу заједничку будућност!

 

Наше српско племе, – наша крв..

 

 

Сви Срби Света

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари