понедељак, 27 септембра, 2021

Саопштење за јавност поводом издаје националних интереса

У име грађана Србије, одговорно упозоравамо народне посланике да ћемо их као власнике и носиоце мандата народног посланика, појединачно кривично гонити због издаје националних интереса, саучесништва у пљачки биљних генетичких ресурса за храну и пољопривреду непроцењиве вредности и саучесништва у уништавању семенарских институција и саме државе Србије уколико 22.јануара ратификују наведени Међународни уговор.

 

Ратификација Међународног уговора о биљним генетичким ресурсима за храну и пољопривреду која ће се наћи у уторак, 22.јануара, под тачком 11. на дневном реду Народне скупштине представља, најблаже речено, издају националних интереса и пљачку вишедеценијских резултата рада најбољих стручњака Србије на оплемењивању пољопривредног биља и самих семенарских институција у Србији.

По том Уговору, сав генетички материјал које су наше семенарске институције деценијама стварале, унапређивале пољопривредну производњу, али и остваривале значајна средства извозом наших семена на светско тржиште, биће на располагању свим правним и физичким лицима „која су под јурисдикцијом било које Уговорне стране“, а „Приступ ће бити одобраван хитно, без потребе евидентирања појединачних узорака и бесплатно, или када се наплаћује накнада, она неће бити већа од минималних трошкова који настају;

(ц) Сви доступни пасошки подаци и, зависно од важећег закона, све друге припадајуће, расположиве, неповерљиве, дескриптивне информације биће стављене на располагање заједно са биљним генетичким ресурсима за храну и пољопривреду који се достављају“;.

О размерама пљачке биљних генетичких ресурса за „храну и пољопривреду“ најбоље сведоче цитиране одредбе из наведеног Уговора, а да се ради о издаји националних интереса још више и боље потврђује чињеница да Институт за ратарство и повртарство Нови Сад, а верујем и Институт за кукуруз из Земуна, нису ни обавештени, још мање консултовани о стављању њихових семена на бесплатно коришћење белосветским „правним и физичким лицима“. Довољно је рећи да се семе сунцокрета Института за ратарство и повртарство Нови Сад својевремено сејало у Кини на милион хектара, да се схвати размера планиране пљачке и антидржавне политике Народне скупштине, Владе и ресорних министарстава.

Има ли издаји краја?

Има ли у Србији људи који схватају размере и начине сатирања Србије и становништва путем којекаквих уговора, правилника, стандарда и хармонизације закона са европским у циљу несметане пљачке и увоза отрова уместо хране?

Има ли у Србији свесних и одговорних људи који брину макар за своју децу, ако не за целу Србију?

У име грађана Србије, одговорно упозоравамо народне посланике да ћемо их као власнике и носиоце мандата народног посланика, појединачно кривично гонити због издаје националних интереса, саучесништва у пљачки биљних генетичких ресурса за храну и пољопривреду непроцењиве вредности и саучесништва у уништавању семенарских институција и саме државе Србије уколико сутра, 22. јануара ратификују наведени Међународни уговор.

Издаји се мора стати на крај, овако или онако, или ћемо као народ нестати са лица земље, а Србија бити избрисана са географске карте света

Директор

Никола Алексић, с.р.

 

GMOПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари