четвртак, 16 септембра, 2021

Саопштење за јавност поводом припреме преваре у вези ГМО

На Србију се врши велики притисак да промени закон о генетски модификованим организмима (ГМО). Недавни долазак Хилари Клинтон, будућег извршног директора највеће злочиначке биоинжењерске компаније Монсанто, је такође био у функцији легализације ГМО. Посета је направљена да би се председник Владе подсетио шта је бивши потпредседник Божидар Ђелић обећао Џозефу Бајдену још на самом аеродрому. На његове речи одмах по слетању авиона, да су САД јако незадовољне нашим законом о ГМО (који забрањује увоз, узгој и комерцијални промет ГМО), бивши потпредседник Божидар Ђелић је удворички, без размишљања (али и свести шта говори) одговорио, ПРОМЕНИЋЕМО ГА!

 

Предлог закона о легализацији ГМО је већ направљен, по предвиђеном редоследу усвајања закона у Народној скупштини био је предвиђен за усвајање у последњем кварталу 2011. године, али то је већ било предизборно време и нико се није усудио да га стави на дневни ред. Због тога је Монсанто сменио Сашу Драгина, министра пољопривреде, не схватајући да полусвету на власти у Србији није упутно пред изборе скидати маску која сведочи о послушности пред светским злочинцима који врше геноцид над становништвом Србије.

Избори су прошли, дошла је нова власт која је изјавила да ће прихватити све што је претходна договорила, уместо да је изјавила да ће прихватити само оно што је у складу са Уставом РС.
Али како, на који начин да то изведе када се годинама води битка против ГМО и када мање више сви знају о штетности ГМО?
Тада су се сетили лажних зелених које је бивши режим зато и основао и склопио коалициони споразум са њима да би их увео у Народну скупштину да му послуже као алиби за усвајање геноцидног закона. Служили бившој или новој власти сасвим је свеједно, зар се нова власт није обавезала да ће усвојити све што се бивша власт обавезала?

Тако је нова власт добила тројанског коња који ће јој послужити за превару јавности.

На Одбору за заштиту животне средине Народне скупштине прихваћен је предлог лажних зелених да се организује „јавно слушање“. Чега, још ником није познато. Не зна се ко ће говорити, нити ко ће слушати. То што је Одбор за заштиту животне средине прихватио предлог лажних зелених, још би било у реду, али то што је Одбор овластио представника лажних зелених да организује ту фарсу, то већ представља саучесништво у превари јавности. Тим пре, јер нико из Одбора није објаснио лажним зеленима да је предлог мораторијума о забрани нечег што Закон већ забрањује, заправо увреда здравог разума оних које би желели преварити.

На списку позваних на „јавно слушање“, који су ти лажни зелени направили, зато нема оних који би имали шта да кажу зашто су против ГМО.
Нема Српске академије наука и уметности-Огранка у Новом Саду који је у априлу организовао Округли сто о ГМО и заузео став против ГМО, нема Српског лекарског друштва које је против ГМО, јер су суочени са последицама употребе ГМО на самим пацијентима. Нема представника Лекарска коморе Србије нити   Војномедицинске академије, зато што су сви лекари чланови Српског лекарског друштва које је заузело недвосмислен став о ГМО.

Нема представника Војске Србије иако ово питање најдубље задире у питање националне безбедности државе, нема представника Привредне коморе Србије која истиче да је чистота земљишта сламка спаса пољопривреде Србије. Нема представника Српске православне цркве чији се специјални изасланик већ јавно изјаснио на општенародном протестном скупу 2011. године да је СПЦ увек уз свој народ и да је због тога против ГМО. Нема ни представника Исламске верске заједнице којима у Курану пише да су против ГМО („Не прави неред, јер је ред успостављен“).

Нема ни представника еколошког покрета Србије, а уместо најјаче еколошке организације у Европи, Еколошког покрета Новог Сада, која организује међународне научне конференције о здравствено безбедној храни под покровитељством Уједињених нација, хтели су неовлашћено у

 

Еколошки покрет Новог Сада: председник Никола Алексић

 

њихово име именовати за њих непознату особу, која нити је члан ове организације, нити је ико делегирао у њихово име. Тек на претњу тужбом против Народне скупштине, службеница овог Одбора је пристала да избрише одредницу да је та особа представник Еколошког покрета Новог Сада. Али зато су позвани представници Железнице Србије, затим криминалци који годинама увозе ГМ семена пољопривредних култура у Србију и на тај начин спроводе геноцид над становништвом Србије. Позване су и секције бившег режима које су лажни зелени за ту прилику именовали еколошким организацијама „које се баве тим проблемима“ иако еколошке организације Србије може заступати само један човек. У свим наведеним гадостима лажних зелених, Одбор за заштиту животне средине је својим преносом овлашћења на лажне зелене постао саучесник, што недвосмислено указује да је то завера режима против сопственог народа.

Зато, грађани Србије, спремајте се за општи излазак на улице ради одбране права на живот и опстанак. Не будемо ли на улици изборили то право, слободно могу да вам кажем да искоритите прилику и последњи пут погледате свооју децу, здраве и насмејане. После усвајања закона о легализацији ГМО на предлог овог полусвета, то више неће бити. Моја дужност је само да вас упозорим, уместо вас не могу сам да се изборим за ваш опстанак, немојте после рећи да вас нисам упозорио.

 

Забранити ГМО у Србији

Позив за излазак на улице ћу вам ја упутити када се тај закон стави на дневни ред Народне скупштине. Само позив са мојим именом ће бити прави позив. Никакви други позиви надобудних појединаца и лажних душебрижника не смеју да вам буду повод за било какву реакцију, јер представљају злонамерно трошење енергије народа и обесмишљавање протеста на улицама.

Ширите истину, организујете се, спремајте се за излазак на улице, тај тренутак неумитно долази. Ја, Никола Алексић ћу вас позвати у право време, ја држим реч.

 

 

Никола Алексић,

Еколошки покрет Новог СадаПридружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

2 коментара

  1. Comments  Marijana   |  уторак, 13 новембра 2012 01:37

    Ajde konačno da se sastavimo i izađemo na ulice, založimo se za nešto pokažemo da baš nismo toliko apatično pasivni…

  2. Comments  Синиша   |  уторак, 13 новембра 2012 19:07

    Anarhija, izdaja uzeli su toliko maha, da obicnom malom coveku ne preostaje nista drugo, izuzev izlaska na ulice, istovremeno, sakupljati potpise, peticija, za skidanje sa vlasti slugu interesa kapitala, putem ,, PLEBISCITA „. Ovo se moze odratiti tako, da odredjena lica, budu putem plebiscita, demokratskim putem,sa vlasti odstranjena, mada je najidealnije resenje samo : UVODJENJE VANREDNOG STANJA “ od strane : cenjenih, postovanih, savesnih, odgovornih, patriotskom duhu vaspitanih, generala, oficira, pripadnika vojske i policije SRBije.

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари