петак, 24 септембра, 2021

Страховања народних посланика

Изјава Народног посланика Борислава Ковачевића у Народној скупштини да су наводно добили претњу путем поште Еколошког трибунала у којој се наводи да ће њихови подаци (име и презиме) бити обелодањени уколико изгласају закон о легализацији ГМО, уласку у ЕУ, НАТО и СТО без референдума, говори сама за себе. Његова изјава показује пре свега, да су народни посланици озбиљно заплашени брисањем анонимности пред народом кога заступају и о чијој судбини одлучују по захтеву бриселских моћника. Народни посланици су могли до сада да ратификују чак и капитулантске споразуме, доносе геноцидне законе и законе који ће економски уништити Србију итд., јер су били заклоњени припадношћу интересним групама на чијим листама су се налазили заклоњени колективном одговорношћу. Сада, када су власници мандата (и одговорности) постали они сами, хтели би да и даље остану анонимни и заклоњени иза својих предлагача. Зато сваки покушај извлачења њихових личности (имена и адресе) на светло дана доживљавају као претњу.

 

Господо народни посланици, како је било, више неће моћи. Од сада ћете лично одговарати за сваки споразум са Бриселом, за сваки закон и сваку уредбу коју будете изгласали, више нећете моћи да се заклањате иза свог интересног лидера и да се правдате интересном дисциплином. За своје одлуке, за које вас овај народ дебело плаћа, убудуће ћете лично одговарати, по Уставу и закону, али и пред народом. Не можете само ви да радите о глави народу, од сада ћете на другој страни имати народ о коме ћете итекако морати водити рачуна и пред којим ћете морати полагати рачун за свој рад и доношење закона и одлука, односно за судбину коју будете кројили свом народу.

Провидни покушај именованог народног посланика да од скупштинске писарнице и обезбеђења направи цензуру за дописе народним посланицима, јалов је покушај избегавања одговорности и сакривања иза функције, до сада, недодирљивог народног посланика. Још више, ова изјава именованог народног посланика показује да је писмо Екотрибунала о ГМО погодило у центар и у потпуности испунило очекивања. Зато позивамо све грађане Србије да нам доставе адресе народних посланика из своје средине за сваки случај, да би могли са њима контактирати преко кућне адресе уколико се уведе забрана достављања поште преко Народне скупштине, али и за обавештавање јавности њихове средине у случају потребе.

Никола Алексић, с.р.Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари