петак, 24 септембра, 2021

Веома поштовани Господине Председниче

Опхрвен тешким слутњама и страхом о судбини наше Државе, уз непрестане нападе и тешке, немогуће захтеве  који су давно изашли из рама уобичајене дипломатске кореспонденције и представљају грубо и бахато понашање које и Вама и Вашим настојањима да извесне токове српске политике, уведете у мирније воде, осећам преку потребу да Вам се обратим. Нада моја, да ћете редовима ове поруке ипак посветити делић пажње, дозволићу себи да Вам по питању проблема који директно додирују судбину Србског Космета, и опште слутње из које навиру наши будући национални порази, упутим своје мишљење.

Потпуно сам свестан подељености србске нације, када се ради о судбини нашег јужног дела Србије. Гласине које преносе могућност  Референдума, који би се као глас и воља народа, прихватио од стране србске Владе у доношењу коначне одлуке и званичног става Владе Републике Србије, у себи носи јасну и нескривену опасност да утицаји појединих групација, политичких странака које представљају Опозицију као и сама подељеност народа у тумачењу политичке оријентације наше државе, и упорно стоје уз европску идеју, по сваку цену и уз сваки губитак, – отварају могућност манипулација са вољом народа и злоупотребу стварног односа србске нације, према овом великом проблему!

Сам Референдум би била  јасна слика неодлучности  и саме Владе Републике Србије, да по свом уставном праву и у интересу очувања стратешких интереса земље, наше независности и целовитости наше територије, овакав кључан и  масиван проблем, изнесе у јавност, где нам је прошлост, и не тако давна, већ показала многе мутне потезе Ваших противника!

Спровести Референдум по овако важном и битном питању које додирује наш национални опстанак, и уз политичку културу Србије, која нам је већ показала све мутне стране свог карактера, је отворен ризик који води ка поразу и преварама.

Србија већ дуг низ година у срамоти клечи у европској чекаоници. Изложени смо притисцима, уценама, Србији се суди, она је распета на стубу срама, гази се по нашој историји, по нашем имену и нашој људској части.

Не дозволите Господине Председниче да се та прљава игра  моћних и богатих, и даље сваљује на наша национална леђа. Искрен србски народ, дао Вам је гласове своје баш због дубоке наде, да ће Ваш долазак, окренути наш србски брод у мирније и сигурније воде. Ова земаљска кугла има више географских страна. Досадашња оријентација „жуте“ власти, довела нас је до овог стања.

Ваш пут у далеки Сочи, отворио је искреним људима трачак наде  за битне промене у спољној политици земље. Он је истовремено проевропским снагама и поред видног притиска који долази са те стране,  дао нов полет за нападе на Вас.

Србија је пред великом одлуком. На Вама је тежак задатак и историја, ма колико била и писана лошим рукописом и од људи који са правим стањем мало чега имају, оставиће траг долазећим генерацијама и сазнање, да смо у најтежем трену, онда када се радило о бити, или не бити, на челу србске Владе, имали људе достојне сваког поштовања.

Сачувајте нашу политичку и државну независност, Србија има право да сама бира своје путеве у будућност. Долазеће генерације имају право на Државу и часно име србско!

Земља се не продаје Господине Председниче! Без земље, не можемо опстати ни као народ. Прогласимо ли спремност да признамо наше отето Косово, као другу албанску државу, нећемо моћи ни Војводину да сачувамо.

Србија није сама. Ми имамо пријатеље, уз помоћ таквих, нећете сами понети терет најважније одлуке. Уз Вас ће бити највећи део србског народа, Вама на хвалу и захвалу, збох храбрости да својим начелима, трудом али и обећањем, сачувате част србског имена.

Уз искрено поштовање и неизмерну наду да Вам од мене нису потребни савети, сигуран да у срцу носите Србију и да за њену судбину тражите најбоље решење,

поздрављам Вас и желим у сваком тренутку ових пресудних дана, да најправилније одлучите!

Нека добри Бог буде уз Вас и својом руком Вас поведе!

 

Јован, Милосављев, Милос

Председник Иницијативног Одбора ССС

 

 

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

2 коментара

 1. Comments  СРБИН ИЗ СРБИЈЕ   |  петак, 28 септембра 2012 16:43

  Све је лепо то само речено, међутим народ Србије је у незавидном животном положају. Док се чини вешта и лукава коцка са народом, то ради коалициони договори и савези, споразуми. А улог су гласови гласача који су само гласали. Док избор и одлучивање себично раде лидери странака и партија. А народ није нити може да врши и чини бирање и да врши избор лица које ће дда га преставља и заступа у остварењу његових захтева. Односно гласачи се на тај начин вешто обмањују, једно им се обећава о исто се мало или уопште и ништа не испуњава. А виде се и чињенице које су резултат коалиције, које су очигледан у виду савременог робовласничког начина рада, управљања и преживљавања.Зар није срамота да лице које је радило у 14. ОКТОБРУ, МЕТАЛПРОМЕТ КРУШЕВАЦ, ЈАСТРЕБАЦ, 22. ЈУЛ, и сл. предузећима широм Србије. Боре се данас да само некако преживе. то је део само предузећа једног града који су изградили Крушевац, а која су била позната и водећа предузећа широм Југославије, Европе а и света. Шта се дешава са тим лицима? Такође дал је могуће да најнижа пензија буде испод 10.000 динара, а највиша и по неколико стотина хиљада динара. Питам се сам, али и Вас који је ово систем државног уређења? Односно да најниже плате су испод 10.000 динара, а неко добија и по неколико милиона динара. Док потрошачка корпа је преко 70.000 динара, а у њој нема ни струје ни воде, ни телефона, а још мање посета, излета и летовања. Доведени смо до просјачког штапа, грађана који претурају по контенерима. Заиста за један народ који је један од богатијих држава Европе, да се храни из контејнера. Тако изгледа демократија у грађанској, а не у народној управи, односно држави. Такође много се обећавало о повраћају имовине која је одузета у периоду од 1945-50., а нешто и касније. Постављам питање и захтевам да се та имовина врати само лицима који живе у Србији. И наравно под истим се треба подразумавају само лица која нису били на страни окупатора, или су били окупатори. Таквим појединцима који су имали власништво у Србији, неможе се вратити имовина јер су уништавали Србе, и србску привреду. Жалосно је да у Србији непостоји право, правда и закон. Све то се исто чини по некаквим коалиционим споразумима. Питам се докле више тога, или се и то планира али се питам докле више. Већ тридесет година живим у нади и обећањима, али та обећања никако да се испуне, остваре и реализују. Веома је тешко живети од обећања, јер тада ди је празан џеп а и стомк увек. Живот Срба у Србији је испод сваког нормалног и пристојног достојанства. А то треба променути. Можда ће те се упитати зашто сам све ово овако написао. Имам још мало наде, и верујем да ће се нешто на боље кренути ако будемо поштовали оно што народ жели. Уколико се буде другачије поступало и понашало, тада су рокови краћи од предвиђених и планираних…

  „Ко види циљ, тај види пут“! (Николај Велимировић)

 2. Comments  Jovan M. Pidikanac   |  недеља, 30 септембра 2012 20:59

  Србине из Србије, захваљујем се на коментару и кратком прегледу Твојих виђења која резултирају због садржаја мог текста. Твој поглед схватам и изражавам и сам своју сагласност. Помињеш многе примере који паметном свету заиста „боду очи“ али тај део наше истине је увијен у наше болно сазнање да смо као држава, у многим видовима заказали.
  Разлози су готово свима познати и овде их набрајати у овом кратком одговору, немогуће је. Све је започело нашом неспремношћу да уз примену ума и памети, окренемо нове листове у нашој историји. Све што нас након тог првог почетка данас прати, је резултат наше неумешности али и самовоље, да истини погледамо у очи и да схватимо само једну али најбитнију истину:
  Народ је држава. Он је тај који би требао одлучивати, бирати оно што је добро а одлучно се борити против свега што нам није корисно. Недостатак политичког морала, етике нашег понашања и сагледавања стварних потреба и тог народа и те наше државе, би морала бити основа свега што чинимо!
  Нажалост, није тако. По истини се гази, лажи се штите, преваре похваљују. На свим странама узурпација власти кроз злоупотребе, проневере и крађу! Довољно је погледати само дневну штампу па сагледати сав муљ који нам је до грла стигао и дави нас смрадом својим!
  Недостатак те социјалне правде и реалних потреба за нормалан живот, су део преваре које као народ трпимо па због тога и пишем овакве садржаје у нади да ће наша група бар постати место окупљања свих оних, који Србији желе нешто боље и лепше. Захваљујем се на Твом коментару.

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари