петак, 24 септембра, 2021

Америчко огледало

Посматрајући злочине Запада широм света обичан човек остаје згрожен. После свих ратних страдања, жртава и недела који људски ум тешко може да замисли, англоамеричка елита, веома пажљиво, већ годинама руши последње бране очувању светског мира и поретка изграђеног након ужасног Другог светског рата. Владајућа елита неисторијске нације – „Американаца“ – германског племена које је заузело добар део Северне Америке и у том процесу истребило староседеоце, од почетка своје више него скромне прошлости, доживљава себе као вишу расу. Они су поносни на своје злочине, чак и оне у којима су неспорно убијали недужне, а међу њима жене, децу и старце. Њихови представници – јавно декларисани малтузијанци, похвалиће се како решавају проблем „пренасељене планете“. Њихова максима гласи отприлике овако – нека умиру деца широм света, али нека живи „супериорна“ западна елита. (1) Паралелно са овим процесом на Западу се одвија снажна десакрализација. Све што је узвишено, свето, свака апсолутна вредност баца се у блато. Више од тога, англоамеричка елита која господари Западом је постала толико изопачена и монструозна да одавно трује цео свет. У њеним затвореним кружоцима сваког дана се множе најстравичнији злочини над децом. (2) Нема сумње, Христ им је постао највећи противник.

Пре 70 година на самом крају Другог светког рата, у тренутку када је Јапан већ увелико показао спреманост да се безусловно преда (са јединим захтевом да остане царевина) Војска Сједињених држава је бацила атомску бомбу на Хирошиму и Нагасаки.

 

atomska bomba...

 

Мир у Европи био је потписан још 8. маја 1945. године. Први пут у историји, 6. августа употребљено је оружје „судњег дана“ и то против вишеструко слабијег противника, који није могао да угрози територију САД. Три дана после Хирошиме атомска бомба је бачена и на Нагасаки. Процењује се да је у оба нуклеарна напада Сједињених дражава страдало око 300.000 људи. Многи од њих су умирали стравичном смрћу од последица опекотина и радијације. Хари Труман је тако постао први председник који је одобрио употребу нуклеарног оружја. Он је познат по томе што је још 23. јуна 1941. године у Сенату изјавио: „Уколико видимо да Немачка побеђује, треба да помогнемо Русима, а уколико Русија почне да побеђује, треба да помогнемо Немцима и тако их пустимо да побију једни дуге у што већем броју“.  Обраћајући се јавности 6. августа 1945. године Труман је истакао да је шест часова раније амерички војни авион бацио једну атомску бомбу на Хирошиму „важну јапанску војну базу“ те да је оружје први пут употребљено „против оних који су изгладњивали, пребијали и убијали америчке ратне заробљенике и који су одбили да се потчине међународном ратном праву“. (3) Све су ово биле лажи и оправдање некакве, у болесном уму смишљене одмазде. Најпре Хирошима није била војна база већ град препун цивила. Затим, изгладњивање, пребијање па чак ни ликвидација ратних заробљеника не може да буде изговор за употребу оружја за масовно уништење и то против цивила. На крају коришћење атомског оружја представљало је тежак ратни злочин и кршење основних принципа међународног права, али и здравог, нормалног разума. Вашингтон је демонстрирао своју моћ како би принудио свет да га призна за господара. Имајмо на уму да је Труман 1950. године у време Корејског рата претио употребом нуклеарног оружја против Кине. Према сведоченју Хенрија Кисинџера иста ствар је пала на памет Ричарду Никсону у време Вијетнамског рата. Бела кућа и Пентагон су претили на сличан начин и Ирану. Данас су актулна упозорења Москви. И заиста Јенкији су спремни да убију било кога, било где у свету. Зар их то не чини главном претњом светском миру?

 

amerika..1

Да ствар буде још гора, елита која влада Сједињеним државама, али и сами грађани САД оправдавају употребу нуклеарног оружја против Јапана. Тако већина Американаца, чак 56 одсто њих према истраживању америчког „Пју рисерч центра“, сматра да је бацање атомске бомбе на Хирошиму и Нагасаки било оправдано. (4) Грађани САД имају овакав став пре свега због медијске пропаганде али и њиховог образовног система. Они су изгледа попут папе постали „непогрешиви“. Том Николс, професор стратегије на Морнаричком ратном колеџу Сједињених дражава и коментатор Си-Ен-Ен-а, у ауторском тексту за „Национални интерес“ у потпуности подржава Труманов потез. „Али да ли би у мислима председника и његових саветника, после шест година најгорих борби у историји људске расе, било оправдано жртвовати макар још само један живот Савезника и не употребити атомску бомбу“ пита се Николс. Професор овде некако заборавља да су се Сједињене државе са видним закашњењем укључиле у Други светски рат, као и да њихова војска није уопште учествовала у најтежим и највећим биткама. Те битке је водила Црвена армија.

Затим, да ли животи 300 хиљада људи, а међу њима жена и деце (Јапанаца) могу да буде мање вредни од живота једног Американца? По предавачима са Морнаричког ратног колеџа, изгледа да могу! Николс као завршни аргумент позива у помоћ америчку филмску индустрију. У филму Гримизна плима (1995) Џин Хекмен игра морнаричког капетана који по Николсу најбоље осликава „америчко размишљање“ поводом употребе нуклеарног оружја. Капетан којег игра Хекмен „док ужива у цигари“ и уз обавезну псовку, потврђује без размишљања да је Јапанце требало бомбардовати, пише Николс. И заиста, ове речи могу да буду аргумент само за идиоте зависне од Холивуда. Замислите само на тренутак цитате и говоре Војводе Живојина Мишића који је такође предавао стратегију. Српски војвода је узвишен и удаљен светлосним годинама од бесмислених прича овог америчког „професора“. Али то није све. Ничим изазван, Николс – ментор америчких морнаричких официра, истиче и следеће: „Од победе у Стаљинграду 1943. године, вођство САД (барем онај део без болешљивог Рузвелта) схватило је да Стаљинов Совјетски савез није заинтересован за мирољубив светски поредак под управом великих сила“. (5) Сад су у изопаченој перцепцији Тома Николса, Руси криви што су се одбранили и ослободили своју земљу. Њега не занима то што је управо Црвена армија поклонила свету победу над нацизмом и што је Стаљинградска битка била снажан ударац Хитлеровој Немачкој. Дакле, није важно какав је свет, важно је да њиме владају Сједињене државе.

 

amerika 3...

Било како било, бројни представници америчке елите оправдавају употребу атомског оружја протива Јапана. То није само срамота према жртвама бачених бомби на Хирошиму и Нагасаки. Одсуство америчког најобичнијег извињења, кајања и саосећања показује да су ти монструми поново спремни да понове свој злочин. Да би променили мишљење они морају бити кажњени за зло које су нанели другима. Зато је предлог да се оснује трибунал који би судио масовним убицама из САД (6) одлична идеја. Наравно да би се дошло до њега, Вашингтон ће претходно морати да претрпи пораз. Њихов пораз није толико далеко. Сједињене државу су највећи непријатељ саме себи. У жељи да се задрже на позицији светског хегемона, оне сеју хаос широм планете, како међу противницима тако и мађу својим савезницима.

Уколико се погледају у огледалу, САД ће приметити да њихова холивудска шминка полако али сигурно нестаје. Испод ње се открива лице тиранина и злочинца, а то је слика која један део света плаши, а други део чини одлучним да их свргну са трона који ничим не заслужују.

 

 

Boris Aleksic...(Борис Алексић)

 

 Придружите се дискусијама на форуму
Одштампајте текст

1 коментар

  1. Comments  SRBIN IZ SRBIJE   |  понедељак, 24 августа 2015 22:11

    ОВО ЈЕ УНИШТАВАЊЕ ЈЕДНОГ НАРОДА, КУЛТУРНОГ БЛАГА ЈЕ УБИЈАЊЕ ДЕЛА КУЛТУРЕ ЈЕДНОГА ЧОВЕКА, И ЈЕДНЕ НАЦИЈЕ…
    Пре 100-тинак година било нас, Срба је као Енглеза. После 50-сетак упола мање, а данас једна четвртина… То се зове демократија…

Оставите коментар

(молимо не остављајте предугачке коментаре који имају више од 100 речи)CAPTCHA
*

Скорашњи коментари